Van den Kloppenburg - Een controversiële familie geschiedenis.


'Kloppenburg'

 'Castrum, Praedonum Perfugium' 

St Andreas kerk in Cloppenburg - gesticht rondom het jaar 800 AD

Op een herdenkingsplaat op het terrein achter de St Andreas kerk in Cloppenburg staat het opschrift: "Sinds de oprichting van de parochie in 800 tot 1876 hebben de burgers van Crapendorf-Cloppenburg hun laatste rustplaats gevonden op deze binnenplaats van de Sint-Andreaskerk. Moge zij in vrede rusten”

Het is met redelijke zekerheid vast te stellen dat de voorouders van bijna alle Kloppenburgers, wiens bloed door de aders van ons nazaten stroomt, verscheidene eeuwen deze kerk hebben bezocht..! Zij zijn in de St Andreas gedoopt, gingen er met hun gezinnen s'zondags bidden, trouwden er.. en werden uiteindelijk op het kerkhof achter de kerk begraven.! 

Sinds de tijd van Karel de Grote (768-814 AD) heeft de oude Crapendorf gemeenschap zich enigszins ontwikkeld als een soort aanknopingspunt, waarnaar men eeuwen later een ‘Kloppenburg’ persoon of familie zou vernoemen.

Maar rusten in vrede was wel het laatste wat de Kloppenburg toekomst toen in petto had..

1.  Kloppenburg in de pre-historie

Nu de wetenschap van de genetica zich de laatste jaren zo verbluffend snel heeft ontwikkeld leek het me verstandig een DNA test te doen, en inzicht te krijgen waar onze Kloppenburg voorouders vandaan komen.

De gedane DNA test maakt deel uit van het wereldwijde 'Genographic Project'. Dit project is een initiatief van National Geographic. Gerenommeerde wetenschappers gebruiken geavanceerde genetische en gecomputeriseerde technologieën om historische patronen in het DNA van deelnemers uit de hele wereld te analyseren. Hierdoor kunnen we de gemeenschappelijke genetische geschiedenis en ontwikkeling van de mensheid beter gaan begrijpen.

DNA test results – R. Kloppenburg
European - 97%
Anglo-Saxon - 55%
Nordic - 28%
West and Central Europe - 7%
Southeast Europe - 7%
Oceania - <1%
East Europe - <2%
West Middle East - <2%
*Percentages kleiner dat 2% zijn te verwaarlozen en kan beschouwd worden als een soort achtergrond geruis..

Wel... Ik was allereerst eigenlijk ietwat teleurgesteld over de verkregen DNA-test resultaten. Als authentieke Kloppenburger moet ik nu erkennen een bijna volbloed Noord-Europeaan te zijn (83%) en nagenoeg niets anders. Er is helaas niets opvallends in mijn genetische achtergrond, niets verrassends, geen bijzonderheden, interessante feiten of exotisch fantasieën.. 

Mijn Kloppenburg voorouders (inclusief de moederskant) zijn Anglo-Saxons die alleen beperkte (of geforceerde) relaties onderhielden met de Noormannen en verder niemand anders. Het is daarom niet onaannemelijk te concluderen dat gedurende de laatste 10.000 jaar, de Kloppenburg voorouders zich hoogstwaarschijnlijk voornamelijk aan de rand van de Noordzee hadden gevestigd.



Gezien het fysieke voorkomen van de Kloppenburgers (in mijn familie) denk ik dat de Noorse invloed vooral van mijn moeders DNA afkomstig is, en dat de Kloppenburgers al vanaf het begin van het mesolithicum tussen de Elms en Elbe rivieren in Neder-Sachsen waren neergestreken..

Het mesolithicum is een cultuurperiode die in Europa begon na het aflopen van de laatste ijstijd ca.11.500 v.Chr. Deze periode eindigde toen men overschakelde op landbouw en veeteelt, terwijl tal van nieuwe technologieën werden ontwikkeld of overgenomen. Deze economische omslag ging gepaard met een hele reeks sociale, culturele en ideologische veranderingen die tezamen het neolithicum genoemd wordt. Economisch was de mens niet langer meer aangewezen op wat de natuur te bieden had.. hij slaagde er nu in plant en dier voor zijn eigen levensonderhoud te domesticeren.

Het DNA-resultaat impliceert overduidelijk dat de Kloppenburg voorouders waarschijnlijk voor duizenden jaren in dezelfde homogene Angelsaksische gemeenschappen hebben geleefd. De natuurlijke begrenzingen van de Noordzee, geflankeerd door de Elms en de Elbe rivieren, beperkte de sociale mobiliteit en was waarschijnlijk een van de redenen waarom er nauwelijks of geen verregaande contacten met andere culturen of verschillende etniciteiten zijn ontwikkeld.     

Het blijft natuurlijk pure speculatie maar het is aannemelijk te concluderen dat de oer- Kloppenburger tijdens het mesolithicum in hun bestaansvoorzieningen van jagen, vissen en voedsel verzamelen, langzamerhand overschakelde op landbouw als voornaamste middel van bestaan. 
Gingen ze door deze omschakeling zich nu permanent als boer vestigen tussen de Elms en Elbe rivieren? We weten maar heel weinig over deze voorouders en we kunnen eigenlijk alleen speculeren over hun bestaan..
Totdat ze plotseling gedurende de tijd van Karel de Grote in de oude kerk archieven van Crapendorf (Cloppenburg) als leefgemeenschap tevoorschijn komen..!

2.  Van den Kloppenburg - 'Castrum, Praedonum Perfugium'

Und wirklich - wurde nicht die Kloppenburg angelegt,
um von da aus nach allen Seiten hin loszuschlagen, zu ‘kloppen’?

Het oude fundament van de vesting/kasteel 'Kloppenburg'

Gedurende de middeleeuwen was de betekenis van het werkwoord 'kloppen' beperkt tot 'vechten', slaan, verslaan, ruzie zoeken of het creëren van hel op aarde. Kloppen' of 'Klopfen' is afgeleid van het oud-hoog Duitse woord 'klöphon' dat later veranderde in het midden-laag Duits en Nederlandse woord 'kloppen'. Het was een klank-geassocieerd woord.

Ruzie zoeken en het creëren van problemen zit in het bloed van onze voorouders, en als ik alleen al kijk naar mijn eigen familie dan kan ik dit dan ook volledig bevestigen..
                                                                                    -------

Graaf Otto III, van het huis Von Tecklenburg (Tekenenburg,Titkelenborg), had vestingen in o.a. Friesoyte (26 km NW van Cloppenburg) en Essen (18 km, zuidelijk). Hij wordt als de stichter van de vesting (kasteel) ‘KloppenBurg’ beschouwd.
Graaf Otto was een roofridder die van 1284 tot 1307 heerste en door middel van roof en gevechtshandelingen zijn macht en bezittingen probeerde uit te breiden. Tevens moest hij zijn buitgemaakte bezittingen (Schwaneburg, Hartebrügge, Lohe en Barszel) zien te beschermen.

Graaf Otto had flink ruzie met de bisschop van Osnabrück. Hij had zijn kasteel in Tecklenburg verpacht aan de bisschop, maar die wilde het niet meer terug geven. Daarom viel Graaf Otto tijdens de vastentijd van 1291 onstuimig het bisdom binnen. De bisschop en zijn cohorten moesten acht hectische dagen lang hun toevlucht zoeken achter de veilige muren van Osnabrück.. 
Graaf Otto had uiteindelijk toch een nieuwe vestiging nodig want zijn relaties met ‘bisschoppen’ zou er niet beter op worden..

Graaf Otto koos de geografisch uiterst geschikte locatie in Crapendorf. (Nu het westelijke gedeelte van de stad Cloppenburg.) Een vestiging op deze strategisch ideale plek kon tevens dienen om zijn vesting in Friesoyte te ondersteunen. Crapendorf lag centraal gesitueerd met betrekking tot de welvarende handelscentra's en jaarmarkten van Oldenburg, Wildehausen, Vechta, Quakenbrück, Haselünne en Friesoyte. Crapendorf lag precies op het kruispunt van de bovengenoemde locaties en was tevens een van de oudste gemeentes in dit gebied. Een lange afstandsweg, die al vanaf de bronstijd werd gebruikt, loopt langs het zuiden van de stad Cloppenburg. Deze eeuwenoude ‘Folkweg’ leidde handelaars en andere reizigers vanuit Nederland (Utrecht) via de Ems en de Weser naar Hamburg (Lüneburger Heide).

Het was dus vooral de ideale plek om tol te heffen.. en te gaan roven!

Graaf Otto kocht een grote boerderij met een watermolen aan de rivier de Soeste in Hemesbühren en bouwde daar zijn vesting, die op 5 januari 1297 in een officiële oorkonde de naam ‘Kloppenburg’ kreeg.

Een gemodelleerde voorstelling van kasteel 'de Kloppenburg' uit 1650.
  Het zijn vooral de omwonenden rondom het kasteel waar de moderne Kloppenburger van afstamt "

In feite werd de ‘roofridders’ reputatie van de vesting Kloppenburg gedurende de hele 14e eeuw overtuigend in stand gehouden, en dit is goed gedocumenteerd!
Dr.G.L.Niemann schrijft over graaf Otto V (1360-1388): "Als de voorgangers moeilijke buren waren, was dit niets vergeleken met graaf Otto V." Afgezien van de grote vetes waarin hij voortdurend verstrikt raakte, maakte zijn zucht naar plundering hem in de hele regio tot een ware terreur voor de bisdommen van Münster en Osnabrück. Verdedigingswerken zoals muren, grachten, torens en poorten, moesten worden opgericht rond de steden Münster en Osnabrück als bescherming tegen de invallen van de graven van Kloppenburg.

De Drost (Gerechtsdeurwaarder) van Meppen bracht een rapport uit over de schade die binnen één jaar (1364 of 1365) was aangericht en hij zei: "Laat het bekend zijn, gij heren van Münster, dat de Graaf van Tekeneburg (gevestigd in de KloppenBurg) in dit jaar van u en van uw onderdanen in deze parochie van Meppen, de volgende buit heeft genomen:
·    In de parochie van Meppen: 105 koeien die meer dan 90 mark waard zijn, 500 schapen  die 60 mark waard zijn.
·    Uit het dorp Nödike: 154 koeien ter waarde van 120 mark.
·    Uit het dorp Schwenighen: 124 koeien ter waarde van 100 mark.
·    Uit het dorp Barlo: 30 koeien ter waarde van 27 mark.
·    Van Gehse: 60 koeien, 50 mark waard. Verder had brandstichting in dit dorp schade veroorzaakt die geschat wordt op 40 mark.
·    In de parochie Hesepe zu Dalhem: 138 mark voor ganzen, 24 runderen ter waarde van 18 mark en 1005 schapen ter waarde van 120 mark.
·    Uit Lünne: 92 koeien ter waarde van 93 mark, meer dan 80 paarden ter waarde van minstens 98 mark.
·    Uit Lerte: 92 koeien en 140 schapen, 100 mark waard, evenals plunderingen ter waarde van 10 mark.
·    In Büchelte: 105 koeien ter waarde van meer dan 90 mark, 200 schapen ter waarde van ongeveer 24 mark, 10 paarden ter waarde van 14 mark, - 'VIII marc reder penninghe to Dinghetale '- (wat het de eigenaren kostte om terug te kopen wat van hen werd gestolen), en 14 vette varkens ter waarde van ongeveer 7 mark, en verder plundering en de waarde van een huis dat tot de grond toe afbrandde, ter waarde van ongeveer 60 mark.
·    Schade in Haverbeck, ongeveer 24 mark.
·    In Huden 112 koeien, 10 varkens, plus een plundering van in totaal meer dan 110 mark.
·    In Lare 111 ossen, 5 paarden, 6 varkens, een huis afgebrand en geplunderd meer dan 98 mark.
·    In de parochie Holte: 111 koeien, 50 varkens, 15 paarden werden meegenomen, twee mensen werden doodgeslagen en er werd geplunderd, voor een totaal van 250 mark.
·    In de parochie Herzlake in het dorp Helminghausen: 1000 schapen en een grote hoeveelheid haver werden betaald als smeergeld om verdere diefstal te voorkomen, ter waarde van minstens 100 mark.
·    Op kerstdag 1364, uit het dorp Werlte en de plaatselijke parochie: 94 koeien, 993 schapen, één persoon gedood, 300 vette varkens, 33 paarden en 98 mark als beloning en een vergelijkbaar bedrag in plundering, zodat de totale schade ongeveer 2000 mark is.

De Drost voegde voor de zekerheid eraan toe: "De waarheid van bovenstaande uitspraken in het rapport van de deurwaarder, is onder ede geverifieerd door praktiserende parochianen".
Begrijpelijkerwijze werd ‘De Kloppen Burg’ uiteindelijk uitgeroepen tot 'Castrum, Praedonum Perfugium'  - een bolwerk dat een toevluchtsoord was voor rovers -

In 1393 had men er uiteindelijk genoeg van. Bisschop Dietrich van Osnabrück, bisschop Otto van Münster en de gemeenten Osnabrück en Münster bundelden hun krachten, en met verzamelden versterkingen van de slachtoffers van de graven van de Kloppenburg belegerden ze de Burg. De belegering, die begon op 29 juni 1393, duurde 54 dagen. De gevechten waren hevig en bloedig en de bewoners van de Kloppenburg verdedigden zich dapper, maar op 22 augustus 1393 was het allemaal voorbij en werd ‘de Kloppenburg’ ingenomen. De legers marcheerden vervolgens door naar de vesting bij Friesoyte, die altijd als onneembaar werd beschouwd. Ondanks een nog sterkere verdediging dan de burcht in Essen, viel ook deze vesting.

Afgezien van het feit dat de graven van Kloppenburg verslagen waren, leefde de naam Kloppenburg onder de bevolking voort. Inwoners of mensen uit de directe omgeving die door huisvesting, arbeid of andere sociale omstandigheden geassocieerd werden met kasteel ‘De KloppenBurg’, noemden zich ‘van den’ of ‘van’ Kloppenburg. En het zijn vooral deze mensen waarvan de moderne Kloppenburger afstamd en niet (of in zeer beperkte mate) van de edelen van het kasteel zelf, die meestal bij de geboorte de naam van hun adelijke familie behielden..

Op 24 augustus 1716 werden uiteindelijk de kasteelgebouwen bij de grote brand in Cloppenburg verwoest. Nadat de Oldenburgse hertog Peter Friedrich Ludwig in 1803 de soevereiniteit overnam, werden de overblijfselen van de burcht in 1805 opgeblazen om het Amtshaus te bouwen.
‘De KloppenBurg’ is er dus niet meer, alhoewel twistzieke, nutteloze strijdvaardigheid nog steeds schijnt voort te leven bij ons nazaten... “Lang leeft de nalatenschap van de ellendige Graaf Otto”
                                              
3.  De St Andreas Kerk


De huidige St. Andreas kerk in Cloppenburg  toont met zijn zeer oude fundamenten nog steeds een imponerende ouderdom. De grote brand van 1716 verwoeste de oude kerk, maar deze werd weer gerestaureerd en de herbouwing werd in 1728 voltooid. Het huidige interieur is in barok of rococostijl gedecoreerd met witte en gouden kleuren.

Onze voorouders moeten in de rampzalige 14de eeuw heel wat afgebeden hebben in de St Andreas kerk..! De grote hongersnood van 1315-1317 was de eerste uit een reeks van grootschalige crisissen waardoor Europa in de veertiende eeuw werd getroffen. De daaropvolgende ‘Pest’ of ‘Zwarte Dood’ van 1347-1351 maakte ook in Kloppenburg veel slachtoffers. Het was een periode die gekenmerkt werd door een extreme mate van criminaliteit, ziekte, massasterfte en zelfs kannibalisme en kindermoord. Allicht heeft het roversgedrag van de graven van Kloppenburg het bestaan van de locale bevolking niet vergemakkelijkt.

Vermoedelijk zat de St Andreas kerk, gedreven door 14de eeuwse rampspoed, zondags flink vol. Ik zie het tafereel levendig voor me.. De edelen vooraan, en het gewone volk (de lijfeigene, boer, molenaar, ambachtsman etc.) daarachter, met families en kinderschare die de rest van de kerkbanken opvulden.

De gemeenschap van Crapendorf-Cloppenburg zal  gedurende de middeleeuwen niet groter zijn geweest dan maximaal 100-200 personen.* Maar deze  kerkgangers, met immens grote 14de eeuwse problemen, waren vermoedelijk wel allemaal de voorouders van vele latere Kloppenburgers en bloedverwanten.!
*De bevolkingsstatistieken van 1473 geeft een bevolking van ongeveer 250 mensen aan.

 4.    Emigratie naar Nederland

De Folkweg (oftewel Kriegerpad, Ossenträde, Reuterweg), welke sinds de brons-tijdperk in gebruik was (3000 BC–1200 BC), loopt van Soesterberg (Utrecht) via Apeldoorn, Oldenzaal, Lingen (D) langs het zuiden van de stad Cloppenburg. De loopafstand Utrecht-Cloppenburg is 221 km, oftewel 5 dagen lopen. De weg loopt dan door, via Bremen naar Hamburg. (Stapelfeld) De totale lengte Utrecht-Hamburg had in de late middeleeuwen een loopafstand van 410 km.. of ongeveer 10 dagen lopen. Het traject was ongetwijfeld een essentieel onderdeel van de handelsroute Hamburg-Brugge, waarbij de Vlaamse stad ook aansluitende handelsbetrekkingen met England onderhield.
De Folkweg -  van Hamburg naar Utrecht.. met aansluitende route naar Brugge
Deze oeroude Folkweg ('weg van het volk') was hoogstwaarschijnlijk al eeuwen lang van doorslaggevende betekenis om lokale handels belangen met het westen te behartigen. Het moet in principe een belangrijke verbindingsweg zijn geweest voor de bloeiende 12de en 13de eeuwse handel tussen het machtige Brugge (Vlaanderen) en de Hanze stad Hamburg. Graaf Otto wist wat hij deed toen hij voor zijn nieuwe vesting de strategisch plek in Crapendorf koos. (2 km van de Folkweg.!)

Onze Kloppenburg voorouders zullen deze weg in het verleden vaak gebruikt hebben. Zij moeten daardoor door andere handels reizigers geïnformeerd zijn geweest over de economische opkomst en welvarendheid van Brugge en later Amsterdam.
Ik neem aan dat enkele burgers van de Kloppenburg al in de 14de en/of 15de eeuw in zekere mate handel dreven met Hamburg en/of Brugge, maar daar is (nog) geen concreet bewijs voor gevonden. Ik vermoed ook dat gedurende de opkomst van de Nederlandse Republiek in de 16de en vooral de 17de  eeuw, verscheidene Kloppenburgers richting Nederland zijn getrokken. 
De meesten zullen zijn aangetrokken door de bloeiende handel in Amsterdam en de vraag naar werkkrachten voor het VOC, dat een tekort aan scheepslui had. Ook denk ik dat verschillende Kloppenburgers naar Drenthe, Friesland en vooral Groningen zijn getrokken waar veel Kloppenb
orgers zijn gevonden. Er is weinig of geen officiële documentatie gevonden dat Kloppenburger's in het begin van de 16de eeuw emigreerden naar Nederland, maar dat betekend niet dat het niet gebeurde..!
Aan het eind van de 16de en begin 17de eeuw worden de eerste Kloppenburg registraties gedocumenteerd:
- Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg) trouwde op 06-02-1603 in Nijmegen met Maria Berndts. (Willem Jans moet ongeveer tussen 1575 en 1580 geboren zijn.)
- Johannes Dirks Cloppenburg, is op 13 Mei 1592 te Franeker geboren. Op de grafsteen van zijn vrouw staat geschreven: ‘Hier leit begraven de deugtrijke godtsalige matroon juffrouw Elizabeth Wessels, weduwe van den hooghgeleerden Johannes Cloppenburg, in zijn leven theologiae profess. tot Franeker.’ (Bron Erfgoedinstelling - AlleFriezen)
- Jan Evertsz Cloppenburgh wordt op 15 aug.1611 in Amsterdam in een attestatie van notaris Palm Mathijsz beticht van het feit dat: Boekverkoper Josias Marisjael heeft gekocht 2 balen schrijfpapier, en bevonden dat het vervalst papier was’
Rondom 1620 komen er uiteindelijk allerlei Kloppenburgers tevoorschijn in o.a. Friesland, Groningen, Drenthe, Amsterdam, Leiden, Utrecht, Brummen en Nijmegen (!)

5.    De Kloppenburg clan uit Huissen

“Ik speculeer, of liever gezegd fantaseer, 
dat een direct familielid de Folkweg richting westen heeft genomen..
en in Brummen of Nijmegen is blijven steken.."

Alhoewel mijn verhaal over onze voorouders tot nu toe vrij algemeen is zonder individueel geïdentificeerde personen, kom ik uiteindelijk terecht bij de directe voorouders in Huissen. 
Na bijna 50 jaar van genealogisch onderzoek wordt de 17de eeuwse Joannes Kloppenborgh (geb.±1680) oprecht aangewezen als zijnde - de gedocumenteerde en verifieerbare - stamvader van alle Kloppenburgers/nazaten uit Huissen en omgeving! 
Na veel speurwerk kan ik nu ook enigszins voldaan concluderen dat bijna alle Kloppenburg families uit Huissen in verifieerbare genealogische order zijn geplaatst. Momenteel zijn er 663+ afstammelingen van Stamvader Joannes geïdentificeerd. (Voor details.. scroll omlaag naar de afdeling 'Genealogie van de Kloppenburg clan uit Huissen’)

Veel Kloppenburg familieleden uit de 18de en 19de eeuw stonden in de Huissense gemeenschap vooral bekend als zelfstandig ondernemende tabaksplanters.. en muzikanten!

In 1775 komt de kleinzoon van stamvader Joannes, ‘Bernard Kloppenborg’, doormiddel van zijn huwelijk met Petronella Vermaes in bezit van een 'Hofstede met huis, erf, boomgaard en bouwland bij elkaar 1 morgen en 450 roede groot' (±1.5 ha). Ik denk niet dat de 'Kloppenburg Hofstede' Bernard en zijn gezin echt rijk heeft gemaakt, maar het lijkt wel dat ze voor locale begrippen met 1.5 hectare vruchtbare grond, redelijk tot goed af waren. 
Ook is het opmerkelijk dat alle kinderen (en veel nazaten..) van Bernd Kloppenburg een muziekinstrument leerden spelen. Ik heb daarom ook het aangename vermoeden dat er talloze muziekavonden met alom bekende 'Huissense gezelligheid' zullen hebben plaatsgevonden op de boerderij van Kloppenburg..! (Zie afd. Genealogie, hoofdstuk 4 - De Kloppenburg Hofstede)

Desondanks begint het verhaal over de Kloppenburg clan uit Huissen waarschijnlijk aan de overkant van de Rijn in Duiven met een zekere ‘Jan den Kloppenborger’. Deze Jan is aanvankelijk de eerste gedocumenteerde Kloppenburger uit de nabije omgeving. 
Het is vrijwel zeker dat deze Jan den Kloppenborger (getrouwd met Grietjen Koeymans) een direct familielid is van stamvader Joannes Kloppenborgh en dat Jan den Kloppenborger zeer waarschijnlijk zijn vader.. of anders zijn oom is.
Hij moet rondom 1650-1660 geboren zijn. Gedurende deze periode zijn er in Gelderland nabij Huissen twee Kloppenburg families gedocumenteerd.. een in Nijmegen (14 km ten zuiden van Huissen) en een in het plaatsje Brummen. (26 km noordoostelijk)

Komen de 17de eeuwse voorouders van de ‘Kloppenburg clan van Huissen’ uit Brummen, Nijmegen.. of toch ergens vanuit het noordoosten via een nog onbekende gemeenschap ? Dat is waarschijnlijk de cruciale vraag die in de toekomst volgende generaties van onderzoekers zal bezighouden..

De zoektocht wordt vervolgd..!


6.  Ter nabeschouwing
                         
Meer dan 35 jaar geleden werd op mijn werk bij een epigenetische research presentatie gesuggereerd, dat onze genen niet alleen fysieke erfelijke eigenschappen overgedragen, maar dat ook gedragservaringen genetisch worden doorgegeven aan het nageslacht. Veel doorslaggevende bewijzen zijn er in al die jaren nog maar beperkt gevonden, maar de hypothese inspireerde mij om de geschiedenis van de Kloppenburg familie, en genealogie in het algemeen, serieus te nemen.

Desalniettemin blijft - voor een niet-bioloog - het ontrafelen van dominante, recessieve en muterende genetische invloeden op onze heden ten daagse existentie een gecompliceerde, boeiende, soms frustrerende.. maar ook relativerende bezigheid.
Zou het strijdvaardige gedrag van onze voorouders uit de14de eeuw na 25-30 generaties nog steeds van invloed kunnen zijn op de Kloppenburgers uit de 21ste eeuw? Kan het twistzieke ‘Kloppen’ genetisch bepaald zijn.. en is dit gedrag daarom onontkoombaar gepredestineerd bij ons nazaten?
                         
In principe bestaat er voor ieder persoon (en elk ander levend organisme) een directe erfelijke lijn tussen die persoon en de laatste universele gemeenschappelijke voorouder. Genen zijn natuurlijk voor 100% afkomstig van de voorouders, maar men heeft verschillende hoeveelheden geërfd van verschillende voorouders, waarbij genen van elke generatie in nieuwe combinaties worden geschud.
Bij elke nieuwe generatie zal naar verwachting, de hoeveelheid autosomaal genetisch materiaal die een voorouder doorgeeft, halveren. Na ongeveer 5 generaties heeft men daarom veel minder genetisch materiaal van een der 16 voorouders geërfd, dan b.v. de 4 grootouders uit generatie 3 hebben doorgegeven. Aangezien genetisch materiaal in brokken vererft, hoeven we eigenlijk maar 9 generaties terug te gaan, om zeer waarschijnlijk een specifieke voorouder te vinden, die niets voor het nakomelings autosomaal materiaal van een bepaalde persoon van 9 generaties later, heeft bijgedragen. 

Na enkele eeuwen wordt de familie stamboom langzamerhand, met name door kasteel Kloppenburg, dus vooral een sociaal-culturele en historische verbintenis.. en in mindere mate een genetische verbondenheid. 
Alhoewel fysieke en karakter eigenschappen vaak duidelijke overeenkomsten vertonen met die van ouders of grootouders, betekend dit schijnbaar niet dat dit ook natuurlijke wijze, altijd het geval is. Door een mutatie kan de structuur van mijn persoonlijkheid veel meer verwantschap aantonen met bijvoorbeeld een der 64 over-grootvader/moeder uit generatie 7, dan mijn 4 grootouders. Deze voorouder uit generatie 7 kan in principe meer identiteits overeenkomsten vertonen.. dan alle fysieke en karaktereigenschappen bij elkaar geteld, die ik van voorouder Theodorus Kloppenburg (uit zelfde generatie 7) heb geërfd.

Bij een familie stamboom blijft men derhalve door de eeuwen heen altijd genealogisch verwant.. maar na ongeveer 9+ generaties, genetisch soms niet meer.
In principe zouden daarom 7 eeuwen en 25-30 generaties later, weinig restant gedragingen te vinden moeten zijn die ons nazaten noch direct verbindt met de KloppenBurg mentaliteit uit 1297.. maar overtuigd ben ik daar nog niet van.

Misschien zullen andere Kloppenburgers door dit verslag aangemoedigd worden om zelf een genetische test te doen. Ik hoop het.. Ik vermoed ook dat de verdere ontwikkeling van de genetica in staat zal zijn meer specifieke en gedetailleerde informatie te vergaren hoe onze voorouders leefden, en mijn vermoeden bevestigen dat Kloppenburgers pure Saxons zijn met beperkte Friese en Angelen invloeden.

Er zijn in dit verslag talloze hiaten in het tijdsverhaal van onze voorouders. Gebrek aan gegevens worden gecompenseerd door het analyseren/interpreteren van de lokale geschiedenis van de stad Cloppenburg en omgeving, zonder feiten te verwarren met al te veel speculaties.

Ik hoop dat dit verslag anderen zal aanmoedigen verder onderzoek te doen. Correcties en aanvullingen zijn nodig om een accurate beeld te krijgen over onze voorouders, en hoe hun gedragservaringen ons heden ten dagen kan overtuigen het ‘Kloppen’ maar af te leren..

** Special thanks to Fred Kloppenburg† from Ontario (Canada). His research provided a lot of information for this report. Fred did the research the old fashion way...he visited the place!

© 2021 R.P.L.G. Kloppenburg All Rights Reserved.



======================================================

- Genealogie van de Kloppenburg clan uit Huissen -


    - Onderzoek, ontwikkelingen en mededelingen -



  Inhoud 

1.   Een 17de en 18de eeuwen overzicht kaart Brummen – Huissen.
      - Verspreidingskaart in de 21ste eeuw.
2.   Stamvader Joannes Kloppenborgh.
      - Wie zijn de ouders van stamvader Joannes Kloppenborgh? 
      - Aanwijzingen en speculaties.. voor de toekomstige onderzoeker.
3.   Bernard Kloppenburg, een zoektocht van 45 jaar.
      - Bernard's stamboom / gezinssamenstelling.
      - De chronologie van het leven van Bernard Kloppenburg.
      - Testament Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders.      
4.   De 'Kloppenburg Hofstede' in Huissen.
5.   Tabakplanters.       
6.   De legende van de 'Witte Dame'.
7.   De Muzikanten.
8.   Maria Catherina, een 19de eeuwse familie tragedie.
      - De kerkklok van negen uur.
9.   De 652+ nazaten van Joannes Kloppenborgh - De complete Kloppenburg stamboom.
10. Collectie van ongeïdentificeerde Kloppenburgers.
           


1.  Overzicht kaart voorouders in de 17de en 18de eeuw    

Gelijktijdige generaties van de Brummen / Huissen clans naast elkaar geprojecteerd. Deze kaart functioneerde sinds begin 2021 als basis en richtlijn voor potentiele historische banden en relaties. (Click grafiek voor groot scherm)      

    Verspreiding van Kloppenburg personen/families in de 21ste eeuw

                                         -----                                   

2.   Stamvader Joannes Kloppenborgh

Joannes Kloppenborgh wordt oprecht beschouwd als de gedocumenteerde en verifieerbare stamvader van alle 652+ Kloppenburgers en nazaten wiens voorouders uit Huissen komen! (Zie hoofdstuk 9). Hij is als vader van Theodorus (Derck) Kloppenborgh (1714- ±1750) en grootvader van Bernard Kloppenburg (±1743-1811), de grondlegger van de Kloppenburg clan in Huissen. 
Joannes is waarschijnlijk tussen 1680 en 1690 aan de overkant van de Rijn, in het dorp ’t Loo of Duiven, geboren. Hij trouwt (voor het eerst..) op 22 april 1714 met Helena Peters en zij hebben 4 kinderen; Theodorus, Petrus, Wilhelma en nogmaals een Petrus. Totdat kleinzoon Bernard wordt geboren zijn de familie relaties gedurende deze periode betrekkelijk vaag en nogal moeilijk te achterhalen..

Tegen het einde van de 17de eeuw was de Kloppenburg familie uit Huissen (en directe omgeving) waarschijnlijk nog zeer gering in aantal. Helaas ontbreken er over het einde van de 17de en begin van de 18de eeuw veel algemene en bruikbare gegevens in de DTB boeken (Doop,Trouw, Begraven) van Huissen.
Bij het onderzoek van de Kloppenburg geschiedenis zijn het voor deze periode daarom ook vooral de familiebanden die als richtlijnen dienen om de ouders van een der eerste gedocumenteerde Kloppenburger uit Huissen, Theodorus Kloppenborgh, te identificeren. Deze methode van onderzoek is wel degelijk effectief, omdat het logische varianten van beperkte mogelijkheden weergeeft. Er zijn in het algemeen waarschijnlijk weinig of geen Kloppenburgers in Huissen te vinden die helemaal geen sporen hebben achtergelaten, of waarvan we ondanks familie relaties toch verder niets weten. Het zou allemaal een stuk moeilijker geworden zijn als de familienaam Jansen of Willemsen was geweest. 

Over het leven van zoon Theodorus Kloppenborg is bijna niets bekend.. 
in de DTB boeken van Huissen zijn alleen zijn registratie nr.12491 (latere vermelding-6582) en vermelding in het huwelijks register vastgelegd. (Trouwakte nr.1447³ 6582 KLOPPENBORGER, Theod³ 6583 BERNS, Theodora)
Op 13 oktober 1714 wordt echter wel de geboorte van Theodorus geregistreerd..! 
Dit belangrijke document is het directe bewijs dat Joannes Kloppenborgh en Helena Peters de ouders zijn van Theodorus! Verdere aanwijzingen zijn dat Joannes zijn naam als Kloppenborgh schrijft bij de doop van zijn 3 andere kinderen, Petrus (2x) en Wilhelma. De geboortedatum past ook precies in het tijdschema van de familie’s vestiging en uitbreiding in Huissen.
Het document geeft verder als getuigen de namen Arendt Kloppenborgh en Maria Peters, die hoogstwaarschijnlijk de broer en zus zijn van Jan en Helena.

Ook over stamvader Joannes Kloppenborgh, wiens naam soms ook wordt beschreven als Jan Cloppenburgh, zijn verdere gegevens beperkt en incompleet. Hij is vermoedelijk rondom 1685 geboren en was ongetwijfeld de broer van Arendt Kloppenborgh ('wonende in buyten aan den dyck voor de Arnhemse poort') en Geertruijd Kloppenburgh. (Geertruijd is zowel voor Joannes als Arendt een doopgetuige bij sommige van hun kinderen.)  

Ik vermoed dat Helena Peters vroeg is gestorven en dat Joannes Kloppenborgh hertrouwde, want Helena Peters wordt in de archieven nergens meer genoemd, na de geboorte van haar zoon Petrus in 1720.
Er zijn in deze periode 3 huwelijken met een Joannes Kloppenborger gedocumenteerd:
1. Gettruda Hendricksen trouwt op 20 Juni 1721 in ‘t Loo met Joannes Kloppenborger. 
2. Margaretha Boosman.(ook geschreven als Margriet Bosmans of Magriet Polmans) trouwt op 1 juli 1724 in Duiven met een Joannes Cloppenburger. Zij kregen op 19 juni 1727 een dochter genaamd Elisabeth.
3. Elisabeth Renssen trouwt op 25 februari 1737 te Westervoort met Jan Cloppenburgh waarbij wordt vermeld dat Jan eerder getrouwd was met Margriet Polmans/Bosmans.

Het leek me altijd waarschijnlijk dat er gedurende die periode nog een of twee andere ongeïdentificeerde ‘Joannes Kloppenborg’ bestonden, maar die niet in de DTB archieven geregistreerd waren. Misschien is Jan Kloppenburgh inderdaad na de dood van Helena Peters 3x hertrouwd, alhoewel dat mij altijd onwaarschijnlijk leek.
Frans Pauwelsen van de HKH (Historische Kring Huessen) informeerde echter dat in Huissen 3x hertrouwen vaak voorkwam (zelfs 4x) en vaak voor de praktische redenen om opvang voor de kinderen te hebben. 
Joannes is dus minstens 2x hertrouwd (Bosman en Renssen) en het is logisch, waarschijnlijk.. maar niet zeker, dat hij ook getrouwd was met Hendricksen. Als dat niet zo is dan heeft er in die periode een Joannes Kloppenborgh bestaan die nergens familiesporen heeft achtergelaten en nergens in de DTB archieven is teruggevonden... Maar het blijft een mogelijkheid waar beslist rekening mee moet worden gehouden.!

Wie zijn de ouders van stamvader Joannes Kloppenborgh? 
Bij Huissen, aan de overkant van de Rijn ligt het dorp Duiven waar Jan den Kloppenborger, die getrouwd was met Grietjen Koeymans, op 9 april 1679 hun geboren zoon 'Joannes' doopten. Is deze zoon Joannes dezelfde persoon als stamvader Joannes?
Het is vrijwel zeker dat de hiernaast vermelden Jan den Kloppenborger en Grietjen Koeymans, directe familieleden zijn van stamvader Joannes Kloppenborgh en dat Jan den Kloppenborger zeer waarschijnlijk zijn vader.. of anders zijn oom is.

Jan den Kloppenborger is aanvankelijk de eerste gedocumenteerde Kloppenburger in de directe omgeving van Huissen en moet rondom 1650-1660 geboren zijn. Gedurende deze periode zijn in Gelderland nabij Huissen twee Kloppenburg families gedocumenteerd.. een in Nijmegen (14 km ten zuiden van Huissen) en een in het plaatsje Brummen. (26 km noordoostelijk)

Mogelijke familieverbanden en stamboom van Jan den Kloppenborger

Aanwijzingen en speculaties.. voor de toekomstige onderzoeker!
Een van de eerste genoemde Kloppenburgers in Brummen is ‘Arentt op Kloppenburg’s die rondom 1630 geboren moet zijn! De ongebruikelijke naam Arendt komt veelvuldig voor bij de Kloppenburg familie in Brummen. De broer van stamvader Joannes Kloppenborgh heet ook Arendt.. en dit zou een aanwijzing kunnen zijn van een directe familie link. 

Toch vermoed ik dat voorouders van de 'Kloppenburg clan uit Huissen' voorheen uit Nijmegen komen..!
Jan den Kloppenborger zou potentieel directe familie kunnen zijn van van de mysterieuze Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg) uit Nijmegen. Wilm Jans trouwt er op 16 februari 1603 met Maria Berndts. Geen enkel idee waar Wilm Jans vandaan komt, maar hij is wel de allereerste Kloppenburger die in Gelderland wordt geregistreerd. (Regionaal Archief Nijmegen) 
Verder vermeldt het doopregister ‘Nederduits-Gereformeerde gemeente Nijmegen’ dat op 9 maart 1628, Gerrit van Cloppenburch en Mechteltgen Jans in Nijmegen een kind doopten. Qua tijdschema zou deze Gerrit heel goed de zoon van Wilm Jans kunnen zijn. Drie jaar later, op 20 Sep 1631, doopt Gerrit Cloppenbergh opnieuw.. en ditmaal een zoon genaamd Jans Cloppenbergh..! Het is goed mogelijk dat deze Jans de vader is van Jan den Kloppenborger uit Duiven, of anders een direct familie lid van hem is.

In de diagram ‘Mogelijke familieverbanden en stamboom van Jan den Kloppenborger’ wordt gespeculeerd dat Joannes, Arendt en Geertruijd de kinderen zijn van Jan den Kloppenbrger. (Het is zeer aannemelijk te veronderstellen dat Jan meer dan 3 kinderen had..)
Geertruijd Kloppenburgh is zowel bij Joannes en Arendt Kloppenborgh een doopgetuige voor sommige van hun kinderen, hetgeen aangeeft dat zij waarschijnlijk de zus is van Joannes en Arendt. 
Geertruijd kan echter vanwege het leeftijdsverschil heel goed mogelijk de tante zijn van Joannes en Arendt..! Geertruijd trouwt in 1701 met Geurt Schrijvers uit Lent, aan de overkant van de Maas bij Nijmegen. 
Misschien is zij de zus van Jan den Kloppenborger, in Nijmegen geboren.. en een cruciale link tussen de Kloppenburg families uit Huissen en Nijmegen!

De Kloppenburgers uit Nijmegen en Brummen zijn echter allemaal protestant. Het zou daarom kunnen zijn dat Jan den Kloppenborger uit een der families van Nijmegen of  Brummen komt, dan Grietjen Koeymans uit het katholieke Huissen ontmoet en (door de liefde geïnspireerd) katholiek werd en in de buurt van Huissen (Duiven) is gaan wonen.

Waar de Kloppenburg families uit Huissen, In ’t Loo en Duiven uiteindelijk precies vandaan komen is dus (nog) niet bekend. Wel is het bijna zeker dat ze oorspronkelijk vanuit het noordoosten kwamen. Uit Groningen of direct (via de Folkweg) uit Niedersachsen (Duitsland) nabij de omgeving van de stad Cloppenburg, waar onze voorouders dus in de middeleeuwen een kasteel, of beter gezegd een vesting, hadden gebouwd.

-----

3.  Bernard Kloppenburg, een zoektocht van 45 jaar..

Na 45 jaar zoeken heb ik dan met redelijke zekerheid de ouders van Bernard Kloppenburg gevonden! Er is jarenlang gespeculeerd dat oudouder Bernt Kloppenborg misschien via Bemmel, Duiven, in 't Loo of noord Nederland / Duitsland Huissen was binnen gekomen om werk te vinden als tabaksplanter. Nu blijkt echter met nieuwe informatie dat Theodorus Kloppenborger en Theodora Berns inderdaad de lang gezochte ouders zijn!


De beschikbare informatie over Bernard is gefragmenteerd en zeer beperkt.* Enige jaren geleden was het me echter al opgevallen dat Bernard zijn eerste dochter bij zijn eerste vrouw Peternella Vermaes 'Dorothea' noemde, en zijn eerste zoon bij Anna Maria Koenders 'Theodorus'.
Bernard bleek ook zijn naam consequent bij alle doop vermeldingen van zijn kinderen met Vermaes als 'Kloppenborg(er)' te schrijven*, terwijl hij de naam 'Kloppenburg' gebruikt voor zichzelf en de kinderen die hij kreeg met Anna Maria Koenders. Ook bleek dat Theodora Berns (Berens) een broer had die Bernardus Berns heette.* Deze broer Bernard bleek ook de peetvader van Theodorus Kloppenborger's en Theodora Berns's dochter Anna te zijn!*


Sterke aanwijzingen maar geen doorslaggevend bewijs. De ommekeer kwam na een gouden tip van Gerard Mutter. Mijnheer Mutter suggereerde naar de doopboeken van Theodora's kinderen van haar 2de huwelijk te kijken. Ik wist niet dat Theodora hertrouwd was en kreeg van Mutter de gegevens. Wanneer je deze 2 gezinnen naast elkaar zet en Theodora Berns als middelpunt neemt, wordt alles veel duidelijker en verklaarbaar.


Theodora Berns hertrouwde rondom 1751 met Gerardus Gertsen en zij hadden 6 kinderen*, Willemina (1751), Jacobus (1755), Helena (1758), Wessel (1760), Theodorus (1762) en Jan Gertsen (1763). Theodorus Kloppenborger is waarschijnlijk voor 1751 gestorven en Bernard kreeg als kind (8-9 jaar) samen met zijn zusjes Joanna en Anna, Gerardus Gertsen als stiefvader. 

De allereerste registratie van Bernard Kloppenborg wordt in 1767 genoteerd in het 'communicanten register' van de rk kerk in Huissen. Men schijnt toen te registreren wie er te communie ging en uit welk gedeelte men uit Huissen kwam (van de Laeck naar de Hoeve). Bernard's moeder Dora Berns, stiefvader Gradus Gertsen en halfzus Willemi Gertsen gaan gezamenlijk met Bernard ter communie. Een regel daaronder vermeld dat ook 'Willemin Stoffels (weduwe van Arendt Kloppenborgh), Derck, Elisabeth en Jan haar grote kinders' ter communie gingen.

Bernard was waarschijnlijk de oudste zoon en heeft aannemelijk goede relaties ontwikkeld met zijn stiefvader en 6 half broers en zussen.
Als Bernard in 1775 trouwt met Peternella Vermaes* is stiefvader Gerardus Gertsen officieel getuige bij de doop van zijn eerste dochter Dorethea.* Bij Bernard's eerste zoon Petrus is zijn half broer Jacobus Gertsen doopgetuige.* Zijn derde kind Jacobus (genaamd naar Bernard's maternal grootvader) heeft Willemina Gertsen als doopgetuige*. Bernard's 4 de kind Catherina heeft Wessel en (nicht) Hermijn Gertsen als doopgetuigen* en zijn laatste kind met Peternella Vernaes, Johanna, heeft Wilhelmus Gertsen (neef?) als doopgetuige*.

De uitbarsting van de Laki vulkaan in Iceland (1783-1784) zorgt voor dood en verderf in noord Europa en ook in Huissen. Binnen 5 jaar na de vulkaan uitbarsting sterven Bernard's vrouw Peternella Vermaes en zijn dochters Dorethea, Catherina en Joanna waarschijnlijk aan de gevolgen.* Vermoedelijk zijn vele familieleden van Bernard in die zelfde tijd overleden, inclusief zijn moeder Theodora Berns en stiefvader Gerardus Gertsen.. maar dat moet nog verder worden uitgezocht.

Bernard hertrouwd in 1788 met Maria Koenders en heeft met haar 4 kinderen. Hij noemt zijn oudste zoon na zijn vader Theodorus.* Bernard 2de zoon Wilhelmus heeft Jan Gertsen als doop getuige* en Bernard noemt zijn 3de zoon Gerardus naar zijn stiefvader (en zijn moeder's 2de echtgenoot) Gerardus Gertsen.* Dit is de eerste maal dat de naam Gerardus bij de Kloppenburg clan zijn intrede doet.

Helaas is de documentatie in de 18de eeuw erg slecht en heb ik geen 'paper trail'  gevonden. Maar de informatie van Theodora Berns 2de huwelijk geeft in mijn opinie voldoende informatie over de gezinsverhoudingen, dat het niet anders kan dat Theodora Berns en Theodorus Kloppenborger de ouders zijn van Bernard Kloppenburg!
* Gedocumenteerd
Speciale dank aan Marijke Kloppenburg, Gerard Mutter en De Historische Kring Huissen..!

------

Bernard's stamboom / gezinssamenstelling

------

Chronologie
van het leven van
Bernard Kloppenburg 


1740                  Frederick II volgt zijn vader Frederick I op als koning van Pruissen, waar helaas ook de stad Huissen toe behoorde.

±1742                Bernard is geboren in Huissen.


±1748-1750      Theodorus Kloppenborger, Bernard’s vader sterft.


±1750                Theodora Berns, Bernds moeder, hertrouwd met Gerardus Gertsen. Gerardus wordt de stiefvader van Bernard (± 8jr), Joanna (±7jr) en Anna (± 2jr)

1751- Nov 19    Geboorte van Bernards halfzuster, Willemina Gertsen.

1755-Sept 19    Halfbroer Jacobus Gertsen geboren.

1758-Jul 20       Halfzuster Helena Gertsen geboren.


1758                   Tijdens de 7 jarige oorlog tussen Pruissen en Frankrijk bezetten Franse troepen de Kleefse enclaves inclusief Huissen. De bezetters eisen brood, graan, meel etc. De locale bevolking leeft op de rand van hongersnood.

1760-Feb 10     Geboorte van halfbroer Wessel Gertsen.

1762-Aug 13     Halfbroer Theodorus Gertsen geboren.

1764-Mei 12     Geboorte van halfbroer Jan Gertsen.


1767                   Communicanten register Huissen. Allereerste registratie van Bernard Kloppenborg. Bernard's moeder Dora Berns, stiefvader Gradus Gertsen en halfzus Willemi Gertsen gaan gezamenlijk met Bernard ter communie. Een regel daaronder vermeld dat ook 'Willemin Stoffels (weduwe van Arendt Kloppenborgh), Derck, Elisabeth en Jan haar grote kinders' ter communie gingen.


1769-Dec 29     Grote dijkdoorbraak bij Huissen. De gehele Betuwe en de Tieler en Culemborger waarden stromen vol. Het water stroomt bij Culemborg over de dijk in de Lek en bedreigt Zuid-Holland

1775-Oct. 8      ORA (Oud Rechterlijk Archief) Huissen Inv. Nr. 2943 folio 243v:

Op 13 October 1775 leggen Peter Vermaes en Catherina Janssen enerzijds en hun dochter Petronella Vermaes met haar aanstaande man Bernt Cloppenburg anderzijds een afspraak vast voor de secretaris en schepenen van het Ambt Huissen.

De eerste partij draagt haar hofstede in de Laak over aan de tweede partij, ‘met haren gehelen inboedel van huijsraad, melkbeest en wat daertoe gehorende is’

1775-Oct 13      De vestiging van de Kloppenburg Hofstede

                            Bernard en Petronella trouwen en zijn nu zelfstandig ondernemende tabaksplanters met huis, hof, boomgaard en bouwland. (Mijn betovergrootvader Gerardus en overgrootvader Gradus zijn hier geboren!)

.

1775-Oct 18      Huwelijk Peternella Vermaes en Bernard Kloppenborger. Bernard schrijft zijn, en de namen van zijn kinderen met Petronella Vemaes, consequent als Kloppenborg.


1776- Jul 4        Onafhankelijkheids verklaring van de Verenigde Staten.

1777-Mrt 19      Dochter Dorothea Kloppenborger geboren.

1778-Mrt 16      Zoon Peter Kloppenborger geboren.

1781-Jan 20      Tweede zoon Jacobus Kloppenborg geboren.

1782-Apr 29      ORA Huissen Inv. Nr. 2943 folio 268v

Op 29 April 1782 bekennen Bernt Cloppenborg en Petronella Vermaes 600 gulden geleend te hebben. Als onderpand geldt hun hofstede in de Laak bestaande uit Huis, hof, boomgaard, tabak en bouwland bij elkaar 1 morgen en 450 roeden groot.

1783-Jun 8        Uitbarsting van Laki vulkaan in Iceland welke duurde tot Febr 7, 1784.


1783-Sept.27    Dochter Catherina Kloppenborger geboren.


1787                  Derde dochter Joanna Kloppenborg geboren op 24 Febr.

                           Dochter Catherina (4) sterft op Dec 29.


1788                  Dochter Johanna sterft op Jan 12

                           Petronella Vermaes sterft op 16 Mei en laat Bernard achter met 3 kleine kinderen onder de 10   jaar.

                           Bernard hertrouwd op 11 Aug. met Anna Maria Koenders (31)

                           Op 29 augustus sterft Bernard's moeder Theodora Berns op 65 jarige leeftijd aan de koorts.

 

1789-Jul 14       Bestorming van de Bastille en start van de Franse Revolutie.


1790-Oct.1        Geboorte van zoon Theodorus Kloppenburg met Anna Maria Koenders.


1794-Febr 2      Tweede zoon Wilhelmus Kloppenburg geboren.


1795 Jan 19      Napoleon sticht de Bataafse Republiek. Begin van de Franse overheersing.

                           Vanaf 1795 werd gesproken over de overdracht van Huissen aan Nederland.


1797-Jul 25       Derde zoon (betovergrootvader) Gerardus Kloppenburg geboren.


1800-Jan 19      De laatste zoon Christianus geboren.


1809-Jan 14      Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders maken een testament. Zij verklaarden daarin dat zij uitzonderlijke liefde en genegendhijd tegen malkanderen nomineerden en als univerzele erfgenamen instituteerden de langstlevende van hun bijde in all hunne naa te laaten’


1808-1810         Huissen is voor 2 jaar onderdeel van het koninkrijk Nederland. Na 1810 wordt het ingelijfd door Frankrijk.


1811- Nov 18    Napoleon Bonaparte voert in de Lage Landen de burgerlijke stand in.


1811-Nov 25     Overlijdens verklaring Bernard Kloppenburg door J.F. Pelgrim


Op heden den zevenentwintigste november een duizend acht honderd en elf
des voormiddags 10 uur is voor mij Johan Frederik Pelgrim Maire van Huissen
Arrondissement van Thiel Department van den Boven Ijsel waarnemende
de functie van Publique ambtenaar van den Burgelijke stand, verschenen,
Anna Maria Koenders egte vrouw van wijlen Bernardus Kloppenburg oud zijnde
vijftig jaar vergezeld van twee getuigen de eerste Deij Huisman Tabaks Planter
oud vijftig jaar de twede Derk Wemmers Tabaksplanter oud een en vijftig jaar
bijde wonende in deze Mairie dewelke mij verklaard hebben dat Bernard Kloppenburg
de vijf en twintigste dezes maand November den agtermiddags om drie uur overleden 

is ten zijnen Huize in deze Marie No 115 oud zijnde agt en zestig jaar. 

Volgens deze verklaring heb ik de tegens woordige acte opgemaakt die door de twee 

getuigen benevens mijn getekend is. 

De vrouw van den overledene Bernd Kloppenburg verklaarde niet schrijven te kunnen.


1811-1844         Anna Maria Koenders is voor de volgende 33 jaar de alom gerespecteerde matriarch en drijfveer van de Kloppenburg familie.


-----

Het Testament van Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders

Op 14 januari 1809 komen burgemeester/notaris J.P. Pilgrim, samen met de ambtenaren J. van Haaren, Jan Waarbroek en V. Bequignole, op huisbezoek bij Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders. Zij hadden de notaris verzocht een bezoek te brengen om een testament te maken ‘vermist zij overdagd haden de zekerhijd des doods en de onzekerhijd des tijds’. Bernard’s zoons, Peter en Jacob, uit het huwelijk met Petronella Vermaes zijn ook aanwezig bij het opmaken van het testament.
Fragment van het testament, blz. 1
Notaris Pilgrim vermeld op blz.1 dat;den eersten requirent Baerend Kloppenburg rechter hand in het huis in de keuken wel ziek te bedden heeft vinden liggende edog bij gezonden verstande en geestendskragten en duidelijke uitspraeke’.
Bernd, hoofd van het gezin die dus ook goed kon koken, schijnt de laatste paar jaren van zijn leven ziekelijk te zijn geweest. Hij zal gedurende deze tijd veel steun gehad hebben van de ±14 jaar jongere Anna Maria Koenders, die in het testament wordt omschreven als; ‘De tweede requirenten Anna Maria Coenders vries en gezond gaende en staande’.
Fris, gezond en voortgaand.. een typerende beschrijving voor Anna Marie Koenders, die 56 jaar lang (!) op ‘haar’ Kloppenburg hofstede heeft gewoond.

Op blz.2 van het testament staat geschreven dat;
‘requirenten Baerend Kloppenburg en Anna Maria Coenders verklaarden daarop dat zij uitzonderlijke liefde en genegendhijd tegen malkanderen nomineerden en als univerzele erfgenamen instituteerden de langstlevende van hun bijde in all hunne naa te laaten’ 
Dit is een veel zeggende verklaring want in feite weten beiden dat Anna Maria de langst levende zal zijn en dat alles wat Bernd, Petronella Vermaes en Anna Maria Koenders op de hofstede hebben opgebouwd aan Anna Maria wordt nagelaten, zonder de gehele erfenis te delen met zonen Peter en Jacob uit het huwelijk met Petronella. Bernard’s vertrouwen in Anna Maria werd ook niet beschaamd en ik vermoed dat Anna Maria voor de volgende 31 jaar de drijvende kracht en onbetwiste matriarch van de Kloppenburg hofstede is geweest..!

Zonen Peter en Jacob schijnen volgens het testament bij de dood van hun moeder Petronella reeds een erfenis te hebben gekregen. Het testament vermeld vervolgens op blz.3 dat als hun vader sterft;  ‘Peter Kloppenburg een halv vierdel morgen of ppt vijf en zeventig roeden land met de bepoting nast zijnen reeds hebbende acker gelegen’. Peter is reeds tabaksplanter met een eigen perceel en krijgt er dus een stuk grond bij, terwijl Jacobus wordt toebedeeld; ‘eene zwarte melkkoe, gerekend tot twee en veertig guldens en daarenboven nog dertig guldens Hollands’
Zoons Peter en Jacob van Petronella, waren tevreden met hun erfdeel en dat werd op blz.4 genoteerd; ‘Deze bijde praesent zijnde zoons ….waren daarmede te vreeden en reconvieerd en dan verders op den gehelen boedel en wilden daarvan dan niet meer het minste te vordern hebben’,   

Bernard en Anna Maria verklaren nu verder in het testament dat als een van hen sterft, hun zonen Theodorus (Derck), Willem, Gerardus en Christiaan de erfgenamen zijn.

Op blz.6 ondertekenen Bernard, Anna Maria, Peter en Jacob met een kruisje en blijken ze dus allen analfabeet te zijn. Als Anna Maria Koenders 35 jaar later op 87 jarige leeftijd sterft wordt het document ‘Memorie van nalatenschap’ ondertekend door haar 4 zonen met geschreven naam, hetgeen suggereert dat ze konden lezen en schrijven..

------



  

4. De Kloppenburg Hofstede


De Kloppenburg Hofstede doet op 13 October 1775 zijn officiële intrede in de Huissense gemeenschap. Voor de komende ±105 jaar is de boerderij het onmiskenbare sociaal-economisch centrum van de Kloppenburg clan uit Huissen.

Precies 5 dagen voordat ze gaan trouwen sluiten Bernt Cloppenburg en Petronella Vermaes een contract af, dat de overname van de boerderij van schoonouders/ouders Vermaes regelt. De hofstede wordt dan omschreven als 'Bestaande uit Huijs, Hof, Boomgaert en Tabaksland'.
                    ORA (Oud Rechterlijk Archief) Huissen Inv. Nr. 2943 folio 243v:
 (blz 1)
           Contract tusschen de Egte P (Echtpaar) : P. Vermaes en Bernd Cloppenburg
            en Petronella Vermaes.
            Kennelijk en te weeten Zijhiermede, dat tusschen de EgteL (echtlieden) 
            Peter Vermaes en Catharina Janssen ter enere, en haren
            Aanstaanden SchoonSoon Bernt Cloppenburg en hare Dogter
            Petronella Vermaes als aanstaande EgtP (Echtpaar): ter andere zijde
            Ten ovetstaan van de Secretaris en Schepen der andere der
            Ambt Huissen Joh (Johannes Rabo Bernard Veeren met wel bedagten
            Raad nae gemaakte overleggingen onherroepelijk gecontracteert
            En tusschen haar tot weederzijdse genoegen in
            Gegaan en overeen gekomen is, indien voegen
            Dat de eerste contrahenten Peter Vermaes en zijne Huijsvrow
            Catharina Janssen, aan de tweede contrabanten hier aan
            Staanden Schoonsoon Bernt Cloppenburg en hare Dogter
            Petronella Vermaes van nu aan toewijk an in vollen
            Eijgendom overgeeven, hare hofstede in de Laak
            Bestaande uit Huijs, Hoff, Boomgaert en Tabaksland
            Groot te zamen ½ mergen, met haren gehelen inboedel 
            Van Huijsraad, Melkbeest en wat daar toe gehorende is,
            En zulkx met alle daar toe staande Lasten en Lusten,
            Regten en geregtigheden, en wel ongeprovindiceert
            Haar regtmatig aandeel in hare overige nalaten schap,
            e dog onder positief beding en uitdrukkelijke conditie,
            dat de tweede contrahenten zullen lasten en betalen 
            de regtmatige sterfte, van t’ geene de voordogter 
            van den eerste Contrahent, Anneke Vermaes
            wegens haar moeder Zoalg? s  Versterf nog toekomt
(blz 2)
            En dat zij haar eerste Contrahunten, als buiten staant zijnde,
            Om haar brood verder eerlijk te kommen winnen, gedurende haar
            Leven tot de laatste toe, eerlijk zullen versorgen en onder
            Houden, mits gaders dusdanig behandelend zullen als brave
            Kinderen aan de ouders betamelijk is.
            Waartegens  de 2 de Cotrahenten Bernt Cloppenburg en Petronella
            Vermaes in crachte dezes betuigen, niet alleen dusdanig, als
            Door de eerste Contrahenten aangetoont is, met haar tot weeder
            Zijts genoegen gecontracteert te hebben en overeengekomende 
            Zijn. Maar ook beloven en zig uitdruckelijk obligeren, om
            Al het geconditioneerde gelijk voorgeschreven is, met alle liefde
            En getrouwigheid aan de eerste contrahenten haar leven
            Lang opregt en dadelijk te zullen bewijzen en getrouwelijk
            Na te komen en dus verspraeken weederzijtse Contrahunten
            Over en weer , deze conract so onverbrekelijk te zullen
            Houden als ogt? Een contract mae regten bestaan kan en mag
            Alles zonder arg of list onder verband van hare personen
            En goederen, met kenu…atie van alle exeptiea 
            Benef…. , weezen en de?ew… , die den inhoude dezes
            Enigszins contrarieren mogten en submissie als mae
            Regten.
            In kennisse den waarheid  is deze contract door weederzijtse 
            Contrahenten eijgenhandig bet…… 
            Huissen 13 den October 1775                  Regist: 8 meij 1776
                    Text bewerking door Frans Pauwelsen, Historische Kring Huissen

Bernard Kloppenburg, Petronella Vermaes en Anna Maria Koenders spelen allen een belangrijke centrale rol bij het ontstaan en ontwikkelen van de 'Kloppenburg Hofstede'. Alle kinderen van Bernard, Petronella en Anna Maria zijn op de boerderij geboren, inclusief mijn bet-overgrootvader Gerardus (1797) en over-grootvader Gradus (1840).
 
Het bevolkingsregister van Huissen uit 1829 vermeld dat er later 15 personen op de Hofstede woonden. Anna Maria Koenders is, na het overlijden van Bernard in 1811, waarschijnlijk de onbetwiste matriarch van de familie. Zoon Willem woont er en blijft ongetrouwd. Zoon Gerardus woont en werkt er met zijn vrouw Alijda Joling.. en hun 6 kinderen Bernardina, Antonia, Antonius, Bernard, Herman en (overgrootvader) Gradus worden er later geboren. Verder woont er de 17 jarige Grada Albers die waarschijnlijk een inwonende kinderverzorgster is geweest. Gerardus Gertsen is een halve neef van Bernard, en woont in de hofstede met zijn vrouw Geertruida Kraaijvanger. Hun dochter Anna Maria Gertsen wordt er in 1832 geboren.
Alle inwonende waren waarschijnlijk direct betrokken bij de productie en het cultiveren van tabaksplanten..

De hofstede bestond niet alleen uit een boerderij met bouwland, maar had ook een boomgaard, boerenerf.. en een koe! Dit geeft aan dat de Kloppenburgers waarschijnlijk behoorlijk autonoom zijn geweest. Zij verbouwden klaarblijkelijk hun eigen groenten, plukten fruit van hun eigen boomgaard en vervaardigden/consumeerden hoogst waarschijnlijk hun eigen zuivelproducten zoals melk, boter en kaas. Ook is het aannemelijk dat er allerlei pluimvee zoals kippen en ganzen op het erf rondliepen. Allicht werden er ook konijnen, varkens en andere dieren gekweekt voor de slacht.

De Kloppenburg Hofstede'  met ±1.5 hectare vruchtbare grond.

                                (Kadasterkaart - 1832)


Desondanks werd het succesvolle boerenbestaan van de Kloppenburg familie vooral bepaald door de opbrengst van de tabaksteelt, waarvan de productie voor een gedeelte afhankelijk was van lokale weersomstandigheden. Ook werd de opbrengst van de tabak als belangrijk middel van bestaan, voor een aanzienlijk deel bepaald door de sterk fluctuerende Europese tabaksmarkt van vraag en aanbod, met groeiende concurrentie uit de VS en Nederlands Oost-Indië. 

Alhoewel het dagelijks leven vooral werd bepaald door lange werkuren, zal de familie natuurlijk ook tijd gehad hebben voor vrijetijdsbesteding en recreatie. 
Ondanks het feit dat zowel Bernard als Petronella en Anna Maria analfabeet waren, moet men niet onderschatten dat zij waren geboren in - en beïnvloed werden door - het tijdperk van de verlichting. Waarschijnlijk waren de zonen van Anna Maria Koenders de eersten in de familie, die leerden lezen en schrijven!
Het is ook veelzeggend dat alle kinderen van Bernd Kloppenburg een muziekinstrument leerden spelen. Ik heb het sterke vermoeden dat er talloze muziekavonden met alom bekende 'Huissense gezelligheid' zullen hebben plaatsgevonden op de boerderij van Kloppenburg..!  

Op 23 september 1840 wordt er bij notaris Pilgrim in Huissen gedocumenteerd dat Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling de Hofstede van de dan 83 jarige Anna Maria Koenders overnemen. Gerardus heeft waarschijnlijk zijn broers uitgekocht. Als Alijda Joling echter 3 jaar later sterft, laat ze Gerardus achter met 4 teenagers en 2 jonge kinderen. Gerardus trouwt 5 maanden later met Gijsbertha ten Westeneind (zus van buurman Paul) en zo breekt er wederom een nieuw tijdperk aan op de boerderij.

Gerardus Kloppenburg en Gijsbertha ten Westeneind zijn voor de volgende 23 jaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hofstede en de drijvende krachten van de tabaksproductie. Het zal geen makkelijke taak zijn geweest voor Gijsbertha, die mede verantwoordelijk was voor de opvoeding van 6 jonge stiefkinderen. Het zal geholpen hebben dat de kinderen van Gerardus, Gijsbertha waarschijnlijk als buurvrouw kenden. Misschien was dat ook een reden dat Gerardus 5 maanden na de dood van Alijda, snel kon hertrouwen.

Op 15 November 1866 wordt bij notaris C.H. Robbers Nijmegen in akte 271 de ‘Verkoop van Erfrechten en Verdeling’ van de hofstede vastgelegd. Uit deze akte van 15 november blijkt niet alleen dat (Christiaan) Herman zijn familie uitkoopt en de hofstede met de tabaksplantage overneemt, maar ook dat (bet-overgrootvader) Gerardus Kloppenburg, samen met zijn vrouw Alijda Joling, de Hofstede reeds op 23 Sep 1840 hadden overgenomen!

Gerardus kinderen verklaren bij notaris Robbers dat: 'De voorschreven koop en verkoop is gedaan voor de som van negen honderd zestig gulden, die de verkoopers bekenden, ieder voor zijn aandeel van den kooper te hebben ontvangen'. 
De akte vermeld verder dat: 'De onroerende goederen welke tot de voormelde nalatenschap behooren bestaan in de helft van eene hofstede, gelegen te Huissen, op het Roosendaal in de Laak, kadastraal bekend en sectie E nummers 228-227- 230 en 231 samen groot een bunder zes en veertig roeden twintig ellen. Waarvan de wederhelft toebehoort aan de comparante vader Gerardus Kloppenburg tabaksplanter te Huissen en door hem staande huwelijk met zijne eerste vrouw Aleida Joling aangekocht voor den notaris Pilgrim te Huissen verl?den, den drie en twintigsten september achttien honderd veertig'. 

Alhoewel in de akte duidelijk wordt aangegeven dat zoon Herman de Hofstede alleen overneemt, is er ook een regeling getroffen met vader Gerardus over de verdeling. De akte omschrijft dat: ‘Gerardus Kloppenburg de vader die met den comparant Hermanus Kloppenburg .(?).. voornoemde hofstede eene verdeeling heeft aangegaan namelijk. Aan hem Gerardus Kloppenburg, wordt van de voorschrevenen geheele hofstede toegedeeld het vrucht en al de daarop staande gewassen te worden aanvaard terwijl aan den comparant Hermanus Kloppenburg wordt toegedeeld den blooten eigendom..’
Men krijgt bij deze verdeling het vermoeden dat de overname door Herman geleidelijk aan zal plaatsvinden, alhoewel wel duidelijk is dat Herman uiteindelijk het alleenrecht van de Hofstede krijgt, want op diezelfde 15 November ondertekend stiefmoeder Gijsbertha een testament bij dezelfde notaris Robben in Nijmegen, waarbij zij verklaart: 'In geval ik mijnen echtgenoot, bovengenoemde Gerardus Kloppenburg, mocht overleven, zoo stel en benoem ik tot enigen en algehelen erfgenaam, mijnen gehele nalatenschap niets daarvan uitgezonderd mijnen stiefzoon Hermanus Kloppenburg, tabaksplanter te Huissen'.

Tussen 1866 en 1880 sluit Herman verscheidene hypotheken en obligatie-hypotheken af bij notaris Robbers en later bij notaris Courbois, beiden uit Nijmegen.
Begin 1871 investeert Herman opnieuw in onroerend goed in Huissen. Notaris Robbers vermeld op 24 april 1871 dat Herman heeft gekocht: 'Een huis en erf met tuin, gelegen te Huissen en op de perceelsgrenzen kadastralen legger hier gemeente bekend, in sectie D nummers 389 = tuin 390 = huis en erf samen groot 4 are en tien centiaren'.

Maar dan slaat het noodlot toe..
Op zondag 13 juli 1879 breekt er 's ochtends om 6 uur een brand uit op de Kloppenburg Hofstede en brand de boerderij met de gehele inboedel af..!

In het jaarverslag van de Huissense politie uit 1879 wordt in de kolom 'Opgave der gedurende het jaar voorgevallen branden en rampen, die opmerking verdienen' vermeld dat: ‘Den 13 July d.a. werd door brand vernield huis en inboedel van H. Kloppenburg in de Laak’
Een op 16 juli verschenen artikel van de landelijke ochtendkrant 'De Tijd' is meer kleurrijk in haar beschrijving:       

'De Tijd' - 16.07.1879

Tegen het einde van de 19de eeuw krijgt de tabaksindustrie in Huissen steeds meer concurrentie uit Nederlands Oost-Indië en Herman heeft het niet kunnen redden.
Op 14 juni 1880 ondertekend Herman zijn laatste gedocumenteerde schuldbekentenis met de hofstede als onderpand. Herman verklaarde ‘ten leen ontvangen gelden schuldig te zijn aan het Protestansch kinderen weeshuis te Nijmegen ene som van 1500,00 gulden. Onderpand, Twee huizen en erven en bouwland 227, 228, 230 en 231’

Na de geboorte van zoon Christiaan in oktober 1881 wordt er niets meer over het gezin van Herman en zijn vrouw Maria Hendrina Leijser vernomen. In het bevolkingsregister van Huissen wordt vermeld dat de familie is vertrokken naar duitsland. Herman heeft waarschijnlijk ook rondom deze periode de Hofstede verkocht..

Het einde van een tijdperk..!
------

' Lopende in voetsporen uit het verleden..'

Fotografie: Jan Kloppenburg  (Aug. 2021)

Bij perceel 230 staat links bovenaan nu een huis waar vroeger de boerderij heeft gestaan. Daarnaast staat een vervallen gebouw wat vermoedelijk vroeger de Tabaksschuur is geweest.

Perceel 228 is waarschijnlijk in 1843 na het huwelijk van Gerardus Kloppenburg en Gijsbertha ten Westeneind aan de landerijen van de Hofstede toegevoegd.

Op de foto staat links, Frans Pauwelsen van de Historische Kring Huessen. Rechts staat Richard Kloppenburg, kleinzoon van stamvader Joannes Kloppenborgh, 6 generaties verwijdert..

- Laaksevoetpad anno 2021 -

Waarschijnlijke locaties van de Kloppenburg boerderij en tabaksschuur! Het pad links is mogelijk de originele ingang naar de boerderij met zijn landerijen. (Click op foto voor groot beeld)



-----


5. Tabaksplanters
De Kloppenburg clan als zelfstandig ondernemende 'tabaks-producenten'.

Tabakplanters in Huissen < Hier aanklikken
    Inhoud
1. Voorwoord.
2. Tabaksteelt in Huissen 1610 - 1870.
3. Tabakshandel in Nederland.
4. Het bewerken van de tabaksplant in 1825.
5. Het welvaartsniveau van de tabaksplanter uit Huissen.


6.   De legende van de 'Witte Dame'


Mijn overgrootvader Gradus Kloppenburg (1840-1926) was een echte gezellige Huissenaar. Gradus schijnt zelfs ‘voor de gezelligheid’ zijn zitkamer omgebouwd te hebben in een huis-kroeg. Uit overlevering werd echter vaak benadrukt dat Gradus behalve gezellige eigenaar, ook de beste klant van de kroeg was..
Gradus was net zoals zijn vader muziekmeester van Huissen. Hij speelde tevens in het orkest van Chris Kloppenburg met ongeveer 4 andere musici, waarvan verschillende leden van het muziekgezelschap zijn neven waren. Deze rondtrekkende groep van muzikanten speelden vooral op feesten en kermissen in de Betuwe. Volgens sommige (kritische) tijdgenoten ging de groep dan ‘al lopend en vaak in beschonken toestand’ terug naar huis in Huissen..

Er is echter een markant verhaal dat in de familie jaren lang pertinent de ronde bleef doen. 
De muziekgroep had in een van de Betuwse dorpen uit de omgeving gespeeld en liepen gezamenlijk in de vroege ochtenduren over de Drielse dijk terug naar Huissen.
Plotseling zagen alle leden van de groep een vrouw, geheel in het wit gekleed, uit het niets tevoorschijn komen. Deze Witte Dame liep niet.. het leek alsof ze vlak boven de grond langzaam zwevend kwam aanzetten!
Volgens mijn grootvader, die het verhaal wel honderd keer gehoord moet hebben, stonden alle muzikanten als aan de grond genageld.. Volgens de overlevering keek de Witte Dame niet op of om toen ze haar verschijning maakte. Ze ‘zweefde, vlak voor hen uit, over de dijk heen om uiteindelijk in de uiterwaarden in het niets te verdwijnen.!
Volgens mijn grootvader waren zijn vader, en alle andere leden van de muziekgroep, behoorlijk gechoqueerd. Niet alleen kwam de Witte Dame geheel onverhoeds te voorschijn, maar zonder haar voeten te bewegen schreide ze voort... ze zweefde! Gradus en de andere leden van het orkest waren er beslist van overtuigd dat ze een waar mirakel hadden meegemaakt.
Ontdaan en verbijsterd besloten ze de volgende dag de plaatselijke pastoor in Huissen te raadplegen. Deze pastoor, die Gradus en zijn bandleden waarschijnlijk vrij goed kenden, was minder geneigd om de gebeurtenis op de Drielse dijk een waar moment van 'hemelse openbaring' te beschouwen. Hij adviseerde Gradus en de rest van de band ‘dat misschien het juiste moment was aangebroken om minder te gaan drinken’...

In het algemeen moet je bij die nuchtere Huissenaren ook niet met zulke flauwekul komen aanzetten. Bijna niemand in de familie of vriendenkring van de bandleden geloofde het verhaal, maar Gradus en de andere hielden altijd voet bij stuk; ‘Ze hadden een Witte Dame gezien en ze hadden niet teveel gedronken..’ 
Intussen werd er door een beperkte minderheid van goedgelovigen zachtjes gesuggereerd dat het misschien een Maria verschijning betrof, alhoewel Gradus en zijn muziekgroep niet bepaald geloofwaardig overkwamen als ‘zijnde de uitverkorenen’ van de heilige maagd. 
Nog jaren daarna werd het verhaal bij bijeenkomsten van familie en vrienden - na een borrel - altijd vrolijk en smeuïg opgediend. Het was ook het ultieme bewijs dat mijn overgrootvader een kleurrijke, gezellige Huissenaar was geweest.. die teveel dronk.

Maar in de daarop volgende jaren begonnen in Arnhem en de Betuwe andere verhalen over verschijningen van een mysterieuze Witte Dame te circuleren. Hier werd in het algemeen altijd smakelijk om gelachen, totdat op 1 November 1979 De Arnhemse Koerier een verslag publiceerde over een diepgaand onderzoek naar de legendes van ‘De Witte Dame’.
Tejo van Huet had in zijn parapsychologische analyse vele verhalen over de Witte Dame opgetekend. Huet informeert dat de legende in kringen van autochtone Arnhemmers al meer dan honderd jaar hardnekkig de ronde doet. Getuigen vonden echter de ervaring in het algemeen gênant en wilden het liefst anoniem blijven.

Het eerste concrete verhaal over de verschijning van de Witte Dame vond plaats 
in Monnikenhuizen op 18 Augustus 1888, waar de Witte Dame bijna een halve minuut te zien moet zijn geweest. Jaren later is er opnieuw consternatie als op 20 maart 1939 de Witte Dame zich voor 15 seconden openbaart aan een groep spijbelende kinderen. De verschijning vond plaats in Arnhem op de Velper weg, waar het Girokantoor heeft gestaan.

De meest indrukwekkende verschijning gebeurde ook in Arnhem. Huet documenteerde van verschillende getuigen verklaringen, dat de Witte Dame op 12 september 1974 op de markt bij de grote kerk in Arnhem, op klaarlichte dag was verschenen. Deze gebeurtenis schijnt zelfs door meer dan 100 verschillende mensen te zijn waargenomen! Een marktkoopman uit Wageningen getuigde: “Opeens was het stil en stond zij daar. Een stralende, in een soort fluweelwit geklede vrouw. Zij was op blote voeten, had opgebonden zilverblond haar en licht blauw-groenachtige ogen. Zij sprak geen woord”..

Op klaarlichte dag en meer dan honderd getuigen...?? 

Namens mijn overgrootvader Gradus wil ik daarom alle Huissenaren en andere bewoners uit de Betuwe of Arnhem vragen, of zij door middel van overlevering van familie verhalen en legendes nieuwe informatie kunnen toevoegen over deze 'Witte Dame'. Overgrootvader Gradus zou bij elke nieuwe bevestiging van de Witte Dame geleidelijk aan postuum zijn gelijk kunnen krijgen. Misschien was hij toch gewoon een typische gezellige, nuchtere Huissenaar..en viel dat drinken eigenlijk wel mee..

Heeft u nieuwe informatie over de Witte Dame? Laat dan van u horen en laat een bericht achter..

© 2021 R.P.L.G. Kloppenburg All Rights Reserved.
----

7. De Muzikanten

De achter-kleinkinderen van Muziekmeester Gradus Kloppenburg
Raymond Kloppenburg (piano, niet zichtbaar) en Richard Kloppenburg (bas-gitaar)

- Informatie Historische Kring Huissen -

door Piet Driessen

·    Theodorus, ook wel Kloppenburger genoemd, van 1790-1873 staat te boek als muzikant-tabaksplanter.

·     Zijn zoon Bernardus, 1813-1864 heet als vrijgezel toch muzikant.

·     Een andere zoon Everhardus 1815-1883 is muzikant-veerman-herbergier-tapper.

·     Gerardus 1797-1868 is arbeider-tabaksplanter en voor de variatie speelman.

·     Zoon Gradus 1840-1926 brengt het tot muziekmeester.

·     Christiaan 1800-1863 zit niet voor een gat gevangen, getuige zijn veelzijdigheid als  winkelier-tapper-koopman-musicus en muziekmeester. Hij was de zoon van Bernardus   uit 1742.

·     Hendrikus 1834-1902 was muzikant-herbergier en organist.

·     Diens tweelingbroer Christiaan 1834-1912 was tapper-winkelier-organist.

·     Een halfbroer uit het eerste huwelijk van vader, Jacobus was muzikant en  muziekonderwijzer.

·     Zijn broer Theodorus 1825-1895 was doodgewoon muzikant.

Advertentie Arnhemse Courant - 15.08.1876





Optreden 'Orkest Kloppenburg' met o.a. Christiaan en Gradus.. 
                                                       Huissen 25 Jan. 1877 - Verslag Arnhemse Courant.
De hier sedert 1 october 1875 bestaande Vereeniging Oefening kweekt kennis gaf gisteren avond hare eerste openbare voordragt.Onder medewerking van het orkest des heeren Kloppenburg voerde zjj ten tooneele: De drie genien op ééne kamer, gevolgd door het nastukje Groote lui, afgewisseld door muziek en zang. Een zeer talrijk publiek vulde de zaal en gaf bij herhaling zjjne ingenomenheid en goedkeuring te kennen. 

* Op zondag 5 juli 1885 werd pastoor J.N. van Wagenberg, die terugkeerde van een pelgrimage aan de Paus te Rome, feestelijk ingehaald. Hendrik Hoijinck was helemaal naar Huissen gegaan om daar het muziekgezelschap van Chris Kloppenburg te engageren voor dertig gulden - Bron: Heemkundekring Rijnwaarden      

**
Christiaan Kloppenburg was tevens eigenaar van 'Cafe Kloppenburg' in de vierakkerstraat. Het cafe bezat een zaaltje, waar verenigingen vergaderden of toneel en muziekuitvoeringen gaven.. 
Chris overleed in 1912 en het cafe werd in 1913 verkocht aan slager Willem Jeurissen en aan onderwijzer Johannes H. Coopmans. Het gebouw werd gesloopt voor nieuwbouw.
'Cafe Kloppenburg' van eigenaar Chris..


Op deze foto staat links de winkel van Arends (‘de kromme Toon’), daarnaast café Kloppenburg en rechts de timmermanswerkplaats en voormalig koetshuis van Johan W de Koning. 

Aan de overkant, met half ronde stoephekken, het markante huis van hoofdonderwijzer Hulsman en Hendrina Kloppenburg.

                                             **                                      



Een van de meest bekwame musicus uit de familie Kloppenburg is wellicht Drs. Wim Kloppenburg uit Amsterdam.
Willem Christiaan Maria Kloppenburg (1910-2000) was de zoon van de Huissenaar Theodorus Antonius Johannes Kloppenburg en kleinzoon van de vermaarde tapper en organist Christiaan Kloppenburg. Wim Kloppenburg was in zijn tijd een bekende pianist, muziekpedagoog en musicoloog.

Werkzaamheden als musicus: Drs. W.C.M. Kloppenburg Stichting

                                                     -----


8. Maria Catherina - een 19de eeuwse familie tragedie

'Veel mensen hebben een bijzondere gave om te vergeten!'

Maria Catherina Kloppenburg is mijn nicht, 3 generaties verwijdert. Ze werd op 10 November 1836 geboren:

• Haar moeder stierf toen ze bijna 9 jaar oud was

• Haar zusjes Christina stierf op 3 jarige leeftijd

• Haar andere zusje Hendrina stierf op 2 jarige leeftijd

• Haar broer Wim stierf 24 jaar oud

• Catherina trouwde op 28 jarige leeftijd en haar eerste kind werd doodgeboren

• Haar 2de  kind Johan stierf na 2 maanden

• Haar 3de  kind Maria stierf na 3 maanden

• Haar 5de  kind Maria Catharina stierf na 5 maanden

• Haar 7de  kind Henriëtta Jacoba stierf na 8 maanden

• Haar 8ste  kind Hendrik stierf na 5 maanden

• Haar 9de  kind Henriette Hendrika stierf na 5 maanden

• Twee jaar na de dood van Henriette stierf haar echtgenoot Hendrik Maasen op 40 jarige

  leeftijd. Maria Catharina bleef alleen achter met 2 jonge kinderen van 8 en 11 jaar!

Haar (4de) kind Johan trouwde en werd 56 jaar oud. Haar (6de) kind Maria trouwde, had 3 kinderen en werd 66. Maria Catherine overleefde haar echtgenoot voor 28 jaar en werd uiteindelijk 72 jaar oud!

Het kan zijn dat Maria gewoon veel pech heeft gehad. Ik vermoed echter dat een 18de eeuwse, zwaar onderschatte vulkanische uitbarsting in Noord-Europa een rol  speelde en de overdracht van genetische erfelijkheidsfactoren langdurig beschadigden

In de zomer van 1783 was er een enorme uitbarsting van de Laki vulkaan in Iceland die 8 maanden duurde! Grote hoeveelheden giftige gassen zoals hydrofluoric acid en sulfur dioxide, verspreide zich als een grote wolk over noord Europa. De landbouw werd door de vulkanische uitbarsting vergiftigd en ook in Nederland zijn veel mensen en vee er aan gestorven.. Men schat dat 25% van de Ijslandse bevolking direct of indirect aan de gevolgen zijn overleden.

De uitbarsting van de Laki vulkaan in Iceland (1783-1784) zorgt voor dood en verderf in noord Europa, en ook in Huissen. Binnen 5 jaar na de uitbarsting sterven Bernard Kloppenborg’s vrouw Peternella Vermaes en zijn dochters Dorothea, Catherina en Joanna aan de gevolgen. De overlijdens boeken van Huissen geven aan dat er 2x zoveel mensen in 1783 stierven dan gewoonlijk was. De oorzaak van het overlijden werd vaak beschreven als “gestorven aan de begaving”. Men wist toen niet wat het was en het leek op de tering.

Nu heb ik het vermoeden dat de aangetrouwde familie van Maria Catherina Kloppenburg door de giftige gaswolk het nageslacht heeft aangetast. Hendrik Maassen was vleeshouwer van beroep en relatief jong gestorven.!

Hopelijk kan een bioloog, chemicus of andere relevante wetenschapper uit Huissen hier meer duidelijkheid over geven..

-----


Sinds 1652 luidde deze kerkklok om 9 uur s’avonds ten teken dat de poorten van de stad gingen sluiten. Bijna 3 eeuwen lang hebben alle Huissenaren, inclusief de Kloppenburg clan, deze klok elke avond om 9 uur horen beieren..
De seculaire functie van deze klok is waarschijnlijk de redenen dat naast de naam van de pastoor, ook burgermeester Looman en schepen Rudolphi hun namen op het randschrift lieten zetten.




9. De 652+ nakomelingen van Joannes Kloppenborgh


    
- Het parenteel van Joannes Kloppenborgh -

 

 

Generatie 1

1.

Joannes Kloppenborgh, zoon van Kloppenborgh - Unidentified en Unidentified, is geboren rond 1685. Hij is getrouwd (1) op 22 april 1714 in Huissen met Helena Peters.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Theodorus (Derck) Kloppenborg, volg 3.
  • Petrus Kloppenborgh, volg 4.
  • Wilhelma Kloppenborgh, volg 5.
  • Petrus Kloppenborgh, volg 6.

Hij is getrouwd (2) op 20 juni 1721 in In 't Loo met Gettruda Hendricksen. Hij is getrouwd (3) op 1 juli 1724 in Duiven met Margrita Bosmans.

Zij kregen 1 kind:

  • Elisabeth Kloppenborger, volg 2.

Hij is getrouwd (4) op 26 februari 1737 in Huissen met Elisabeth Rensen.


Generatie 2

2.

Elisabeth Kloppenborger, dochter van Joannes Kloppenborgh en Margrita Bosmans, is geboren op 19 juni 1727 in In 't Loo.

3.

Theodorus (Derck) Kloppenborg, zoon van Joannes Kloppenborgh en Helena Peters, is geboren op 13 oktober 1714 in Huissen. Hij is getrouwd rond 1741 in Huissen met Theodora Berns, dochter van Jacobus Berns en Anna van Münster. Zij is geboren op 27 juni 1723 in Huissen. Theodora is overleden op 65 jarige leeftijd op 29 augustus 1788 in Huissen.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Bernard Kloppenburg, volg 7.
  • Joanna Kloppenborg, volg 8.
  • Anna Kloppenborger, volg 9.

Theodorus (Derck) is overleden voor 1750 in Huissen.

4.

Petrus Kloppenborgh, zoon van Joannes Kloppenborgh en Helena Peters, is geboren op 25 februari 1716 in In 't Loo. Petrus is overleden voor november 1720 in Huissen.

5.

Wilhelma Kloppenborgh, dochter van Joannes Kloppenborgh en Helena Peters, is geboren op 27 juli 1718 in In 't Loo. Zij is getrouwd op 20 mei 1756 in Huissen met Frans van Wissen, zoon van Arnoldus van Wessel en Maria Dircksdr Otten. Hij is geboren op 27 november 1714 in Huissen. Frans is overleden op 69 jarige leeftijd op 8 juni 1784 in Huissen.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Anna Maria van Wissen, volg 10.
  • Joannes van Wissen, volg 11.
  • Arnoldus van Wissen, volg 12.

Wilhelma is overleden op 68 jarige leeftijd op 27 oktober 1786 in Huissen.

6.

Petrus Kloppenborgh, zoon van Joannes Kloppenborgh en Helena Peters, is geboren op 13 november 1720 in In 't Loo.


Generatie 3

7.

Bernard Kloppenburg, zoon van Theodorus (Derck) Kloppenborg en Theodora Berns, is geboren rond 1742 in Huissen. Hij is van beroep tabaksplanter. Hij is getrouwd (1) op 18 oktober 1775 in Huissen met Petronella Vermaes, dochter van Peter Vermaes en Catherina Jansen. Zij is geboren op 12 april 1745 in Huissen. Petronella is overleden op 43 jarige leeftijd op 16 mei 1788 in Huissen.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Dorothea Kloppenborger, volg 17.
  • Petrus Kloppenborger, volg 18.
  • Jacobus Kloppenborg, volg 19.
  • Catharina Kloppenborger, volg 20.
  • Joanna Kloppenborg, volg 21.

Hij is getrouwd (2) op 11 augustus 1788 in Huissen met Anna Maria Koenders, dochter van Willem Coenders en Christina Krijtenberg. Zij is geboren op 15 mei 1757 in Pannerden. Zij is van beroep. Anna Maria is overleden op 87 jarige leeftijd op 6 november 1844 in Huissen.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Theodorus Kloppenburger, volg 13.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 14.
  • Gerardus Kloppenburg, volg 15.
  • Christianus Kloppenburger, volg 16.

Bernard is overleden op 25 november 1811 in Huissen.

8.

Joanna Kloppenborg, dochter van Theodorus (Derck) Kloppenborg en Theodora Berns, is geboren op 27 December 1743 in Huissen en is gedoopt in Godparents-Arnt Schriever and Judith Berns. Joanna is overleden op 44 jarige leeftijd op 12 januari 1788 in Huissen.

9.

Anna Kloppenborger, dochter van Theodorus (Derck) Kloppenborg en Theodora Berns, is geboren op 31 juli 1748 in Huissen en is gedoopt in Godparents Bernardus Berns and Johanna Hendriks.

10.

Anna Maria van Wissen, dochter van Frans van Wissen en Wilhelma Kloppenborgh, is geboren op 15 maart 1757 in Huissen.

11.

Joannes van Wissen, zoon van Frans van Wissen en Wilhelma Kloppenborgh, is geboren op 28 oktober 1758 in Huissen. Joannes is overleden op 49 jarige leeftijd op 3 maart 1808 in Huissen.

12.

Arnoldus van Wissen, zoon van Frans van Wissen en Wilhelma Kloppenborgh, is geboren op 26 juni 1760 in Huissen.


Generatie 4

13.

Theodorus Kloppenburger, zoon van Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders, is geboren op 1 oktober 1790 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 24 juni 1813 in Huissen met Joanna Hendriks, dochter van Everhardus Hendriks en Grada Gertsen. Zij is geboren op 24 september 1792 in Huissen. Joanna is overleden op 84 jarige leeftijd op 14 juli 1877 in Huissen.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Bernardus Kloppenburg, volg 22.
  • Everhardus Kloppenburg, volg 23.
  • Christina Kloppenburger, volg 24.
  • Anna Maria Kloppenburg, volg 25.
  • Everdina Kloppenburger, volg 26.
  • Theodorus Kloppenburg, volg 27.
  • NN Kloppenburger, volg 28.
  • Johanna Kloppenburg, volg 29.
  • Theodora Kloppenburg, volg 30.
  • Christina Maria Kloppenburger, volg 31.

Theodorus is overleden op 82 jarige leeftijd op 21 maart 1873 in Huissen.

14.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders, is geboren op 2 februari 1794 in Huissen. Hij is van beroep. Wilhelmus is overleden op 70 jarige leeftijd op 31 januari 1865 in Huissen.

15.

Gerardus Kloppenburg, zoon van Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders, is geboren op 25 juli 1797 in Huissen. Hij is van beroep tabaksplanter en muzikant. Hij is getrouwd (1) op 23 november 1826 in Huissen met Alijda Joling, dochter van Antonius Joling en Maria Nijenhuis. Zij is geboren op 29 augustus 1802 in Huissen. Alijda is overleden op 40 jarige leeftijd op 11 juni 1843 in Huissen.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Antonia Kloppenburg, volg 32.
  • Bernardina Kloppenburg, volg 33.
  • Antonia Kloppenburg, volg 34.
  • Antonius Kloppenburg, volg 35.
  • Bernardus Kloppenburg, volg 36.
  • Christianus Hermanus Kloppenburg, volg 37.
  • Maria Kloppenburg, volg 38.
  • NN Kloppenburg, volg 39.
  • Gradus Kloppenburg, volg 40.
  • NN Kloppenburg, volg 41.

Hij is getrouwd (2) op 24 november 1843 in Huissen met Gijsbertha ten Westeneind, dochter van Theodorus Westeneind en Hendrina Cornelissen. Zij is geboren op 27 juni 1800 in Huissen. Gijsbertha ten is overleden op 67 jarige leeftijd op 21 februari 1868 in Huissen. Gerardus is overleden op 70 jarige leeftijd op 29 januari 1868 in Huissen.

16.

Christianus Kloppenburger, zoon van Bernard Kloppenburg en Anna Maria Koenders, is geboren op 19 januari 1800 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd (1) op 5 november 1824 in Huissen met Hendrina van Kleev, dochter van Jacobus van Kleev en Johanna Heijsters. Zij is geboren op 25 april 1798 in Huissen. Hendrina is overleden op 33 jarige leeftijd op 30 april 1831 in Huissen.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Bernardus Kloppenburg, volg 49.
  • Jacoba Kloppenburg, volg 50.
  • Jacobus Kloppenburg, volg 51.
  • Theodorus Kloppenburg, volg 52.
  • Johannes Kloppenburg, volg 53.
  • Johannes Kloppenburg, volg 54.
  • Maria Kloppenburg, volg 55.
  • Christiaan Kloppenburg, volg 56.

Hij is getrouwd (2) op 24 oktober 1831 in Huissen met Maria Catharina Schuurmans, dochter van Henricus Schuurmans en Joanna Martina Constantia van Bodinckhuijzen. Zij is geboren op 4 augustus 1806 in Batenburg. Maria Catharina is overleden op 39 jarige leeftijd op 30 oktober 1845 in Huissen.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Johanna Martina Constantia Kloppenburg, volg 42.
  • Hendrikus Kloppenburg, volg 43.
  • Christianus Kloppenburg, volg 44.
  • Maria Catharina Kloppenburg, volg 45.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 46.
  • Christina Kloppenburg, volg 47.
  • Hendrina Kloppenburg, volg 48.

Christianus is overleden op 63 jarige leeftijd op 27 December 1863 in Huissen.

17.

Dorothea Kloppenborger, dochter van Bernard Kloppenburg en Petronella Vermaes, is geboren op 19 maart 1777 in Huissen. Dorothea is overleden op 12 jarige leeftijd op 28 maart 1789 in Huissen.

18.

Petrus Kloppenborger, zoon van Bernard Kloppenburg en Petronella Vermaes, is geboren op 16 maart 1778 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 17 mei 1804 in Huissen met Theodora Willemsen, dochter van Joannes Willemsen en Gerarda Mutter. Zij is geboren op 18 juni 1781 in Angeren. Theodora is overleden op 86 jarige leeftijd op 24 oktober 1867 in Huissen.

Zij kregen 11 kinderen:

  • Petronella Kloppenburg, volg 57.
  • Johannes Wilhelmus Kloppenburg, volg 58.
  • Alijda Kloppenburg, volg 59.
  • Theodora Kloppenburg, volg 60.
  • Gerardus Kloppenburg, volg 61.
  • Bernardus Kloppenburg, volg 62.
  • Gerarda Kloppenburg, volg 63.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 64.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 65.
  • Catharina Kloppenburg, volg 66.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 67.

Petrus is overleden op 71 jarige leeftijd op 4 December 1849 in Huissen.

19.

Jacobus Kloppenborg, zoon van Bernard Kloppenburg en Petronella Vermaes, is geboren op 20 januari 1781 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 29 november 1808 in Hulhuizen met Willemina Niels, dochter van Gerardus Niels en Elisabeth Hendriks. Zij is geboren op 8 juni 1787 in Doornenburg. Willemina is overleden op 74 jarige leeftijd op 20 september 1861 in Doornenburg.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Petrus Kloppenburger, volg 68.
  • Joannes Kloppenburg, volg 69.
  • Bernardus Kloppenburg, volg 70.
  • Theodorus Kloppenburg, volg 71.
  • Theodora Kloppenburg, volg 72.
  • Grada Kloppenburg, volg 73.
  • Elisabeth Kloppenburg, volg 74.
  • Johanna Kloppenburg, volg 75.
  • Antonius Kloppenburg, volg 76.
  • Anna Catharina Kloppenburg, volg 77.

Jacobus is overleden op 59 jarige leeftijd op 5 augustus 1840 in Doornenburg.

20.

Catharina Kloppenborger, dochter van Bernard Kloppenburg en Petronella Vermaes, is geboren op 27 september 1783 in Huissen. Catharina is overleden op 4 jarige leeftijd op 29 December 1787 in Huissen.

21.

Joanna Kloppenborg, dochter van Bernard Kloppenburg en Petronella Vermaes, is geboren op 24 februari 1787 in Huissen. Joanna is overleden op 12 januari 1788 in Huissen.


Generatie 5

22.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 13 november 1813 in Huissen. Hij is van beroep. Bernardus is overleden op 51 jarige leeftijd op 26 november 1864 in Huissen.

23.

Everhardus Kloppenburg, zoon van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 8 oktober 1815 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 12 juli 1843 in Huissen met Theodora van Os, dochter van Pieter van Os en Eva Beenen. Zij is geboren op 18 september 1819 in Huissen. Theodora is overleden op 56 jarige leeftijd op 25 januari 1876 in Huissen.

Zij kregen 9 kinderen:

  • Theodorus Everhardus Kloppenburg, volg 78.
  • Petrus Johannes Kloppenburg, volg 79.
  • Maria Everdina Johanna Kloppenburg, volg 80.
  • Wilhelmus Jacobus Kloppenburg, volg 81.
  • Wilhelmus Johannes Kloppenburg, volg 82.
  • Johannes Wilhelmus Kloppenburg, volg 83.
  • Johannes Everhardus Kloppenburg, volg 84.
  • Johanna Everdina Kloppenburg, volg 85.
  • Everdina Theodora Kloppenburg, volg 86.

Everhardus is overleden op 68 jarige leeftijd op 10 December 1883 in Huissen.

24.

Christina Kloppenburger, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 8 september 1817 in Huissen. Christina is overleden op 12 jarige leeftijd op 1 December 1829 in Huissen.

25.

Anna Maria Kloppenburg, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 3 januari 1820 in Huissen. Zij is getrouwd op 13 mei 1844 in Huissen met Joannes Abrahams, zoon van Cornelis Abrahams en Joanna Janssen. Hij is geboren op 4 september 1815 in Huissen. Joannes is overleden op 66 jarige leeftijd op 12 februari 1882 in Huissen.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Johanna Alberta Abrahams, volg 87.
  • Theodorus Johannes Abrahams, volg 88.
  • Theodora Johanna Abrahams, volg 89.
  • Johannis Cornelis Abrahams, volg 90.
  • Alberta Gerarda Abrahams, volg 91.
  • Wilhelmus Christianus Abrahams, volg 92.

Anna Maria is overleden op 76 jarige leeftijd op 22 juni 1896 in Huissen.

26.

Everdina Kloppenburger, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 17 maart 1822 in Huissen. Zij is getrouwd (1) op 2 april 1856 in Huissen met Joannes Wilhelmus Gerhardus Werrelmann.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Johanna Maria Jacoba Werrelman, volg 93.
  • Johanna Werrelman, volg 94.
  • Johan Willem Theodoor Werrelman, volg 95.

Zij is getrouwd (2) op 8 augustus 1866 in Huissen met Martinus Petrus Schäfer. Everdina is overleden op 76 jarige leeftijd op 7 januari 1899 in Arnhem.

27.

Theodorus Kloppenburg, zoon van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 17 januari 1825 in Huissen. Theodorus is overleden op 27 januari 1825 in Huissen.

28.

NN Kloppenburger, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 17 januari 1825 in Huissen. NN is overleden op 18 januari 1825 in Huissen.

29.

Johanna Kloppenburg, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 5 December 1826 in Huissen. Johanna is overleden op 46 jarige leeftijd op 5 December 1872 in Huissen.

30.

Theodora Kloppenburg, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 16 september 1829 in Huissen. Zij is van beroep. Theodora is overleden op 47 jarige leeftijd op 21 December 1876 in Huissen.

31.

Christina Maria Kloppenburger, dochter van Theodorus Kloppenburger en Joanna Hendriks, is geboren op 24 september 1833 in Huissen. Zij is getrouwd op 11 mei 1863 in Huissen met Theodorus Gerardus Egbers.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Elisabeth Maria Johanna Egbers, volg 97.
  • Anna Maria Egbers, volg 98.
  • Gerardus Albertus Egbers, volg 99.
  • Hendrikus Wilhelmus Egbers, volg 100.
  • Christianus Everhardus Egbers, volg 101.

Christina Maria is overleden op 74 jarige leeftijd op 26 april 1908 in Huissen.

32.

Antonia Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 7 December 1827 in Huissen. Antonia is overleden op 1 jarige leeftijd op 22 mei 1829 in Huissen.

33.

Bernardina Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 2 januari 1829 in Huissen. Zij is getrouwd op 4 mei 1859 in Huissen met Willem van Daalen.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Gijsbertha van Dalen, volg 102.
  • Cornelia van Dalen, volg 103.
  • Alijda van Daalen, volg 104.
  • Gerardus van Daalen, volg 105.
  • Carolina van Dalen, volg 106.
  • Maria van Daalen, volg 107.
  • Stephanus van Dalen, volg 108.

Bernardina is overleden op 68 jarige leeftijd op 28 april 1897 in Arnhem.

34.

Antonia Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 11 mei 1830 in Huissen. Zij is getrouwd op 26 april 1870 in Huissen met Hermanus Gijsbers.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Gerardus Petrus Gijsbers, volg 109.
  • Franciscus Bernardus Josephus Gijsbers, volg 110.

Antonia is overleden op 67 jarige leeftijd op 17 januari 1898 in Arnhem.

35.

Antonius Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 8 mei 1832 in Huissen. Hij is van beroep. Antonius is overleden op 83 jarige leeftijd op 1 juni 1915 in Breda.

36.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 8 mei 1832 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 8 juni 1874 in Huissen met Hendrika Megchelina Nieuwenhuis, dochter van Harmanus Nieuwenhuis en Hendrina Garritsen. Zij is geboren op 15 maart 1835 in Baak (Steenderen). Hendrika Megchelina is overleden op 72 jarige leeftijd op 2 februari 1908 in Huissen.

Zij kregen 1 kind:

  • Hermanus Bernardus Kloppenburg, volg 111.

Bernardus is overleden op 78 jarige leeftijd op 5 februari 1911 in Huissen.

37.

Christianus Hermanus Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 20 oktober 1833 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 28 augustus 1867 in Huissen met Maria Hendrina Leijser, dochter van Everardus Leijser en Willemina Kemperman. Zij is geboren op 4 December 1842 in Huissen. Maria Hendrina is overleden in Germany en is begraven.

Zij kregen 11 kinderen:

  • Everhardus Gerardus Kloppenburg, volg 112.
  • Everardus Kloppenburg, volg 113.
  • Hermanus Wilhelmus Kloppenburg, volg 114.
  • Maria Aleida Kloppenburg, volg 115.
  • Anna Maria Kloppenburg, volg 116.
  • Wilhelmus Bernardus Kloppenburg, volg 117.
  • Wilhelmina Alijda Kloppenburg, volg 118.
  • Arnoldus Hermanus Kloppenburg, volg 119.
  • Wilhelmina Alijda Kloppenburg, volg 120.
  • Alijda Gijsberta Kloppenburg, volg 121.
  • Christianus Hermanus Kloppenburg, volg 122.

Christianus Hermanus is overleden in Germany.

38.

Maria Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 8 november 1835 in Huissen. Zij is getrouwd (1) op 3 mei 1864 in Huissen met Arnoldus Dolphijn.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Gradus Hendrikus Dolphijn, volg 123.
  • Theodorus Marinus Dolphijn, volg 124.
  • Alijda Hendrina Dolphijn, volg 125.
  • Maria Johanna Dolphijn, volg 126.
  • Johan Willem Dolphijn, volg 127.
  • Theodora Maria Dolphijn, volg 128.
  • Theodora Maria Dolphijn, volg 129.
  • Gerhard Antonius Dolphijn, volg 130.

Zij is getrouwd (2) op 26 april 1887 in Bemmel met Hendrik Hendrikus. Maria is overleden op 86 jarige leeftijd op 14 mei 1922 in Bemmel.

39.

NN Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 6 juli 1839 in Huissen. NN is overleden op 6 juli 1839 in Huissen.

40.

Gradus Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 3 augustus 1840 in Huissen. Hij is van beroep muzikant. Hij is getrouwd op 8 mei 1867 in Arnhem met Maria Gallé, dochter van Lodevicus Gallé en Margaretha Loosveld. Zij is geboren op 26 augustus 1843 in Arnhem. Maria is overleden op 55 jarige leeftijd op 7 December 1898 in Arnhem.

Zij kregen 14 kinderen:

  • Catherina Anna Margaretha Kloppenburg, volg 131.
  • Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg, volg 132.
  • Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg, volg 133.
  • Josephina Johanna Maria Kloppenburg, volg 134.
  • Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, volg 135.
  • Arnoldus Gerhardus Ludovicus Kloppenburg, volg 136.
  • Arnoldus Gerardus Ludovicus Kloppenburg, volg 137.
  • Anna Alijda Alberta Kloppenburg, volg 138.
  • Gradus Kloppenburg, volg 139.
  • Wilhelmus Franciscus Kloppenburg, volg 140.
  • Ludovicus Kloppenburg, volg 141.
  • Margaretha Kloppenburg, volg 142.
  • Fredericus Kloppenburg, volg 143.
  • Cornelis Christiaan Kloppenburg, volg 144.

Gradus is overleden op 85 jarige leeftijd op 9 januari 1926 in Arnhem.

41.

NN Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Alijda Joling, is geboren op 19 mei 1843 in Huissen. NN is overleden op 19 mei 1843 in Huissen.

42.

Johanna Martina Constantia Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 15 september 1832 in Huissen. Zij is getrouwd op 28 april 1863 in Huissen met Willem van Rijswijk, zoon van Willem Rijswijk en Margrietha Verweij. Hij is geboren op 15 oktober 1839 in Groesbeek. Willem is overleden op 72 jarige leeftijd op 10 December 1911 in Arnhem.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Maria Catharina van Rijswijk, volg 145.
  • Wilhelmina Christina Maria van Rijswijk, volg 146.

Johanna Martina Constantia is overleden op 71 jarige leeftijd op 12 april 1904 in Arnhem.

43.

Hendrikus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 22 December 1834 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 10 mei 1865 in Huissen met Elisabeth Brons.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Maria Catharina Kloppenburg, volg 147.
  • Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, volg 148.
  • Johanna Constantia Kloppenburg, volg 149.
  • Antonius Godefridus Stephanus Kloppenburg, volg 150.
  • Hendrikus Martinus Kloppenburg, volg 151.

Hendrikus is overleden op 67 jarige leeftijd op 28 maart 1902 in Huissen.

44.

Christianus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 22 December 1834 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 23 mei 1860 in Huissen met Maria van Rijsewijk, dochter van Henricus van Rijsewijk en Christina Elisabeth de Bruin. Zij is geboren op 7 juli 1838 in Huissen. Maria is overleden op 69 jarige leeftijd op 23 maart 1908 in Huissen.

Zij kregen 12 kinderen:

  • Alijda Christina Petronella Kloppenburg, volg 152.
  • Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg, volg 153.
  • Gerardus ludovicus Albertus Kloppenburg, volg 154.
  • Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg, volg 155.
  • Johannes Hendricus Aloijsius Kloppenburg, volg 156.
  • Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, volg 157.
  • Christianus Bernardus Jacobus Kloppenburg, volg 158.
  • Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg, volg 159.
  • Wilhelmina Cornelia Hendrina Kloppenburg, volg 160.
  • Josepha Christina Theodora Kloppenburg, volg 161.
  • Louise Maria Catherina Kloppenburg, volg 162.
  • Theodorus Antonius Johannes Kloppenburg, volg 163.

Christianus is overleden op 77 jarige leeftijd op 15 juni 1912 in Huissen.

45.

Maria Catharina Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 10 november 1836 in Huissen. Zij is getrouwd op 28 maart 1865 in Huissen met Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen.

Zij kregen 9 kinderen:

  • (Levenloos) Maassen, volg 164.
  • Johannes Stephanus Victor Maassen, volg 165.
  • Maria Hendrika Monica Maassen, volg 166.
  • Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen, volg 167.
  • Maria Catharina Johanna Maassen, volg 168.
  • Maria Johanna Maassen, volg 169.
  • Henriëtta Jacoba Maassen, volg 170.
  • Hendricus Bernardus Lodevicus Maassen, volg 171.
  • Henriette Hendrika Wilhelmina Maassen, volg 172.

Maria Catharina is overleden op 71 jarige leeftijd op 24 april 1908 in Loenen.

46.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 2 maart 1839 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 10 april 1861 in Huissen met Bartje Mom.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Maria Catharina Kloppenburg, volg 173.
  • Maria Catharina Kloppenburg, volg 174.

Wilhelmus is overleden op 24 jarige leeftijd op 10 februari 1864 in Huissen.

47.

Christina Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 19 augustus 1841 in Huissen. Christina is overleden op 3 jarige leeftijd op 5 februari 1845 in Huissen.

48.

Hendrina Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Maria Catharina Schuurmans, is geboren op 20 maart 1844 in Huissen. Hendrina is overleden op 2 jarige leeftijd op 5 augustus 1846 in Huissen.

49.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 14 november 1819 in Huissen. Hij is getrouwd op 10 oktober 1849 in Den Haag met Geertruida Carolina Louisa Kern.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg, volg 175.
  • Hendrina Johanna Theresia Kloppenburg, volg 176.
  • Christina Paulina Kloppenburg, volg 177.
  • Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, volg 178.
  • Christiaan Johannes Jacobus Kloppenburg, volg 179.
  • Paulus Hendrikus Bernardus Kloppenburg, volg 180.
  • Wilhelmina Paulina Louisa Kloppenburg, volg 181.
  • Fredrika Bernardina Louisa Kloppenburg, volg 182.

Bernardus is overleden op 74 jarige leeftijd op 14 maart 1894 in Rotterdam.

50.

Jacoba Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 21 januari 1823 in Huissen. Jacoba is overleden op 23 februari 1823 in Huissen.

51.

Jacobus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 11 januari 1824 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 25 mei 1857 in Huissen met Hendrika Louisa Van Rijsewijk.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Hendrina Christina Kloppenburg, volg 183.
  • Hendrikus Jacobus Kloppenburg, volg 184.
  • Cornelia Elisabeth Kloppenburg, volg 185.
  • Aleida Louiza Kloppenburg, volg 186.

Jacobus is overleden op 60 jarige leeftijd op 4 December 1884 in Huissen.

52.

Theodorus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 9 mei 1825 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 15 april 1858 in Huissen met Frederica Dorothea Wilhelmina Thiele. Theodorus is overleden op 70 jarige leeftijd op 7 oktober 1895 in Huissen.

53.

Johannes Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 29 augustus 1826 in Huissen. Johannes is overleden op 6 september 1826 in Huissen.

54.

Johannes Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 18 augustus 1827 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 14 april 1856 in Huissen met Maria Wilhelmina van Os, dochter van Peter van Os en Eva Beenen. Zij is geboren op 3 februari 1829 in Huissen. Maria Wilhelmina is overleden in Ohio, Verenigde Staten en is begraven.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Everdina Hendrina Catherina Johanna Kloppenburg, volg 187.
  • Johanna Everdina Kloppenburg, volg 188.
  • Christianus Theodorus Kloppenburg, volg 189.
  • Christianus Kloppenburg, volg 190.
  • Theodora Maria Kloppenburg, volg 191.

Johannes is overleden in Ohio, Verenigde Staten en is begraven.

55.

Maria Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 7 oktober 1829 in Huissen. Maria is overleden op 1 jarige leeftijd op 1 juni 1831 in Huissen.

56.

Christiaan Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburger en Hendrina van Kleev, is geboren op 30 april 1831 in Huissen. Christiaan is overleden op 15 mei 1831 in Huissen.

57.

Petronella Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 20 juni 1804 in Arnhem. Petronella is overleden op 66 jarige leeftijd op 9 maart 1871 in Huissen.

58.

Johannes Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 20 oktober 1805 in Huissen. Hij is getrouwd op 1 februari 1839 in Huissen met Joanna Hazelhof, dochter van Albert Hazelhof en Gerarda Otten. Zij is geboren op 22 mei 1816 in Huissen. Joanna is overleden op 68 jarige leeftijd op 8 juni 1884 in Huissen. Johannes Wilhelmus is overleden op 86 jarige leeftijd op 4 maart 1892 in Huissen.

59.

Alijda Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 25 December 1807 in Huissen. Alijda is overleden op 6 januari 1808 in Huissen.

60.

Theodora Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 29 november 1808 in Huissen. Zij is getrouwd (1) op 7 mei 1839 in Huissen met Henricus Hofstede. Zij is getrouwd (2) op 12 november 1845 in Huissen met Joannes Kusters. Theodora is overleden op 75 jarige leeftijd op 4 november 1884 in Elst.

61.

Gerardus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 21 juli 1811 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 17 april 1841 in Huissen met Alijda Kemperman, dochter van Henricus Kemperman en Joanna Oversteeg. Zij is geboren op 17 augustus 1814 in Huissen. Alijda is overleden op 72 jarige leeftijd op 30 December 1886 in Huissen. Gerardus is overleden op 64 jarige leeftijd op 8 februari 1876 in Huissen.

62.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 13 november 1813 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 7 februari 1849 in Nijmegen met Maria Barbara Lemaire, dochter van Remi Jacque Lemaire en Anna Jordaan. Zij is geboren op 3 December 1824 in Luik. Zij is van beroep. Maria Barbara is overleden op 82 jarige leeftijd op 16 oktober 1907 in Riethoven.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Theodora Wilhelmina Kloppenburg, volg 192.
  • Petrus Johannes Kloppenburg, volg 193.

Bernardus is overleden op 42 jarige leeftijd op 24 april 1856 in Nijmegen.

63.

Gerarda Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 24 november 1815 in Huissen. Zij is getrouwd op 23 januari 1850 in Delft met Nicolaas Huijgens.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Petronella Mathilda Clara Huijgens, volg 194.
  • Mechteltje Theodora Huijgens, volg 195.
  • Mechteltje Theodora Huijgens, volg 196.
  • Matheus Gerardus Huijgens, volg 197.
  • Magdalena Alijda Huijgens, volg 198.

Gerarda is overleden op 75 jarige leeftijd op 4 December 1890 in 's Gravenhage.

64.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 3 november 1818 in Huissen. Wilhelmus is overleden op 2 jarige leeftijd op 25 april 1821 in Huissen.

65.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 22 augustus 1821 in Huissen. Wilhelmus is overleden op 1 jarige leeftijd op 11 maart 1823 in Huissen.

66.

Catharina Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 22 augustus 1821 in Huissen. Catharina is overleden op 1 jarige leeftijd op 27 februari 1823 in Huissen.

67.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Petrus Kloppenborger en Theodora Willemsen, is geboren op 16 December 1823 in Huissen. Hij is getrouwd op 17 februari 1851 in Huissen met Hendrina Martens.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Petronella Kloppenburg, volg 199.
  • Alijda Theodora Kloppenburg, volg 200.
  • Dorothea Johanna Kloppenburg, volg 201.
  • Antonius Kloppenburg, volg 202.
  • Bernardus Wilhelmus Kloppenburg, volg 203.
  • Johanna Geertruida Kloppenburg, volg 204.
  • Johannes Wilhelmus Kloppenburg, volg 205.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 206.

Wilhelmus is overleden op 70 jarige leeftijd op 7 januari 1894 in Huissen.

68.

Petrus Kloppenburger, zoon van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 7 mei 1809 in Gendt. Hij is getrouwd op 6 mei 1842 in Bemmel met Johanna Goossens.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Hendrina Kloppenburger, volg 207.
  • Jacoba Kloppenburger, volg 208.
  • Theodorus Kloppenburger, volg 209.
  • Willemina Kloppenburger, volg 210.
  • Theodora Kloppenburg, volg 211.

Petrus is overleden op 74 jarige leeftijd op 1 januari 1884 in Doornenburg.

69.

Joannes Kloppenburg, zoon van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 10 februari 1811 in Gendt. Hij is getrouwd op 17 mei 1838 in Bemmel met Johanna Geertruij Elisabeth Haafs.

Zij kregen 11 kinderen:

  • Theodorus Kloppenburg, volg 212.
  • Jacoba Kloppenburg, volg 213.
  • Jacobus Kloppenburg, volg 214.
  • Johannes Kloppenburg, volg 215.
  • Wilhelmina Kloppenburg, volg 216.
  • Hendrina Kloppenburg, volg 217.
  • Gerardus Kloppenburg, volg 218.
  • Johanna Maria Kloppenburg, volg 219.
  • Catharina Kloppenburg, volg 220.
  • Bernardus Kloppenburg, volg 221.
  • Grada Kloppenburg, volg 222.

Joannes is overleden op 69 jarige leeftijd op 4 januari 1881 in Bemmel.

70.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 19 januari 1813 in Gendt. Hij is getrouwd op 27 oktober 1843 in Bemmel met Maria Reijmers, dochter van Johannes Reijmers en Johanna Veenhorst. Zij is geboren op 16 oktober 1819 in Bemmel. Maria is overleden op 81 jarige leeftijd op 11 maart 1901 in Doornenburg.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Joannes Kloppenburg, volg 223.
  • Hendrina Kloppenburg, volg 224.
  • Jacobus Kloppenburg, volg 225.
  • Jacoba Kloppenburg, volg 226.
  • Henrica Kloppenburg, volg 227.
  • Johannes Kloppenburg, volg 228.

Bernardus is overleden op 64 jarige leeftijd op 20 april 1877 in Bemmel.

71.

Theodorus Kloppenburg, zoon van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 9 november 1814 in Gendt (Lingewaard).

72.

Theodora Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 15 januari 1816 in Gendt. Theodora is overleden op 68 jarige leeftijd op 28 oktober 1884 in Doornenburg.

73.

Grada Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 1 april 1819 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 17 December 1863 in Gemeente Bemmel met Wilhelmus Anthonius Koning. Grada is overleden op 75 jarige leeftijd op 17 september 1894 in Huissen.

74.

Elisabeth Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 19 februari 1822 in Bemmel (Lingewaard). Zij is getrouwd op 28 juni 1854 in Gemeente Bemmel met Hendrikus Rutjes, zoon van Joannes Rutjes en Sibilla Maria Sak. Hij is geboren rond 1824 in Doornenburg. Hij is van beroep. Hendrikus is overleden op 29 juli 1896 in Ooij.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Willemina Rutjes, volg 229.
  • Elisabeth Rutjes, volg 230.
  • Johanna Jacobina Rutjes, volg 231.
  • Catharina Theodora Rutjes, volg 232.
  • Hendrik Rutjes, volg 233.
  • Johannes Jacobus Rutjes, volg 234.

Elisabeth is overleden op 83 jarige leeftijd op 12 januari 1906 in Ooij.

75.

Johanna Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 3 november 1824 in Bemmel. Zij is getrouwd op 26 april 1866 in Gemeente Bemmel met Willem Huijsman. Johanna is overleden op 42 jarige leeftijd op 15 augustus 1867 in Gendt.

76.

Antonius Kloppenburg, zoon van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 26 januari 1827 in Bemmel. Hij is getrouwd op 23 mei 1865 in Gemeente Bemmel met Hendrina Reimers.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Jacobus Kloppenburg, volg 235.
  • Johannes Hendrikus Kloppenburg, volg 236.
  • Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, volg 237.
  • Wilhelm Antonius Kloppenburg, volg 238.
  • Jacobus Wilhelmus Kloppenburg, volg 239.

Antonius is overleden op 71 jarige leeftijd op 14 januari 1899 in Doornenburg.

77.

Anna Catharina Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenborg en Willemina Niels, is geboren op 4 oktober 1829 in Doornenburg. Anna Catharina is overleden op 31 jarige leeftijd op 31 maart 1861 in Doornenburg.


Generatie 6

78.

Theodorus Everhardus Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 14 februari 1844 in Huissen. Theodorus Everhardus is overleden op 52 jarige leeftijd op 28 september 1896 in Huissen.

79.

Petrus Johannes Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 21 juni 1845 in Huissen. Petrus Johannes is overleden op 78 jarige leeftijd op 3 maart 1924 in Huissen.

80.

Maria Everdina Johanna Kloppenburg, dochter van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 8 september 1847 in Huissen. Zij is getrouwd op 8 augustus 1881 in Huissen met Rutgerus Johannes Vermaas, zoon van Joannes Vermaas en Margaretha Vermeulen. Hij is geboren op 21 mei 1844 in Huissen. Rutgerus Johannes is overleden op 55 jarige leeftijd op 27 februari 1900 in Huissen.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Margaretha Theodora Christina Vermaas, volg 240.
  • Everhardus Johannes Hendrikus Vermaas, volg 241.
  • Johannes Petrus Maria Vermaas, volg 242.
  • Rutgerus Johannes Vermaas, volg 243.
  • Gijsbertus Christianus Maria Vermaas, volg 244.

Maria Everdina Johanna is overleden op 59 jarige leeftijd op 5 april 1907 in Huissen.

81.

Wilhelmus Jacobus Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 4 september 1849 in Huissen. Wilhelmus Jacobus is overleden op 77 jarige leeftijd op 8 april 1927 in Heusden.

82.

Wilhelmus Johannes Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 13 December 1851 in Huissen. Wilhelmus Johannes is overleden op 21 januari 1852 in Huissen.

83.

Johannes Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 26 januari 1853 in Huissen. Johannes Wilhelmus is overleden op 5 jarige leeftijd op 2 april 1858 in Huissen.

84.

Johannes Everhardus Kloppenburg, zoon van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 2 juni 1855 in Huissen. Hij is getrouwd (1) op 6 juli 1898 in Huissen met Geertruida Theresia Brons, dochter van Wilhelmus Brons en Theodora Mom. Zij is geboren op 14 maart 1873 in Huissen. Geertruida Theresia is overleden op 41 jarige leeftijd op 14 april 1914 in Huissen.

Zij kregen 1 kind:

  • Theodora Maria Kloppenburg, volg 245.

Hij is getrouwd (2) op 13 oktober 1914 in Huissen met Maria Christina de Swart. Johannes Everhardus is overleden op 74 jarige leeftijd op 15 juli 1929 in Huissen.

85.

Johanna Everdina Kloppenburg, dochter van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 24 november 1857 in Huissen. Johanna Everdina is overleden op 8 februari 1858 in Huissen.

86.

Everdina Theodora Kloppenburg, dochter van Everhardus Kloppenburg en Theodora van Os, is geboren op 6 januari 1860 in Huissen. Everdina Theodora is overleden op 22 jarige leeftijd op 16 april 1882 in Huissen.

87.

Johanna Alberta Abrahams, dochter van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 23 maart 1845 in Huissen. Johanna Alberta is overleden op 52 jarige leeftijd op 21 juni 1897 in Huissen.

88.

Theodorus Johannes Abrahams, zoon van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 3 mei 1847 in Huissen. Theodorus Johannes is overleden op 1 jarige leeftijd op 9 april 1849 in Huissen.

89.

Theodora Johanna Abrahams, dochter van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 9 februari 1850 in Huissen. Theodora Johanna is overleden op 18 jarige leeftijd op 31 januari 1869 in Huissen.

90.

Johannis Cornelis Abrahams, zoon van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 17 september 1852 in Huissen. Johannis Cornelis is overleden op 17 jarige leeftijd op 3 December 1869 in Huissen.

91.

Alberta Gerarda Abrahams, dochter van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 15 januari 1856 in Huissen. Zij is getrouwd op 20 september 1906 in Huissen met Johannes Hendricus Schopman. Alberta Gerarda is overleden op 73 jarige leeftijd op 17 oktober 1929 in Huissen.

92.

Wilhelmus Christianus Abrahams, zoon van Joannes Abrahams en Anna Maria Kloppenburg, is geboren op 10 februari 1860 in Huissen. Hij is getrouwd op 18 mei 1899 in Huissen met Maria Hermsen.

Zij kregen 1 kind:

  • Maria Sibilla Alberta Abrahams, volg 246.

Wilhelmus Christianus is overleden op 84 jarige leeftijd op 12 november 1944 in Eemnes.

93.

Johanna Maria Jacoba Werrelman, dochter van Joannes Wilhelmus Gerhardus Werrelmann en Everdina Kloppenburger, is geboren op 9 november 1856 in Arnhem. Zij is getrouwd op 15 mei 1879 in Arnhem met Heinrich Kräwinkel. Johanna Maria Jacoba is overleden op 36 jarige leeftijd op 29 mei 1893 in Arnhem.

94.

Johanna Werrelman, dochter van Joannes Wilhelmus Gerhardus Werrelmann en Everdina Kloppenburger, is geboren op 12 februari 1858 in Arnhem. Zij is getrouwd (1) op 13 februari 1879 in Arnhem met Alexander Hendricus Peters. Zij is getrouwd (2) op 19 april 1893 in Arnhem met Cornelis Nahon. Johanna is overleden op 38 jarige leeftijd op 22 februari 1896 in Arnhem.

95.

Johan Willem Theodoor Werrelman, zoon van Joannes Wilhelmus Gerhardus Werrelmann en Everdina Kloppenburger, is geboren op 17 september 1860 in Arnhem. Hij is getrouwd op 17 augustus 1882 in Arnhem met Theodora Everdina Hendrica Bodt. Johan Willem Theodoor is overleden op 34 jarige leeftijd op 18 november 1894 in Arnhem.

96.

Gerarda Johanna Kloppenburg, dochter van Johanna Kloppenburg, is geboren op 22 augustus 1849 in Huissen. Gerarda Johanna is overleden op 69 jarige leeftijd op 31 mei 1919 in Huissen.

97.

Elisabeth Maria Johanna Egbers, dochter van Theodorus Gerardus Egbers en Christina Maria Kloppenburger, is geboren op 3 juli 1864 in Huissen. Zij is getrouwd op 14 mei 1901 in Huissen met Johannes Schamineé. Elisabeth Maria Johanna is overleden op 73 jarige leeftijd op 20 april 1938 in Huissen.

98.

Anna Maria Egbers, dochter van Theodorus Gerardus Egbers en Christina Maria Kloppenburger, is geboren op 25 april 1867 in Huissen. Anna Maria is overleden op 46 jarige leeftijd op 22 augustus 1913 in Huissen.

99.

Gerardus Albertus Egbers, zoon van Theodorus Gerardus Egbers en Christina Maria Kloppenburger, is geboren op 16 juni 1872 in Huissen. Gerardus Albertus is overleden op 40 jarige leeftijd op 15 april 1913 in Huissen.

100.

Hendrikus Wilhelmus Egbers, zoon van Theodorus Gerardus Egbers en Christina Maria Kloppenburger, is geboren op 28 maart 1876 in Huissen.

101.

Christianus Everhardus Egbers, zoon van Theodorus Gerardus Egbers en Christina Maria Kloppenburger, is geboren op 30 augustus 1878 in Elst.

102.

Gijsbertha van Dalen, dochter van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 23 september 1861 in Huissen. Zij is getrouwd op 20 mei 1885 in Arnhem met Gijsbertus Hengeveld. Gijsbertha is overleden op 64 jarige leeftijd op 22 juni 1926 in Arnhem.

103.

Cornelia van Dalen, dochter van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 12 augustus 1863 in Huissen. Zij is getrouwd op 7 november 1900 in Arnhem met Johannes Romanes van Baal. Cornelia is overleden op 83 jarige leeftijd op 7 oktober 1946 in Arnhem.

104.

Alijda van Daalen, dochter van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 26 augustus 1865 in Huissen. Alijda is overleden op 75 jarige leeftijd op 20 februari 1941 in Arnhem.

105.

Gerardus van Daalen, zoon van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 2 september 1867 in Huissen. Hij is getrouwd op 7 november 1894 in Arnhem met Cornelia Nienhuis. Gerardus is overleden op 44 jarige leeftijd op 12 oktober 1911 in Arnhem.

106.

Carolina van Dalen, dochter van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 2 september 1867 in Huissen. Zij is getrouwd op 15 februari 1893 in Arnhem met Reinier Johan Hendriks. Carolina is overleden op 67 jarige leeftijd op 13 maart 1935 in Arnhem.

107.

Maria van Daalen, dochter van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 15 maart 1870 in Huissen. Zij is getrouwd op 5 februari 1902 in Arnhem met Hermanus Arnoldus Petrus van Mil. Maria is overleden op 81 jarige leeftijd op 1 november 1951 in Arnhem.

108.

Stephanus van Dalen, zoon van Willem van Daalen en Bernardina Kloppenburg, is geboren op 5 juli 1873 in Huissen. Stephanus is overleden op 77 jarige leeftijd op 11 september 1950 in Arnhem.

109.

Gerardus Petrus Gijsbers, zoon van Hermanus Gijsbers en Antonia Kloppenburg, is geboren op 7 april 1871 in Arnhem. Hij is getrouwd op 22 mei 1901 in Arnhem met Johanna Maria Hermsen. Gerardus Petrus is overleden op 78 jarige leeftijd op 22 september 1949 in Arnhem.

110.

Franciscus Bernardus Josephus Gijsbers, zoon van Hermanus Gijsbers en Antonia Kloppenburg, is geboren op 19 maart 1872 in Arnhem. Franciscus Bernardus Josephus is overleden op 33 jarige leeftijd op 3 mei 1905 in Arnhem.

111.

Hermanus Bernardus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Megchelina Nieuwenhuis, is geboren op 12 augustus 1875 in Huissen. Hermanus Bernardus is overleden op 69 jarige leeftijd op 3 oktober 1944 in Ede.

112.

Everhardus Gerardus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 13 juni 1868 in Huissen.

113.

Everardus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 15 December 1869 in Huissen. Everardus is overleden op 60 jarige leeftijd op 19 april 1930.

114.

Hermanus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 26 februari 1871 in Huissen. Hermanus Wilhelmus is overleden op 17 mei 1871 in Huissen.

115.

Maria Aleida Kloppenburg, dochter van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 11 mei 1872 in Huissen.

116.

Anna Maria Kloppenburg, dochter van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 4 april 1873 in Huissen.

117.

Wilhelmus Bernardus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 23 november 1874 in Huissen. Wilhelmus Bernardus is overleden op 10 september 1875 in Huissen.

118.

Wilhelmina Alijda Kloppenburg, dochter van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 27 november 1875 in Huissen. Wilhelmina Alijda is overleden op 25 augustus 1876 in Huissen.

119.

Arnoldus Hermanus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 13 December 1876 in Huissen.

120.

Wilhelmina Alijda Kloppenburg, dochter van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 28 januari 1878 in Huissen.

121.

Alijda Gijsberta Kloppenburg, dochter van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 16 mei 1879 in Huissen. Alijda Gijsberta is overleden op 8 oktober 1879 in Huissen.

122.

Christianus Hermanus Kloppenburg, zoon van Christianus Hermanus Kloppenburg en Maria Hendrina Leijser, is geboren op 2 oktober 1881 in Huissen.

123.

Gradus Hendrikus Dolphijn, zoon van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 18 februari 1865 in Huissen. Gradus Hendrikus is overleden op 16 jarige leeftijd op 28 januari 1882 in Huissen.

124.

Theodorus Marinus Dolphijn, zoon van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 10 juli 1866 in Huissen. Theodorus Marinus is overleden op 8 jarige leeftijd op 1 februari 1875 in Huissen.

125.

Alijda Hendrina Dolphijn, dochter van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 17 april 1868 in Huissen. Zij is getrouwd op 11 mei 1887 in Huissen met Theodorus Johannes Dolphijn, zoon van Peter Dolphijn en Johanna Groot Bruinderink. Hij is geboren op 1 December 1853 in Hengelo. Theodorus Johannes is overleden op 59 jarige leeftijd op 17 juni 1913 in Huissen. Alijda Hendrina is overleden op 55 jarige leeftijd op 10 april 1924 in Huissen.

126.

Maria Johanna Dolphijn, dochter van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 25 augustus 1869 in Huissen. Zij is getrouwd op 30 oktober 1900 in Bemmel met Gradus Janssen. Maria Johanna is overleden op 86 jarige leeftijd op 5 juni 1956 in Utrecht.

127.

Johan Willem Dolphijn, zoon van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 28 september 1871 in Huissen. Johan Willem is overleden op 58 jarige leeftijd op 14 maart 1930 in Hengelo.

128.

Theodora Maria Dolphijn, dochter van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 10 juni 1875 in Huissen. Theodora Maria is overleden op 10 september 1875 in Huissen.

129.

Theodora Maria Dolphijn, dochter van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 20 februari 1877 in Huissen. Theodora Maria is overleden op 4 jarige leeftijd op 19 augustus 1881 in Huissen.

130.

Gerhard Antonius Dolphijn, zoon van Arnoldus Dolphijn en Maria Kloppenburg, is geboren op 15 september 1879 in Huissen. Hij is getrouwd op 18 april 1912 in Bemmel met Johanna Wilhelmina Wezendonk. Gerhard Antonius is overleden op 90 jarige leeftijd op 29 oktober 1969 in Huissen.

131.

Catherina Anna Margaretha Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 21 januari 1868 in Huissen. Zij is getrouwd op 22 november 1893 in Arnhem met Justinus Theodorus Marinus Uijldert, zoon van Wilhelmus Uijldert en Bartha Langerhorst. Hij is geboren op 14 oktober 1861 in Amsterdam. Justinus Theodorus Marinus is overleden op 83 jarige leeftijd op 2 augustus 1945 in Amsterdam.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Regina Maria Uijldert, volg 247.
  • Emille Constant Uijldert, volg 248.
  • Leo Martin Uijldert, volg 249.

Catherina Anna Margaretha is overleden op 72 jarige leeftijd op 27 januari 1940.

132.

Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 26 april 1869 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 22 november 1893 in Arnhem met Johanna Maria Hoksbergen, dochter van Peter Hoksbergen en Theodora Ruiters. Zij is geboren op 9 augustus 1863 in Heteren. Johanna Maria is overleden op 88 jarige leeftijd op 19 januari 1952 in Arnhem.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Theodora Maria Josephina Kloppenburg, volg 250.
  • Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg, volg 251.
  • Johanna Maria Theodora Kloppenburg, volg 252.

Antonius Gerardus Lambertus is overleden op 78 jarige leeftijd op 28 november 1947 in Arnhem.

133.

Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 22 maart 1871 in Huissen. Hij is getrouwd op 25 november 1896 in Arnhem met Theodora Maria Gijsbers, dochter van Gradus Gijsbers en Geertruida Hoenselaar. Zij is geboren op 4 maart 1869 in Nijmegen. Theodora Maria is overleden op 75 jarige leeftijd op 11 februari 1945 in Zeist.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Maria Geertruida Theodora Kloppenburg, volg 253.
  • Theodora Maria Johanna Kloppenburg, volg 254.
  • Johannes Gerardus Arnoldus Kloppenburg, volg 255.
  • Margaretha Johanna Kloppenburg, volg 256.

Johannes Everhardus Lambertus is overleden op 74 jarige leeftijd op 7 mei 1945 in Zeist.

134.

Josephina Johanna Maria Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 22 juni 1872 in Huissen. Zij is getrouwd op 21 februari 1900 in Amsterdam met Johannes Marinus Angemeer.

Zij kregen 1 kind:

  • Johanna Geertruida Josephina Angemeer, volg 257.

Josephina Johanna Maria is overleden .

135.

Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 1 november 1873 in Huissen. Zij is getrouwd op 27 juni 1894 in Arnhem met Hermanus Hendrikus Jansen.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Gerardus Johannes Justinus Jansen, volg 258.
  • Johanna Maria Elisabeth Jansen, volg 259.
  • Hermanus Hendrikus Antonius Jansen, volg 260.
  • Johannes Antonius Wilhelmus Jansen, volg 261.
  • Josephina Maria Hendrika Jansen, volg 262.
  • Maria Aleida Margaretha Jansen, volg 263.

Maria Johanna Margaretha is overleden op 89 jarige leeftijd op 16 augustus 1963 in Arnhem.

136.

Arnoldus Gerhardus Ludovicus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 6 juli 1875 in Huissen. Arnoldus Gerhardus Ludovicus is overleden op 12 november 1875 in Huissen.

137.

Arnoldus Gerardus Ludovicus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 30 December 1876 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 14 mei 1902 in Arnhem met Jacoba Koenders, dochter van Hendrikus Koenders en Jenneken Teering. Zij is geboren op 2 oktober 1878 in Rheden. Jacoba is overleden op 87 jarige leeftijd op 19 november 1965 in Pannerden.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Jacoba Maria Jenneke Kloppenburg, volg 264.
  • Johanna Antonia Kloppenburg, volg 265.

Arnoldus Gerardus Ludovicus is overleden op 80 jarige leeftijd op 26 maart 1957 in Huissen.

138.

Anna Alijda Alberta Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 2 juni 1878 in Huissen. Anna Alijda Alberta is overleden op 86 jarige leeftijd op 6 augustus 1964 in Arnhem.

139.

Gradus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 14 januari 1880 in Arnhem. Hij is getrouwd (1) op 28 oktober 1903 in Arnhem met Everdina Wilhelmina Peters, dochter van Alexander Peters en Evertje Derksen. Zij is geboren op 27 april 1879 in Arnhem. Everdina Wilhelmina is overleden op 36 jarige leeftijd op 15 februari 1916 in Arnhem.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Gerardus Alexander Kloppenburg, volg 266.
  • Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg, volg 267.
  • Franciscus Wilhelmus Kloppenburg, volg 268.
  • Everdina Wilhelmina Maria Kloppenburg, volg 269.
  • Willebrordus Johannes Kloppenburg, volg 270.
  • Theo Kloppenburg, volg 271.
  • Louis Arnoldus Kloppenburg, volg 272.

Hij is getrouwd (2) op 20 oktober 1926 in Arnhem met Aleida Berendina Sloot.

Zij kregen 1 kind:

  • Leo Kloppenburg, volg 273.

Gradus is overleden op 83 jarige leeftijd op 17 januari 1963 in Arnhem.

140.

Wilhelmus Franciscus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 17 november 1881 in Arnhem. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 6 februari 1907 in Arnhem met Hendrika Kroes.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Wilhelmus Johannes Kloppenburg, volg 274.
  • Hendrika Maria Kloppenburg, volg 275.
  • Maria Kloppenburg, volg 276.
  • Johannes Gerardus Kloppenburg, volg 277.

Wilhelmus Franciscus is overleden op 61 jarige leeftijd op 18 september 1943 in Arnhem.

141.

Ludovicus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 18 mei 1883 in Arnhem. Hij is van beroep kapper. Hij is getrouwd op 17 november 1908 in Nijmegen met Adriana Hannessen, dochter van Petrus Hannessen en Helena Müller. Zij is geboren op 30 augustus 1885 in Nijmegen. Adriana is overleden op 61 jarige leeftijd op 6 februari 1947 in Arnhem.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Ludovicus Gerhardus Petrus Kloppenburg, volg 278.
  • Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg, volg 279.
  • Adriana Theodora Johanna Kloppenburg, volg 280.
  • Henk Hermanus Maria Kloppenburg, volg 281.
  • Antonius Johan Kloppenburg, volg 282.
  • Gerard Theodorus Maria Kloppenburg, volg 283.
  • Theodora Margaretha Kloppenburg, volg 284.

Ludovicus is overleden op 89 jarige leeftijd op 2 December 1972 in Arnhem.

142.

Margaretha Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 11 januari 1885 in Arnhem. Margaretha is overleden op 72 jarige leeftijd op 2 mei 1957 in Arnhem.

143.

Fredericus Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 8 mei 1886 in Arnhem. Fredericus is overleden op 6 augustus 1886 in Arnhem.

144.

Cornelis Christiaan Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Maria Gallé, is geboren op 6 maart 1888 in Arnhem. Maria Elisabeth Lucassen. Hij is getrouwd (2) op 1 mei 1912 in Arnhem met Everdina Peeters, dochter van Petrus Johannes Peeters en Berendina Holleboom. Zij is geboren op 23 september 1888 in Arnhem. Everdina is overleden op 64 jarige leeftijd op 8 september 1953 in Amsterdam.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Cornelis Christiaan Kloppenburg, volg 285.
  • Berendina Kloppenburg, volg 286.

Cornelis Christiaan is overleden op 89 jarige leeftijd op 6 juni 1977 in Amstelveen.

145.

Maria Catharina van Rijswijk, dochter van Willem van Rijswijk en Johanna Martina Constantia Kloppenburg, is geboren op 24 september 1865 in Arnhem. Maria Catharina is overleden op 81 jarige leeftijd op 30 januari 1947 in Arnhem.

146.

Wilhelmina Christina Maria van Rijswijk, dochter van Willem van Rijswijk en Johanna Martina Constantia Kloppenburg, is geboren op 16 februari 1867 in Arnhem. Wilhelmina Christina Maria is overleden op 83 jarige leeftijd op 2 December 1950 in Arnhem.

147.

Maria Catharina Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Elisabeth Brons, is geboren op 23 februari 1866 in Huissen. Maria Catharina is overleden op 86 jarige leeftijd op 15 april 1952 in Deventer.

148.

Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Elisabeth Brons, is geboren op 25 oktober 1868 in Huissen. Zij is getrouwd op 25 november 1903 in Huissen met Theodorus Johannes Macarius Holleman.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Hendrikus Theodorus Alouisius Holleman, volg 287.
  • Johanna Maria Elisa Holleman, volg 288.
  • Theodorus Johannes Adriaan Holleman, volg 289.
  • Agnes Jeanne Maria Holleman, volg 290.
  • Johannes Rutgerus Antonius Maria Holleman, volg 291.

Elisabeth Hendrica Christina is overleden op 87 jarige leeftijd op 2 januari 1956 in Arnhem.

149.

Johanna Constantia Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Elisabeth Brons, is geboren op 11 augustus 1870 in Huissen. Johanna Constantia is overleden op 82 jarige leeftijd op 31 December 1952 in Deventer.

150.

Antonius Godefridus Stephanus Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Elisabeth Brons, is geboren op 25 December 1872 in Huissen. Antonius Godefridus Stephanus is overleden op 50 jarige leeftijd op 30 juni 1923 in Huissen.

151.

Hendrikus Martinus Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Elisabeth Brons, is geboren op 28 februari 1875 in Huissen. Hendrikus Martinus is overleden op 79 jarige leeftijd op 24 December 1954 in Deventer.

152.

Alijda Christina Petronella Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 13 februari 1861 in Huissen. Zij is van beroep. Alijda Christina Petronella is overleden op 84 jarige leeftijd op 19 maart 1945 in Denekamp.

153.

Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 16 augustus 1862 in Huissen. Hij is van beroep. Hij is getrouwd (1) op 2 april 1883 in Huissen met Maria Elisabeth Guiot, dochter van Karel George Guiot en Isabella Goedertier. Zij is geboren op 21 juni 1852 in Middelburg. Zij was van beroep.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, volg 292.
  • Henriette Isabella Maria Kloppenburg, volg 293.
  • Karel Willem Christiaan Kloppenburg, volg 294.

Hij is getrouwd (2) op 30 april 1914 in Amsterdam met Louisa Frederika Alijda Johanna Schuurman. Wilhelmus Hendrikus Christianus is overleden rond 19 februari 1941.

154.

Gerardus ludovicus Albertus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 18 februari 1865 in Huissen. Gerardus ludovicus Albertus is overleden op 27 maart 1865 in Huissen.

155.

Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 25 februari 1866 in Huissen. Hij is getrouwd op 10 juni 1901 in Gemeente Alem, Maren en Kessel met Jacoba Adriana Henrica Frishart, dochter van Johannes Frishart en Geertruida Hinke. Zij is geboren op 14 juli 1869 in 's-Hertogenbosch. Jacoba Adriana Henrica is overleden op 84 jarige leeftijd op 13 november 1953 in 's-Hertogenbosch.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Maria Wilhelmina Adriana Kloppenburg, volg 295.
  • Johanna Geertruda Elisabeth Kloppenburg, volg 296.
  • Christianus Martinus Wilhelmus Kloppenburg, volg 297.
  • Josepha Jacoba Hendrika Kloppenburg, volg 298.
  • Josepha Theodora Maria Kloppenburg, volg 299.

Hendricus Gerhardus Albertus is overleden op 87 jarige leeftijd op 8 november 1953 in s'Hertogenbosch.

156.

Johannes Hendricus Aloijsius Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 21 mei 1868 in Huissen. Hij is getrouwd op 8 november 1922 in Gendt (B) met Janna van den Bos. Johannes Hendricus Aloijsius is overleden op 83 jarige leeftijd op 28 mei 1951 in Antwerpen.

157.

Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 30 juni 1870 in Huissen. Zij is getrouwd op 25 augustus 1891 in Huissen met Matheus Jansen.

Zij kregen 12 kinderen:

  • Christianus Johannes Antonius Jansen, volg 300.
  • Johannes Jacobus Matheus Jansen, volg 301.
  • Maria Jacoba Louisa Jansen, volg 302.
  • Josepha Christina Theodora Jansen, volg 303.
  • Theodorus Hendrikus Johannes Jansen, volg 304.
  • Aloijsius Jacobus Matheus Jansen, volg 305.
  • Antonius Gerardus Josephus Jansen, volg 306.
  • Maria Johanna Mathilda Jansen, volg 307.
  • Hendrikus Antonius Johannes Jansen, volg 308.
  • Johanna Christina Maria Jansen, volg 309.
  • Pascaline Wilhelmina Johanna Jansen, volg 310.
  • Wilhelmus Martinus Jacobus Jansen, volg 311.

Maria Theodora Elisabeth is overleden op 70 jarige leeftijd op 7 januari 1941 in Nijmegen.

158.

Christianus Bernardus Jacobus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 9 juli 1872 in Huissen. Hij was van beroep.

159.

Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 27 september 1873 in Huissen. Hij is getrouwd op 25 oktober 1904 in s-Hertogenbosch met Maria Elisabeth de Beer.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Christianus Lambertus Theodorus Kloppenburg, volg 312.
  • Fredericus Antonius Hendricus Kloppenburg, volg 313.
  • Lambertina Hendrica Antonia Kloppenburg, volg 314.
  • Maria Mathea Josepha Kloppenburg, volg 315.
  • Elisabeth Johanna Leonarda Kloppenburg, volg 316.
  • Louiza Johanna Gerarda Kloppenburg, volg 317.

Jacobus Martinus Ludovicus is overleden op 46 jarige leeftijd op 20 mei 1920 in 's-Hertogenbosch.

160.

Wilhelmina Cornelia Hendrina Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 30 mei 1875 in Huissen. Zij is getrouwd op 16 augustus 1910 in Huissen met Johannes Hubertus Coopmans.

Zij kregen 1 kind:

  • Gosewijnus Hendrikus Helenus Coopmans, volg 318.

Wilhelmina Cornelia Hendrina is overleden op 88 jarige leeftijd op 6 mei 1964 in Huissen.

161.

Josepha Christina Theodora Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 11 maart 1877 in Huissen. Zij is getrouwd op 22 april 1913 in Huissen met Johannes Hendrikus Laurentius de Koning.

Zij kregen 1 kind:

  • Maria Christina de Koning, volg 319.

Josepha Christina Theodora is overleden op 79 jarige leeftijd op 19 september 1956 in Horn.

162.

Louise Maria Catherina Kloppenburg, dochter van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 9 januari 1879 in Huissen. Zij is getrouwd op 20 augustus 1902 in Huissen met Antonius Hermanus Jacobus Hoogveld.

Zij kregen 1 kind:

  • Johannes Christiaan Antonius Hoogveld, volg 320.

Louise Maria Catherina is overleden op 68 jarige leeftijd op 21 september 1947 in Den Haag.

163.

Theodorus Antonius Johannes Kloppenburg, zoon van Christianus Kloppenburg en Maria van Rijsewijk, is geboren op 1 april 1881 in Huissen. Hij was van beroep. Hij is getrouwd op 18 november 1909 in Huissen met Pascale Boelen, dochter van Willem (Guillaume) Boelen en Maria Vaessens. Zij is geboren op 21 maart 1880 in Gosselies (Belgie).

Zij kregen 2 kinderen:

  • Wim Christiaan Maria Kloppenburg, volg 321.
  • Georiette Kloppenburg, volg 322.

164.

(Levenloos) Maassen, zoon van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 18 December 1865 in Loenen. (Levenloos) is overleden op 18 December 1865 in Loenen.

165.

Johannes Stephanus Victor Maassen, zoon van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 1 april 1867 in Loenen. Johannes Stephanus Victor is overleden op 4 juni 1867 in Loenen.

166.

Maria Hendrika Monica Maassen, dochter van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 4 mei 1868 in Loenen. Maria Hendrika Monica is overleden op 9 augustus 1868 in Loenen.

167.

Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen, zoon van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 7 juli 1869 in Loenen. Hij is getrouwd (1) op 6 oktober 1899 in Abcoude-Baambrugge met Helena Clasina van Schaïk. Hij is getrouwd (2) op 11 juni 1906 in Horst met Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg en Maria Elisabeth Guiot. Zij is geboren op 16 november 1883 in Huissen. Zij was van beroep.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Henriette Johanna Carola Wilhelmina Maassen, volg 507.
  • Carola Gijsbertha Elize Maassen, volg 508.
  • Johan Karel Victor Maassen, volg 509.

Johannes Stephanus Christianus Victor is overleden op 56 jarige leeftijd op 15 april 1926 in Hilversum.

168.

Maria Catharina Johanna Maassen, dochter van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 14 juli 1870 in Loenen. Maria Catharina Johanna is overleden op 16 December 1870 in Loenen.

169.

Maria Johanna Maassen, dochter van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 23 December 1871 in Loenen. Zij is getrouwd op 9 januari 1903 in Loenen met Nicolaas Kaptein.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Cornelia Clasina Maria Kaptein, volg 323.
  • Nicolaas Henricus Kaptein, volg 324.
  • Henricus Gijsbertus Kaptein, volg 325.

Maria Johanna is overleden op 65 jarige leeftijd op 12 maart 1937 in Delft.

170.

Henriëtta Jacoba Maassen, dochter van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 12 januari 1873 in Loenen. Henriëtta Jacoba is overleden op 25 september 1873 in Loenen.

171.

Hendricus Bernardus Lodevicus Maassen, zoon van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 25 augustus 1875 in Loenen. Hendricus Bernardus Lodevicus is overleden op 22 januari 1876 in Loenen.

172.

Henriette Hendrika Wilhelmina Maassen, dochter van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg, is geboren op 16 augustus 1877 in Loenen. Henriette Hendrika Wilhelmina is overleden op 3 februari 1878 in Loenen.

173.

Maria Catharina Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Bartje Mom, is geboren op 6 april 1862 in Huissen. Maria Catharina is overleden op 9 april 1862 in Huissen.

174.

Maria Catharina Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Bartje Mom, is geboren op 23 maart 1863 in Huissen. Maria Catharina is overleden op 2 jarige leeftijd op 17 januari 1866 in Huissen.

175.

Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 5 september 1847 in Avereest (Hardenberg). Hij is getrouwd op 22 juli 1874 in Rotterdam met Geertruida Witsel.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Geertruida Maria Louisa Kloppenburg, volg 326.
  • Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, volg 327.
  • Gustavina Coenradina Kloppenburg, volg 328.
  • Coenradina Gustavina Kloppenburg, volg 329.

Gustavus Coenrad Louis Carolus is overleden op 39 jarige leeftijd op 18 mei 1887 in Beesd.

176.

Hendrina Johanna Theresia Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 24 oktober 1850 in Delft. Zij is getrouwd op 8 november 1876 in Rotterdam met Carl Ernst Oskar Heinrich.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Carl Bernard Leonard Gertrude Heinrich, volg 330.
  • Bernhard Barthel Hermann Louis Heinrich, volg 331.
  • Theresia Carolina Maria Louisa Heinrich, volg 332.

Hendrina Johanna Theresia is overleden op 74 jarige leeftijd op 25 januari 1925 in Rotterdam.

177.

Christina Paulina Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 15 februari 1853 in Rotterdam. Christina Paulina is overleden op 2 jarige leeftijd op 2 april 1855 in Rotterdam.

178.

Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 31 maart 1855 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 10 april 1878 in Rotterdam met Gerrit van Driel Vis.

Zij kregen 12 kinderen:

  • Christiaan Karel Hubert van Driel Vis, volg 333.
  • Gerrit Carolus van Driel Vis, volg 334.
  • Wouterina Barendina Theresia van Driel Vis, volg 335.
  • Theodorus Johannes van Driel Vis, volg 336.
  • Johannes Theodorus van Driel Vis, volg 337.
  • Adriana Carolina van Driel Vis, volg 338.
  • Christiaan van Driel Vis, volg 339.
  • Carolina Gerarda van Driel Vis, volg 340.
  • Carolina Theodora Johanna van Driel Vis, volg 341.
  • Carolina Adriana van Driel Vis, volg 342.
  • Bernardus van Driel Vis, volg 343.
  • Bernard Karel van Driel Vis, volg 344.

Carolina Theodora Johanna is overleden op 81 jarige leeftijd op 27 juni 1936 in Rotterdam.

179.

Christiaan Johannes Jacobus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 18 juli 1857 in Rotterdam. Hij is getrouwd (1) op 11 februari 1880 in Rotterdam met Barendina Dorothea van Gijn.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Louisa Helena Wilhelmina Kloppenburg, volg 345.
  • Barendina Jacoba Kloppenburg, volg 346.

Hij is getrouwd (2) op 25 maart 1891 in 's-Gravenhage met Cornelia Moene. Hij is getrouwd (3) op 21 februari 1930 in Rijswijk met Elisabeth Jacobina Kokee. Christiaan Johannes Jacobus is overleden op 80 jarige leeftijd op 24 maart 1938 in Noordwijk.

180.

Paulus Hendrikus Bernardus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 31 juli 1859 in Rotterdam. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 26 april 1882 in Rotterdam met Johanna van Eijk. Paulus Hendrikus Bernardus is overleden op 62 jarige leeftijd op 1 april 1922 in Rotterdam.

181.

Wilhelmina Paulina Louisa Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 16 april 1862 in Rotterdam. Wilhelmina Paulina Louisa is overleden op 4 februari 1863 in Rotterdam.

182.

Fredrika Bernardina Louisa Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Geertruida Carolina Louisa Kern, is geboren op 8 februari 1864 in Rotterdam. Fredrika Bernardina Louisa is overleden op 7 jarige leeftijd op 16 maart 1871 in Rotterdam.

183.

Hendrina Christina Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenburg en Hendrika Louisa Van Rijsewijk, is geboren op 11 augustus 1858 in Huissen. Zij is getrouwd op 21 augustus 1883 in Huissen met Antonius Martinus Hulsman, zoon van Leonardus Wilhelmus Hulsman en Willemina Muller. Hij is geboren op 26 juli 1855 in Bemmel. Hij is van beroep. Antonius Martinus is overleden op 72 jarige leeftijd op 14 mei 1928 in Huissen.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Leonardus Johannes Hulsman, volg 347.
  • Aloijsius Jacobus Martinus Hulsman, volg 348.
  • Lambertina Wilhelmina Maria Hulsman, volg 349.
  • Wilhelmus Antonius Hulsman, volg 350.

Hendrina Christina is overleden op 90 jarige leeftijd op 27 December 1948 in Huissen.

184.

Hendrikus Jacobus Kloppenburg, zoon van Jacobus Kloppenburg en Hendrika Louisa Van Rijsewijk, is geboren op 6 april 1861 in Huissen. Hij is van beroep. Hendrikus Jacobus is overleden op 85 jarige leeftijd op 14 maart 1947 in Arnhem.

185.

Cornelia Elisabeth Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenburg en Hendrika Louisa Van Rijsewijk, is geboren op 14 november 1862 in Huissen. Cornelia Elisabeth is overleden op 84 jarige leeftijd op 29 juni 1947 in Huissen.

186.

Aleida Louiza Kloppenburg, dochter van Jacobus Kloppenburg en Hendrika Louisa Van Rijsewijk, is geboren op 22 maart 1865 in Huissen. Aleida Louiza is overleden op 85 jarige leeftijd op 16 januari 1951 in Huissen.

187.

Everdina Hendrina Catherina Johanna Kloppenburg, dochter van Johannes Kloppenburg en Maria Wilhelmina van Os, is geboren op 1 februari 1857.

188.

Johanna Everdina Kloppenburg, dochter van Johannes Kloppenburg en Maria Wilhelmina van Os, is geboren op 18 februari 1859 in Huissen. Johanna Everdina is overleden op 80 jarige leeftijd op 18 september 1939 in Cleveland, Cuyahoga, Ohio, Verenigde Staten.

189.

Christianus Theodorus Kloppenburg, zoon van Johannes Kloppenburg en Maria Wilhelmina van Os, is geboren op 3 april 1861 in Huissen. Christianus Theodorus is overleden op 2 jarige leeftijd op 9 september 1863 in Huissen.

190.

Christianus Kloppenburg, zoon van Johannes Kloppenburg en Maria Wilhelmina van Os, is geboren op 30 December 1863 in Huissen. Christianus is overleden op 3 jarige leeftijd op 27 februari 1867 in Huissen.

191.

Theodora Maria Kloppenburg, dochter van Johannes Kloppenburg en Maria Wilhelmina van Os, is geboren op 29 juni 1866 in Huissen.

192.

Theodora Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Maria Barbara Lemaire, is geboren op 6 juni 1850 in Nijmegen. Theodora Wilhelmina is overleden op 85 jarige leeftijd op 8 november 1935 in Eindhoven.

193.

Petrus Johannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Maria Barbara Lemaire, is geboren op 7 December 1851 in Nijmegen. Hij is van beroep. Petrus Johannes is overleden op 76 jarige leeftijd op 19 mei 1928 in Riethoven.

194.

Petronella Mathilda Clara Huijgens, dochter van Nicolaas Huijgens en Gerarda Kloppenburg, is geboren op 28 april 1849 in Delft. Zij is getrouwd op 27 november 1874 in Delft met Pieter Dekker. Petronella Mathilda Clara is overleden op 77 jarige leeftijd op 9 februari 1927 in 's-Gravenhage.

195.

Mechteltje Theodora Huijgens, dochter van Nicolaas Huijgens en Gerarda Kloppenburg, is geboren op 19 april 1851 in Delft. Mechteltje Theodora is overleden op 1 jarige leeftijd op 9 juli 1852 in Delft.

196.

Mechteltje Theodora Huijgens, dochter van Nicolaas Huijgens en Gerarda Kloppenburg, is geboren op 18 oktober 1855 in Delft. Mechteltje Theodora is overleden op 31 oktober 1855 in Delft.

197.

Matheus Gerardus Huijgens, zoon van Nicolaas Huijgens en Gerarda Kloppenburg, is geboren op 19 januari 1857 in Delft. Matheus Gerardus is overleden op 24 jarige leeftijd op 23 December 1881 in Delft.

198.

Magdalena Alijda Huijgens, dochter van Nicolaas Huijgens en Gerarda Kloppenburg, is geboren op 15 september 1860 in Delft. Magdalena Alijda is overleden op 27 maart 1861 in Delft.

199.

Petronella Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 1 December 1852 in Huissen. Zij is getrouwd op 11 februari 1879 in Huissen met Johannes Hofstede. Petronella is overleden op 66 jarige leeftijd op 5 januari 1919 in Huissen.

200.

Alijda Theodora Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 21 september 1854 in Huissen. Zij is getrouwd (2) op 16 juni 1886 in Huissen met Petrus Witjes.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Peter Witjes, volg 353.
  • Johannes Wilhelmus Witjes, volg 354.
  • Gerarda Petronella Witjes, volg 355.
  • Hendrika Witjes, volg 356.
  • Gerardus Johannes Witjes, volg 357.
  • Antonius Witjes, volg 358.

Alijda Theodora is overleden op 77 jarige leeftijd op 7 april 1932 in Huissen.

201.

Dorothea Johanna Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 13 December 1856 in Huissen. Zij is van beroep. Zij is getrouwd (1) op 18 oktober 1882 in Huissen met Hendrikus Nijenhuis.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Everardus Nijenhuis, volg 359.
  • Hendrina Johanna Nijenhuis, volg 360.
  • Johanna Petronella Nijenhuis, volg 361.
  • Johannes Nijenhuis, volg 362.
  • Wilhelmus Nijenhuis, volg 363.
  • Gerarda Aleida Nijenhuis, volg 364.
  • Wilhelmus Nijenhuis, volg 365.
  • Antoon Nijenhuis, volg 366.
  • Bernardus Nijenhuis, volg 367.
  • Dorothea Johanna Neijenhuis, volg 368.

Zij is getrouwd (2) op 4 februari 1903 in Huissen met Johannes Schut, zoon van Albert Schut en Lamberdina Koerten. Hij is geboren op 5 juni 1850 in Didam. Johannes is overleden op 65 jarige leeftijd op 31 juli 1915 in Huissen. Dorothea Johanna is overleden op 69 jarige leeftijd op 23 mei 1926 in Huissen.

202.

Antonius Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 22 oktober 1858 in Huissen. Antonius is overleden op 49 jarige leeftijd op 27 December 1907 in Huissen.

203.

Bernardus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 23 mei 1861 in Huissen. Hij is getrouwd op 8 april 1891 in Huissen met Geertruida Huberts.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Wilhelmus Leonardus Kloppenburg, volg 369.
  • Elisabeth Hendrina Kloppenburg, volg 370.
  • Hendrina Petronella Kloppenburg, volg 371.
  • Leonardus Johannes Kloppenburg, volg 372.
  • Jacobus Bernardus Kloppenburg, volg 373.
  • Johannus Wilhelmus Kloppenburg, volg 374.
  • Johanna Alijda Kloppenburg, volg 375.
  • Petronella Theodora Kloppenburg, volg 376.
  • Bernardus Johannes Kloppenburg, volg 377.
  • Antonius Johannes Kloppenburg, volg 378.

Bernardus Wilhelmus is overleden op 77 jarige leeftijd op 13 December 1938 in Huissen.

204.

Johanna Geertruida Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 27 mei 1864 in Huissen. Zij is getrouwd op 3 september 1890 in Huissen met Hendricus Antonius Willemsen, zoon van Hendrik Willemsen en Johanna Lentjes. Hij is geboren op 4 januari 1867 in Huissen. Hij is van beroep. Hendricus Antonius is overleden op 49 jarige leeftijd op 23 januari 1916 in Huissen.

Zij kregen 11 kinderen:

  • Hendricus Wilhelmus Willemsen, volg 379.
  • Wilhelmus Hendricus Antonius Willemsen, volg 380.
  • Hendrika Johanna Willemsen, volg 381.
  • Johanna Hendrika Willemsen, volg 382.
  • Wilhelmus Johannes Willemsen, volg 383.
  • Antonius Johannes Willemsen, volg 384.
  • Antonius Johannes Willemsen, volg 385.
  • Johannes Antonius Willemsen, volg 386.
  • Petronella Theodora Willemsen, volg 387.
  • Everdina Geertruida Willemsen, volg 388.
  • Bernardus Johannes Willemsen, volg 389.

Johanna Geertruida is overleden op 70 jarige leeftijd op 8 februari 1935 in Huissen.

205.

Johannes Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 7 mei 1867 in Huissen. Hij is getrouwd op 6 mei 1889 in Bergh met Frederica Buiting.

Zij kregen 10 kinderen:

  • Wilhelmus Johannes Kloppenburg, volg 390.
  • Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, volg 391.
  • Hendrina Aleida Kloppenburg, volg 392.
  • Bernardus Kloppenburg, volg 393.
  • Anthonius Kloppenburg, volg 394.
  • Hendrikus Kloppenburg, volg 395.
  • Petrus Kloppenburg, volg 396.
  • Gerardus Martinus Kloppenburg, volg 397.
  • Johannes Wilhelmus Kloppenburg, volg 398.
  • Frederika Petronella Kloppenburg, volg 399.

Johannes Wilhelmus is overleden op 71 jarige leeftijd op 23 juni 1938 in Wehl.

206.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Martens, is geboren op 30 juni 1870 in Huissen. Wilhelmus is overleden op 1 jarige leeftijd op 16 maart 1872 in Huissen.

207.

Hendrina Kloppenburger, dochter van Petrus Kloppenburger en Johanna Goossens, is geboren op 12 mei 1843 in Lent. Zij is getrouwd op 10 mei 1872 in Bemmel met Rutgerus Goris.

Zij kregen 6 kinderen:

  • George Theodorus Goris, volg 400.
  • Petrus Paulus Goris, volg 401.
  • Johannes Theodorus Goris, volg 402.
  • Johanna Maria Goris, volg 403.
  • Johannes Goris, volg 404.
  • Hendrikus Goris, volg 405.

Hendrina is overleden op 43 jarige leeftijd op 23 april 1887 in Doornenburg.

208.

Jacoba Kloppenburger, dochter van Petrus Kloppenburger en Johanna Goossens, is geboren op 6 mei 1845 in Elst. Zij is getrouwd op 7 mei 1875 in Bemmel met Mathias Stevens.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Hendrina Jacoba Stevens, volg 406.
  • Johanna Petronella Stevens, volg 407.
  • Theodora Maria Stevens, volg 408.
  • Mathias Wilhelmus Stevens, volg 409.
  • Petrus Hermanus Stevens, volg 410.
  • Everdina Stevens, volg 411.

Jacoba is overleden op 79 jarige leeftijd op 1 februari 1925 in Duiven.

209.

Theodorus Kloppenburger, zoon van Petrus Kloppenburger en Johanna Goossens, is geboren op 26 januari 1848 in Lent. Hij is getrouwd op 2 mei 1882 in Bemmel met Theodora Campschroer.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Peter Kloppenburger, volg 412.
  • Arnoldus Kloppenburger, volg 413.

Theodorus is overleden op 74 jarige leeftijd op 1 maart 1922 in Bemmel.

210.

Willemina Kloppenburger, dochter van Petrus Kloppenburger en Johanna Goossens, is geboren op 26 september 1851 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 26 oktober 1877 in Bemmel met Bernardus Goris.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Petrus Paulus Goris, volg 414.
  • Maria Anna Goris, volg 415.
  • Theodorus Johannes Goris, volg 416.
  • Theodorus Hendrikus Goris, volg 417.
  • Theodorus Goris, volg 418.
  • Paulus Petrus Goris, volg 419.
  • Maria Johanna Goris, volg 420.
  • Bernardus Goris, volg 421.

Willemina is overleden op 77 jarige leeftijd op 24 maart 1929 in Bemmel.

211.

Theodora Kloppenburg, dochter van Petrus Kloppenburger en Johanna Goossens, is geboren op 3 maart 1855 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 12 november 1881 in Gendt met Willem Venselaar.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Gerardus Lambertus Venselaar, volg 422.
  • Peter Hendrik Venselaar, volg 423.
  • Theodorus Johannes Venselaar, volg 424.
  • Wilhelmus Venselaar, volg 425.
  • Johanna Maria Venselaar, volg 426.
  • Johannes Hendrikus Venselaar, volg 427.
  • Maria Theodora Venselaar, volg 428.

Theodora is overleden op 86 jarige leeftijd op 28 mei 1941 in Gendt (Lingewaard).

212.

Theodorus Kloppenburg, zoon van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 24 januari 1839 in Doornenburg. Theodorus is overleden op 20 jarige leeftijd op 30 oktober 1859 in Doornenburg.

213.

Jacoba Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 27 september 1840 in Doornenburg. Jacoba is overleden op 22 oktober 1840 in Doornenburg.

214.

Jacobus Kloppenburg, zoon van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 18 september 1841 in Doornenburg. Hij is van beroep. Jacobus is overleden op 27 jarige leeftijd op 3 juli 1869 in Doornenburg.

215.

Johannes Kloppenburg, zoon van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 23 juli 1843 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 30 april 1874 in Gendt met Johanna Joosten. Johannes is overleden op 53 jarige leeftijd op 14 februari 1897 in Angerlo.

216.

Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 23 april 1845 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 25 mei 1871 in Gemeente Bemmel met Hendrikus Jansen.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Catharina Elisabeth Janssen, volg 429.
  • Johanna Maria Janssen, volg 430.
  • Maria Johanna Janssen, volg 431.

Wilhelmina is overleden op 30 jarige leeftijd op 16 December 1875 in Bemmel.

217.

Hendrina Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 2 januari 1848 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 21 april 1875 in Bemmel met Johannes Rutjes, zoon van Roelof Rutjes en Adrianna Schot. Hij is geboren op 31 augustus 1842 in Bergen op Zoom. Johannes is overleden op 73 jarige leeftijd op 2 mei 1916 in Herwen en Aerdt.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Rudolph Johannes Rutjes, volg 432.
  • Johannes Jacobus Rutjes, volg 433.
  • Adriana Elisabeth Rutjes, volg 434.

Hendrina is overleden op 34 jarige leeftijd op 9 januari 1882 in Doornenburg.

218.

Gerardus Kloppenburg, zoon van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 12 augustus 1850 in Bemmel. Hij is getrouwd op 17 juni 1879 in Gendt met Johanna Ariessen.

Zij kregen 11 kinderen:

  • Wilhelmina Elizabeth Kloppenburg, volg 435.
  • Johanna Kloppenburg, volg 436.
  • Jacoba Kloppenburg, volg 437.
  • Johannes Kloppenburg, volg 438.
  • Wilhelmus Kloppenburg, volg 439.
  • Wilhelmina Kloppenburg, volg 440.
  • Johannes Kloppenburg, volg 441.
  • Gradus Kloppenburg, volg 442.
  • Hendrina Elisabetha Kloppenburg, volg 443.
  • Hendrina Maria Kloppenburg, volg 444.
  • Theodorus Johannes Kloppenburg, volg 445.

Gerardus is overleden op 69 jarige leeftijd op 12 maart 1920 in Herwen en Aerdt.

219.

Johanna Maria Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 10 maart 1853 in Doornenburg. Johanna Maria is overleden op 6 jarige leeftijd op 25 oktober 1859 in Doornenburg.

220.

Catharina Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 10 juni 1855 in Doornenburg. Catharina is overleden op 1 jarige leeftijd op 27 november 1856 in Doornenburg.

221.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 7 januari 1858 in Doornenburg. Bernardus is overleden op 1 jarige leeftijd op 31 oktober 1859 in Doornenburg.

222.

Grada Kloppenburg, dochter van Joannes Kloppenburg en Johanna Geertruij Elisabeth Haafs, is geboren op 19 april 1859 in Doornenburg. Grada is overleden op 2 jarige leeftijd op 19 september 1861 in Doornenburg.

223.

Joannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren rond 1845 in Doornenburg. Joannes is overleden op 6 juni 1860 in Doornenburg.

224.

Hendrina Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren op 1 september 1848 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 30 December 1875 in (Gemeente) Bemmel met Albertus Balk.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Gerardus Bernardus Balk, volg 446.
  • Bernardus Balk, volg 447.
  • Wilhelmina Jacoba Balk, volg 448.
  • Everdina Maria Balk, volg 449.

Hendrina is overleden op 75 jarige leeftijd op 24 januari 1924 in Bemmel.

225.

Jacobus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren op 23 juli 1850 in Doornenburg. Jacobus is overleden op 28 juli 1850 in Doornenburg.

226.

Jacoba Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren op 17 april 1852 in Doornenburg. Jacoba is overleden op 13 jarige leeftijd op 6 januari 1866 in Doornenburg.

227.

Henrica Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren op 14 mei 1856 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 28 mei 1887 in Gendt met Johannes Willemsen.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Maria Johanna Willemsen, volg 450.
  • Gerardus Bernardus Willemsen, volg 451.
  • Johanna Maria Willemsen, volg 452.
  • Wilhelmina Jacoba Willemsen, volg 453.
  • Aleida Jacoba Willemsen, volg 454.
  • Hermanus Johannes Willemsen, volg 455.

Henrica is overleden op 59 jarige leeftijd op 15 september 1915 in Bemmel.

228.

Johannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Maria Reijmers, is geboren op 29 augustus 1860 in Doornenburg. Johannes is overleden op 22 jarige leeftijd op 25 februari 1883 in Zutphen.

229.

Willemina Rutjes, dochter van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 19 april 1855 in Doornenburg (Lingewaard). Zij is getrouwd op 4 mei 1899 in Nijmegen met Lambertus Reijnen. Willemina is overleden op 78 jarige leeftijd op 20 april 1933 in Erlecom (Ubbergen).

230.

Elisabeth Rutjes, dochter van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 8 December 1856 in Dordrecht. Elisabeth is overleden op 62 jarige leeftijd op 19 oktober 1919 in Ubbergen.

231.

Johanna Jacobina Rutjes, dochter van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren rond 1858. Johanna Jacobina is overleden op 18 januari 1928 in Erlecom (Ubbergen).

232.

Catharina Theodora Rutjes, dochter van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren rond 1860 in Ubbergen. Catharina Theodora is overleden op 14 november 1866 in Ubbergen.

233.

Hendrik Rutjes, zoon van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 11 april 1862 in Woudrichem. Hendrik is overleden op 86 jarige leeftijd op 26 mei 1948 in Ubbergen.

234.

Johannes Jacobus Rutjes, zoon van Hendrikus Rutjes en Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 18 juli 1866 in Ubbergen. Johannes Jacobus is overleden op 68 jarige leeftijd op 14 juni 1935 in Ubbergen.

235.

Jacobus Kloppenburg, zoon van Antonius Kloppenburg en Hendrina Reimers, is geboren op 6 maart 1867 in Bemmel. Jacobus is overleden op 8 jarige leeftijd op 9 juni 1875 in Bemmel.

236.

Johannes Hendrikus Kloppenburg, zoon van Antonius Kloppenburg en Hendrina Reimers, is geboren op 30 augustus 1869 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 30 januari 1899 in Bemmel met Catharina Johanna Stegeman.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Hendrina Maria Kloppenburg, volg 456.
  • Wilhelmina Johanna Kloppenburg, volg 457.
  • Anna Josephina Kloppenburg, volg 458.
  • Elisabeth Bernardine Kloppenburg, volg 459.
  • Josephine Theodora Kloppenburg, volg 460.

237.

Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Antonius Kloppenburg en Hendrina Reimers, is geboren op 3 December 1871 in Doornenburg (Lingewaard). Hij is getrouwd op 7 april 1904 in Bemmel met Hendrina Everdina Streppel.

Zij kregen 9 kinderen:

  • Hendrina Maria Johanna Kloppenburg, volg 461.
  • Maria Johanna Kloppenburg, volg 462.
  • Antonius Jacobus Kloppenburg, volg 463.
  • Wilhelmus Johannes Kloppenburg, volg 464.
  • Jacobus Johannes Kloppenburg, volg 465.
  • Johanna Hendrina Kloppenburg, volg 466.
  • Wilhelmina Hendrina Kloppenburg, volg 467.
  • Maria Johanna Kloppenburg, volg 468.
  • Johannes Hendrikus Kloppenburg, volg 469.

Theodorus Wilhelmus is overleden op 65 jarige leeftijd op 27 november 1937 in Bemmel.

238.

Wilhelm Antonius Kloppenburg, zoon van Antonius Kloppenburg en Hendrina Reimers, is geboren op 22 februari 1875 in Bemmel. Wilhelm Antonius is overleden op 5 april 1875 in Bemmel.

239.

Jacobus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Antonius Kloppenburg en Hendrina Reimers, is geboren op 20 april 1876 in Doornenburg. Jacobus Wilhelmus is overleden op 68 jarige leeftijd op 31 juli 1944 in Venray.


Generatie 7

240.

Margaretha Theodora Christina Vermaas, dochter van Rutgerus Johannes Vermaas en Maria Everdina Johanna Kloppenburg, is geboren op 23 februari 1882 in Huissen. Margaretha Theodora Christina is overleden op 1 jarige leeftijd op 3 februari 1884 in Huissen.

241.

Everhardus Johannes Hendrikus Vermaas, zoon van Rutgerus Johannes Vermaas en Maria Everdina Johanna Kloppenburg, is geboren op 28 December 1883 in Huissen. Everhardus Johannes Hendrikus is overleden op 39 jarige leeftijd op 24 februari 1923 in Boekel.

242.

Johannes Petrus Maria Vermaas, zoon van Rutgerus Johannes Vermaas en Maria Everdina Johanna Kloppenburg, is geboren op 21 juli 1885 in Huissen. Johannes Petrus Maria is overleden op 50 jarige leeftijd op 29 mei 1936 in Boekel.

243.

Rutgerus Johannes Vermaas, zoon van Rutgerus Johannes Vermaas en Maria Everdina Johanna Kloppenburg, is geboren op 14 september 1887 in Huissen. Hij is getrouwd op 14 mei 1918 in Ewijk met Petronella Verploegen. Rutgerus Johannes is overleden op 48 jarige leeftijd op 4 juni 1936 in Huissen.

244.

Gijsbertus Christianus Maria Vermaas, zoon van Rutgerus Johannes Vermaas en Maria Everdina Johanna Kloppenburg, is geboren op 15 november 1890 in Huissen. Hij is getrouwd op 15 mei 1917 in Huissen met Johanna Maria Martens. Gijsbertus Christianus Maria is overleden rond 1963.

245.

Theodora Maria Kloppenburg, dochter van Johannes Everhardus Kloppenburg en Geertruida Theresia Brons, is geboren op 9 januari 1903 in Huissen. Theodora Maria is overleden op 11 januari 1903 in Huissen.

246.

Maria Sibilla Alberta Abrahams, dochter van Wilhelmus Christianus Abrahams en Maria Hermsen, is geboren op 10 augustus 1902 in Huissen.

247.

Regina Maria Uijldert, dochter van Justinus Theodorus Marinus Uijldert en Catherina Anna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 25 maart 1899 in Arnhem. Zij is getrouwd op 19 oktober 1922 in Amsterdam met Herman Frederik Bredschneijder, zoon van Johannes Albertus Bredschneijder en Antje Jelles Woudstra. Hij is geboren op 4 januari 1899 in Amsterdam. Herman Frederik is overleden op 85 jarige leeftijd op 16 December 1984 in Amsterdam. Regina Maria is overleden op 91 jarige leeftijd op 15 mei 1990 in Amsterdam.

248.

Emille Constant Uijldert, zoon van Justinus Theodorus Marinus Uijldert en Catherina Anna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 13 oktober 1900 in Arnhem. Hij is getrouwd op 10 mei 1922 in Amsterdam met Margaretha Frederika Slieker. Emille Constant is overleden 1985.

249.

Leo Martin Uijldert, zoon van Justinus Theodorus Marinus Uijldert en Catherina Anna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 21 januari 1903 in Zaltbommel. Hij is getrouwd op 26 juni 1929 in Amsterdam met Elisabeth Helena Berdina Johanna van Amersfoort.

250.

Theodora Maria Josephina Kloppenburg, dochter van Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg en Johanna Maria Hoksbergen, is geboren op 13 augustus 1894 in Arnhem. Theodora Maria Josephina is overleden rond 1973 in Arnhem.

251.

Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg, zoon van Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg en Johanna Maria Hoksbergen, is geboren op 16 september 1895 in Arnhem. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 6 oktober 1922 in Arnhem met Catharina Johanna Barenbrug, dochter van Gerhardus Hendrikus Barenbrug en Maria Muller. Zij is geboren op 9 januari 1891 in Arnhem. Antonius Gerardus Lambertus is overleden op 58 jarige leeftijd op 17 januari 1954 in Arnhem.

252.

Johanna Maria Theodora Kloppenburg, dochter van Antonius Gerardus Lambertus Kloppenburg en Johanna Maria Hoksbergen, is geboren op 13 februari 1899 in Arnhem.

253.

Maria Geertruida Theodora Kloppenburg, dochter van Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg en Theodora Maria Gijsbers, is geboren op 4 maart 1898 in Arnhem.

254.

Theodora Maria Johanna Kloppenburg, dochter van Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg en Theodora Maria Gijsbers, is geboren op 17 December 1899 in Arnhem. Zij is getrouwd op 14 november 1928 in Arnhem met Josephus Cornelis Mahieu.

255.

Johannes Gerardus Arnoldus Kloppenburg, zoon van Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg en Theodora Maria Gijsbers, is geboren op 27 mei 1901 in Arnhem.

256.

Margaretha Johanna Kloppenburg, dochter van Johannes Everhardus Lambertus Kloppenburg en Theodora Maria Gijsbers, is geboren op 25 juni 1907 in Arnhem.

257.

Johanna Geertruida Josephina Angemeer, dochter van Johannes Marinus Angemeer en Josephina Johanna Maria Kloppenburg, is geboren op 23 juli 1902 in Amsterdam. Zij is getrouwd op 14 februari 1924 in Amsterdam met Albertus Johannes van de Stolpe.

258.

Gerardus Johannes Justinus Jansen, zoon van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 27 september 1894 in Arnhem. Gerardus Johannes Justinus is overleden op 60 jarige leeftijd op 27 november 1954 in Voorburg.

259.

Johanna Maria Elisabeth Jansen, dochter van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 3 januari 1896 in Arnhem. Zij is getrouwd op 14 augustus 1923 in Arnhem met Adolf Theodoor van Rijn.

260.

Hermanus Hendrikus Antonius Jansen, zoon van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 30 september 1897 in Arnhem. Hij is getrouwd op 23 november 1921 in Arnhem met Anna Cornelia Vermeesch.

261.

Johannes Antonius Wilhelmus Jansen, zoon van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 19 januari 1899 in Arnhem. Johannes Antonius Wilhelmus is overleden op 3 juni 1899 in Arnhem.

262.

Josephina Maria Hendrika Jansen, dochter van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 22 juni 1901 in Arnhem. Zij is getrouwd op 6 november 1935 in Rotterdam met Hendrikus Aloijsius Holtgrefe.

263.

Maria Aleida Margaretha Jansen, dochter van Hermanus Hendrikus Jansen en Maria Johanna Margaretha Kloppenburg, is geboren op 5 mei 1903 in Arnhem. Zij is getrouwd op 27 augustus 1930 in Arnhem met Gerrit Adolf Beljaars.

264.

Jacoba Maria Jenneke Kloppenburg, dochter van Arnoldus Gerardus Ludovicus Kloppenburg en Jacoba Koenders, is geboren op 24 april 1903 in Arnhem. Jacoba Maria Jenneke is overleden op 3 jarige leeftijd op 25 januari 1907 in Arnhem.

265.

Johanna Antonia Kloppenburg, dochter van Arnoldus Gerardus Ludovicus Kloppenburg en Jacoba Koenders, is geboren op 28 september 1904 in Arnhem. Zij is getrouwd op 14 januari 1930 in Arnhem met Andreas Wilhelmus van Dinter.

266.

Gerardus Alexander Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 14 oktober 1904 in Arnhem. Hij is getrouwd op 17 augustus 1937 in Arnhem met Johannetta Theodora Johanna Sciarone.

267.

Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 10 april 1907 in Arnhem. Hij is getrouwd op 16 april 1943 in Soest met Wilhelmina Hendrika Twisk.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Jos Kloppenburg, volg 470.
  • Jan Kloppenburg, volg 471.
  • Marijke Kloppenburg, volg 472.
  • Gerard Kloppenburg, volg 473.

Alexander Franciscus Theodorus is overleden op 68 jarige leeftijd op 17 augustus 1975 in Soest.

268.

Franciscus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 6 september 1909 in Arnhem. Franciscus Wilhelmus is overleden op 89 jarige leeftijd op 19 januari 1999 in Borculo.

269.

Everdina Wilhelmina Maria Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 16 april 1911 in Arnhem. Zij is getrouwd op 18 september 1939 in Tilburg met Karel van der Horst.

270.

Willebrordus Johannes Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 27 augustus 1912 in Arnhem. Willebrordus Johannes is overleden op 89 jarige leeftijd op 7 oktober 2001 in De Bilt.

271.

Theo Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 1 januari 1914 in Arnhem. Theo is overleden op 84 jarige leeftijd op 14 augustus 1998 in Eindhoven.

272.

Louis Arnoldus Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Everdina Wilhelmina Peters, is geboren op 1 januari 1914 in Arnhem. Louis Arnoldus is overleden op 92 jarige leeftijd op 6 juli 2006 in Emmen.

273.

Leo Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Aleida Berendina Sloot, is geboren op 2 maart 1928 in Arnhem. Leo is overleden op 74 jarige leeftijd op 31 juli 2002.

274.

Wilhelmus Johannes Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Franciscus Kloppenburg en Hendrika Kroes, is geboren op 19 januari 1908 in Arnhem. Hij is getrouwd op 11 oktober 1933 in Arnhem met Catharina Pieterdina de Vries.

275.

Hendrika Maria Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Franciscus Kloppenburg en Hendrika Kroes, is geboren op 28 april 1910 in Arnhem. Zij is getrouwd op 6 December 1939 in Arnhem met Jan Hendrik de Graaff. Hendrika Maria is overleden op 58 jarige leeftijd op 20 mei 1968 in Zeist.

276.

Maria Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Franciscus Kloppenburg en Hendrika Kroes, is geboren op 21 December 1911 in Arnhem. Zij is getrouwd op 8 april 1942 in Arnhem met Theodorus Marinus Reijntjes. Maria is overleden op 92 jarige leeftijd op 18 juli 2004 in Auburn, NSW (Australia).

277.

Johannes Gerardus Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Franciscus Kloppenburg en Hendrika Kroes, is geboren rond 1916 in Arnhem. Hij was van beroep. Hij is getrouwd op 5 juni 1942 in Arnhem met Jannette Dekker.

278.

Ludovicus Gerhardus Petrus Kloppenburg, zoon van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 24 april 1911 in Arnhem. Ludovicus Gerhardus Petrus is overleden op 16 augustus 1911 in Arnhem.

279.

Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg, zoon van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 27 mei 1912 in Arnhem. Hij is getrouwd op 20 september 1939 in Arnhem met Willemina Elisabeth Derksen, dochter van Willem Jacobus Derksen en Derkjen Nijman. Zij is geboren op 9 september 1913 in Arnhem. Willemina Elisabeth is overleden op 85 jarige leeftijd op 17 juni 1999 in Amstelveen.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Theresia Maria Kloppenburg, volg 479.
  • Johannes Ludovicus Kloppenburg, volg 480.
  • Wilhelmina Elisabeth Maria Kloppenburg, volg 481.
  • Louise Adriana Maria Kloppenburg, volg 482.
  • Jacobus Wilhelmus Maria Kloppenburg, volg 483.
  • Marijke Christina Kloppenburg, volg 484.

Ludovicus Adriaan Maria is overleden op 72 jarige leeftijd op 26 februari 1985 in Amstelveen.

280.

Adriana Theodora Johanna Kloppenburg, dochter van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 2 augustus 1913 in Arnhem. Adriana Theodora Johanna is overleden op 88 jarige leeftijd op 10 januari 2002 in Arnhem.

281.

Henk Hermanus Maria Kloppenburg, zoon van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 6 september 1915 in Arnhem. Hij is getrouwd op 16 oktober 1941 in Veenendaal met Eleonora van den Pol, dochter van Conradus Lambertus van den Pol en Johanna Frederika Graefenhaijn. Zij is geboren op 25 maart 1919 in Harderwijk. Eleonora van is overleden op 84 jarige leeftijd op 28 september 2003 in Apeldoorn.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Ruud Kloppenburg, volg 486.
  • Harry Kloppenburg, volg 487.

Henk Hermanus Maria is overleden op 86 jarige leeftijd op 19 november 2001 in Apeldoorn.

282.

Antonius Johan Kloppenburg, zoon van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 16 november 1918 in Ede. Gerda de Bok - Geurts.. Hij is getrouwd (2) op 14 juni 1945 in Woudenberg met Gerda J. G. Huyzendfeld.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Johanna Louise Adelheid Kloppenburg, volg 488.
  • Ludovicus Bernardus Adrianus Kloppenburg, volg 489.
  • Antonius Maria Johan Kloppenburg, volg 490.
  • Irene Dorothea Maria Kloppenburg, volg 491.

Antonius Johan is overleden op 74 jarige leeftijd op 14 april 1993 in Arnhem.

283.

Gerard Theodorus Maria Kloppenburg, zoon van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 21 september 1921 in Arnhem. Hij is van beroep accountant. Hij is getrouwd op 20 januari 1950 in Arnhem met Amy Hendrica Maria Blom, dochter van Petrus Johannes Baptistus Blom en Helena Geertruida Maria Nolte. Zij is geboren op 7 augustus 1920 in Amsterdam. Amy Hendrica Maria is overleden op 89 jarige leeftijd op 29 maart 2010 in Arnhem.

Zij kregen 9 kinderen:

  • Marja Kloppenburg, volg 492.
  • Richard Kloppenburg, volg 493.
  • Patricia Kloppenburg, volg 494.
  • Ronald Kloppenburg, volg 495.
  • Bernadette Kloppenburg, volg 496.
  • Reginald Kloppenburg, volg 497.
  • Rogier Kloppenburg, volg 498.
  • Ingrid Kloppenburg, volg 499.
  • Raymond Kloppenburg, volg 500.

Gerard Theodorus Maria is overleden op 79 jarige leeftijd op 21 februari 2001 in Nijmegen.

284.

Theodora Margaretha Kloppenburg, dochter van Ludovicus Kloppenburg en Adriana Hannessen, is geboren op 28 september 1923 in Arnhem. Theodora Margaretha is overleden op 90 jarige leeftijd op 18 april 2014 in Tunbridge Wells (England).

285.

Cornelis Christiaan Kloppenburg, zoon van Cornelis Christiaan Kloppenburg en Everdina Peeters, is geboren op 3 januari 1914 in 's-Gravenhage.

286.

Berendina Kloppenburg, dochter van Cornelis Christiaan Kloppenburg en Everdina Peeters, is geboren op 30 september 1919 in Amsterdam. Berendina is overleden op 79 jarige leeftijd op 11 maart 1999 in Amstelveen.

287.

Hendrikus Theodorus Alouisius Holleman, zoon van Theodorus Johannes Macarius Holleman en Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, is geboren op 14 December 1904 in Arnhem.

288.

Johanna Maria Elisa Holleman, dochter van Theodorus Johannes Macarius Holleman en Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, is geboren op 9 augustus 1906 in Arnhem.

289.

Theodorus Johannes Adriaan Holleman, zoon van Theodorus Johannes Macarius Holleman en Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, is geboren op 20 December 1907 in Arnhem. Hij is getrouwd op 8 juli 1936 in Arnhem met Berendina Hendrina Wigman.

290.

Agnes Jeanne Maria Holleman, dochter van Theodorus Johannes Macarius Holleman en Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, is geboren op 16 januari 1910 in Arnhem. Zij is getrouwd op 25 september 1940 in Arnhem met Antonius Hendrikus Mens.

291.

Johannes Rutgerus Antonius Maria Holleman, zoon van Theodorus Johannes Macarius Holleman en Elisabeth Hendrica Christina Kloppenburg, is geboren op 10 april 1912 in Arnhem.

292.

Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg en Maria Elisabeth Guiot, is geboren op 16 november 1883 in Huissen. Zij was van beroep. Zij is getrouwd op 11 juni 1906 in Horst met Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen, zoon van Hendricus Gijsbertus Tiburtius Maassen en Maria Catharina Kloppenburg. Hij is geboren op 7 juli 1869 in Loenen. Johannes Stephanus Christianus Victor is overleden op 56 jarige leeftijd op 15 april 1926 in Hilversum.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Henriette Johanna Carola Wilhelmina Maassen, volg 507.
  • Carola Gijsbertha Elize Maassen, volg 508.
  • Johan Karel Victor Maassen, volg 509.

293.

Henriette Isabella Maria Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg en Maria Elisabeth Guiot, is geboren op 4 januari 1885 in Huissen. Henriette Isabella Maria is overleden op 29 januari 1885 in Huissen.

294.

Karel Willem Christiaan Kloppenburg, zoon van Wilhelmus Hendrikus Christianus Kloppenburg en Maria Elisabeth Guiot, is geboren op 3 juni 1889 in Arnhem. Hij is van beroep. Hij is getrouwd (1) op 20 april 1910 in Amsterdam met Johanna Maria Louisa Wilhelmina Mathilda Klomp.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Willem Johan Marie Kloppenburg, volg 510.
  • Else Johanna Agnes Kloppenburg, volg 511.
  • Regina Johanna Petronella Antonia Kloppenburg, volg 512.

Hij is getrouwd (2) op 29 juni 1932 in Heerlen met Eliza Hubertina Maria Gisbertha Notermans. Karel Willem Christiaan is overleden op 77 jarige leeftijd op 28 november 1966 in Heerlen.

295.

Maria Wilhelmina Adriana Kloppenburg, dochter van Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg en Jacoba Adriana Henrica Frishart, is geboren op 8 maart 1902 in 's-Hertogenbosch. Zij is getrouwd op 12 augustus 1931 in s'Hertogenbosch met Hendricus Antonius Josephus Maria de Laat.

296.

Johanna Geertruda Elisabeth Kloppenburg, dochter van Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg en Jacoba Adriana Henrica Frishart, is geboren op 4 juni 1903 in 's-Hertogenbosch. Zij is getrouwd op 16 juli 1937 in 's-Hertogenbosch met Willem Vroegh.

297.

Christianus Martinus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg en Jacoba Adriana Henrica Frishart, is geboren op 18 juli 1905 in Den Bosch. Hij is getrouwd op 31 juli 1934 in Vught met Sophia Hendrina Nathalie Albregts.

298.

Josepha Jacoba Hendrika Kloppenburg, dochter van Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg en Jacoba Adriana Henrica Frishart, is geboren op 22 juli 1907 in 's-Hertogenbosch. Josepha Jacoba Hendrika is overleden op 9 mei 1908 in 's-Hertogenbosch.

299.

Josepha Theodora Maria Kloppenburg, dochter van Hendricus Gerhardus Albertus Kloppenburg en Jacoba Adriana Henrica Frishart, is geboren op 9 oktober 1909 in 's-Hertogenbosch.

300.

Christianus Johannes Antonius Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 24 november 1892 in Huissen. Hij is getrouwd op 15 november 1922 in Herwen en Aerdt met Paulina Johanna Maria Gertsen.

301.

Johannes Jacobus Matheus Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 27 December 1893 in Millingen. Hij is getrouwd op 28 juni 1927 in Hengelo met Lena Maria Elisabeth Witte. Johannes Jacobus Matheus is overleden op 57 jarige leeftijd op 29 augustus 1951 in Hengelo.

302.

Maria Jacoba Louisa Jansen, dochter van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 19 December 1895 in Bemmel. Maria Jacoba Louisa is overleden op 3 jarige leeftijd op 3 november 1899 in Huissen.

303.

Josepha Christina Theodora Jansen, dochter van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 15 november 1897 in Bemmel. Zij is getrouwd op 25 juli 1922 in Bemmel met Wilhelmus Rutgerus Cornelissen.

304.

Theodorus Hendrikus Johannes Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 16 oktober 1899 in Bemmel. Hij is getrouwd op 5 augustus 1926 in Bemmel met Everdina Johanna Meijer.

305.

Aloijsius Jacobus Matheus Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 12 maart 1901 in Bemmel. Hij is getrouwd op 11 juli 1924 in Nijmegen met Antonia Gijsberta Koning.

306.

Antonius Gerardus Josephus Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 12 December 1902 in Bemmel. Hij is getrouwd op 28 januari 1938 in Nijmegen met Johanna Maria Brands.

307.

Maria Johanna Mathilda Jansen, dochter van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 30 juni 1904 in Bemmel (Lingewaard).

308.

Hendrikus Antonius Johannes Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 5 februari 1906 in Bemmel.

309.

Johanna Christina Maria Jansen, dochter van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 29 juli 1907 in Bemmel. Zij is getrouwd op 15 oktober 1937 in Nijmegen met Arnoldus Gerardus Tromp.

310.

Pascaline Wilhelmina Johanna Jansen, dochter van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 6 juli 1909 in Bemmel.

311.

Wilhelmus Martinus Jacobus Jansen, zoon van Matheus Jansen en Maria Theodora Elisabeth Kloppenburg, is geboren op 30 januari 1912 in Bemmel.

312.

Christianus Lambertus Theodorus Kloppenburg, zoon van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 31 juli 1905 in s-Hertogenbosch. Hij is getrouwd op 23 november 1929 in Vught met Antonia Johanna Adriana Popelier.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Jacoba Arnolda Maria Adriana Kloppenburg, volg 513.
  • Arnolda Johanna Victoire Marie Kloppenburg, volg 514.
  • Johannes Petrus Maria Kloppenburg, volg 515.

Christianus Lambertus Theodorus is overleden op 76 jarige leeftijd op 22 november 1981 in 's-Hertogenbosch.

313.

Fredericus Antonius Hendricus Kloppenburg, zoon van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 4 oktober 1906 in s-Hertogenbosch. Fredericus Antonius Hendricus is overleden op 26 januari 1907 in 's-Hertogenbosch.

314.

Lambertina Hendrica Antonia Kloppenburg, dochter van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 22 november 1907 in s-Hertogenbosch. Zij is van beroep. Lambertina Hendrica Antonia is overleden op 89 jarige leeftijd op 3 februari 1997 in Mariaheide.

315.

Maria Mathea Josepha Kloppenburg, dochter van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 7 maart 1911 in s-Hertogenbosch. Zij is getrouwd op 13 september 1938 in Vught met Victor Maria Goossens. Maria Mathea Josepha is overleden op 65 jarige leeftijd op 10 maart 1976 in Vught.

316.

Elisabeth Johanna Leonarda Kloppenburg, dochter van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 9 augustus 1913 in s-Hertogenbosch. Elisabeth Johanna Leonarda is overleden op 82 jarige leeftijd op 17 april 1996 in s'Hertogenbosch.

317.

Louiza Johanna Gerarda Kloppenburg, dochter van Jacobus Martinus Ludovicus Kloppenburg en Maria Elisabeth de Beer, is geboren op 23 juli 1916 in s-Hertogenbosch. Louiza Johanna Gerarda is overleden op 88 jarige leeftijd op 27 maart 2005 in Aalst.

318.

Gosewijnus Hendrikus Helenus Coopmans, zoon van Johannes Hubertus Coopmans en Wilhelmina Cornelia Hendrina Kloppenburg, is geboren rond 1911 in Huissen. Hij is getrouwd op 5 oktober 1935 in Huissen met Theodora Hendrina Maria Janssen.

319.

Maria Christina de Koning, dochter van Johannes Hendrikus Laurentius de Koning en Josepha Christina Theodora Kloppenburg, is geboren op 1 December 1915 in Sittard. Zij is getrouwd op 13 mei 1945 in Maastricht met Wilhelmus Hubertus op de Ven.

320.

Johannes Christiaan Antonius Hoogveld, zoon van Antonius Hermanus Jacobus Hoogveld en Louise Maria Catherina Kloppenburg, is geboren op 9 oktober 1904 in Bemmel. Hij is getrouwd op 12 april 1928 in Breda met Catharina Adriana Franken.

321.

Wim Christiaan Maria Kloppenburg, zoon van Theodorus Antonius Johannes Kloppenburg en Pascale Boelen, is geboren op 13 oktober 1910 in Amsterdam. Hij is van beroep. Hij is getrouwd op 23 augustus 1945 in Amsterdam met Johanna Geertruida Westerhoud. Wim Christiaan Maria is overleden op 89 jarige leeftijd op 13 mei 2000 in Enschede.

322.

Georiette Kloppenburg, dochter van Theodorus Antonius Johannes Kloppenburg en Pascale Boelen.

323.

Cornelia Clasina Maria Kaptein, dochter van Nicolaas Kaptein en Maria Johanna Maassen, is geboren op 12 maart 1905 in Delft. Zij is getrouwd op 14 januari 1928 in Delft met Gerardus Franciscus Anthonius Romeijn.

Zij kregen 1 kind:

  • Adrianus Gerardus Romeijn, volg 516.

Cornelia Clasina Maria is overleden op 84 jarige leeftijd op 19 juli 1989 in Maastricht.

324.

Nicolaas Henricus Kaptein, zoon van Nicolaas Kaptein en Maria Johanna Maassen, is geboren op 7 april 1907 in Delft. Hij is getrouwd op 10 juli 1935 in Rijswijk met Nicolette Wilhelmina Maria van der Loos. Nicolaas Henricus is overleden op 63 jarige leeftijd op 24 December 1970 in Delft.

325.

Henricus Gijsbertus Kaptein, zoon van Nicolaas Kaptein en Maria Johanna Maassen, is geboren op 10 juli 1911 in Delft. Hij is getrouwd op 20 april 1938 in Rijswijk met Alida Maria Antonia Balm. Henricus Gijsbertus is overleden op 85 jarige leeftijd op 12 oktober 1996 in Den Haag.

326.

Geertruida Maria Louisa Kloppenburg, dochter van Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg en Geertruida Witsel, is geboren op 6 juni 1873 in Brielle.

327.

Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, dochter van Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg en Geertruida Witsel, is geboren op 26 april 1875 in Amsterdam. Zij is getrouwd (1) op 13 augustus 1896 in Amsterdam met Johannes Marinus Wijsman.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Josephine Coenradina Wijsman, volg 517.
  • Gerard Louis Wijsman, volg 518.
  • Johannes Wilhelmus Wijsman, volg 519.
  • Wilhelmina Cornelia Wijsman, volg 520.

Zij is getrouwd (2) op 4 augustus 1925 in Wormerveer met Jan Hendrik Pieter Mulder. Maria Catharina Geertruida is overleden op 79 jarige leeftijd op 2 augustus 1954 in Beverwijk.

328.

Gustavina Coenradina Kloppenburg, dochter van Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg en Geertruida Witsel, is geboren rond 1878. Gustavina Coenradina is overleden op 4 april 1885 in Hellevoetsluis.

329.

Coenradina Gustavina Kloppenburg, dochter van Gustavus Coenrad Louis Carolus Kloppenburg en Geertruida Witsel, is geboren op 28 februari 1878 in Brielle.

330.

Carl Bernard Leonard Gertrude Heinrich, zoon van Carl Ernst Oskar Heinrich en Hendrina Johanna Theresia Kloppenburg, is geboren op 6 augustus 1877 in Rotterdam. Carl Bernard Leonard Gertrude is overleden op 83 jarige leeftijd op 24 oktober 1960 in Rotterdam.

331.

Bernhard Barthel Hermann Louis Heinrich, zoon van Carl Ernst Oskar Heinrich en Hendrina Johanna Theresia Kloppenburg, is geboren op 19 november 1879 in Rotterdam. Hij is getrouwd op 8 augustus 1900 in Rotterdam met Francisca Maria van Willigen. Bernhard Barthel Hermann Louis is overleden op 69 jarige leeftijd op 24 januari 1949 in Rotterdam.

332.

Theresia Carolina Maria Louisa Heinrich, dochter van Carl Ernst Oskar Heinrich en Hendrina Johanna Theresia Kloppenburg, is geboren op 26 oktober 1887 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 9 juni 1910 in Rotterdam met Anton Marinus van Dam. Theresia Carolina Maria Louisa is overleden op 72 jarige leeftijd op 22 februari 1960 in Rotterdam.

333.

Christiaan Karel Hubert van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 11 augustus 1877 in Rotterdam. Christiaan Karel Hubert van Driel is overleden op 6 jarige leeftijd op 27 februari 1884 in Rotterdam.

334.

Gerrit Carolus van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 24 januari 1879 in Rotterdam. Hij is getrouwd op 10 December 1902 in Rotterdam met Ida Hendrika Jansen. Gerrit Carolus van Driel is overleden op 66 jarige leeftijd op 25 augustus 1945 in Rotterdam.

335.

Wouterina Barendina Theresia van Driel Vis, dochter van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 13 juni 1881 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 8 juli 1899 in Rotterdam met Frans Johannes de Rek. Wouterina Barendina Theresia van Driel is overleden op 77 jarige leeftijd op 28 april 1959 in Rotterdam.

336.

Theodorus Johannes van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 18 mei 1883 in Rotterdam. Theodorus Johannes van Driel is overleden op 23 oktober 1883 in Rotterdam.

337.

Johannes Theodorus van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 20 april 1885 in Rotterdam. Hij is getrouwd op 31 oktober 1906 in Rotterdam met Johanna Wilhelmina Poldermans.

338.

Adriana Carolina van Driel Vis, dochter van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 19 juli 1886 in Rotterdam. Adriana Carolina van Driel is overleden op 7 December 1886 in Rotterdam.

339.

Christiaan van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 10 november 1887 in Rotterdam. Christiaan van Driel is overleden op 21 December 1887 in Rotterdam.

340.

Carolina Gerarda van Driel Vis, dochter van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 12 December 1888 in Rotterdam. Carolina Gerarda van Driel is overleden op 2 maart 1889 in Rotterdam.

341.

Carolina Theodora Johanna van Driel Vis, dochter van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 12 april 1890 in Rotterdam. Carolina Theodora Johanna van Driel is overleden op 24 juli 1890 in Rotterdam.

342.

Carolina Adriana van Driel Vis, dochter van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 25 mei 1891 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 4 December 1912 in Rotterdam met Josephus Henricus van Laerhoven.

343.

Bernardus van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 18 september 1893 in Rotterdam. Bernardus van Driel is overleden op 24 December 1893 in Rotterdam.

344.

Bernard Karel van Driel Vis, zoon van Gerrit van Driel Vis en Carolina Theodora Johanna Kloppenburg, is geboren op 13 augustus 1895 in Rotterdam. Hij is getrouwd op 26 september 1917 in Rotterdam met Maria Cornelia Johanna Snoek.

345.

Louisa Helena Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Christiaan Johannes Jacobus Kloppenburg en Barendina Dorothea van Gijn, is geboren op 13 augustus 1880 in Rotterdam. Unknown.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Louisa Bernardina Kloppenburg, volg 521.
  • Antonius Christiaan Kloppenburg, volg 522.
  • N.n. Kloppenburg, volg 523.

Zij is getrouwd (2) op 10 December 1919 in Rotterdam met Christoffel Joannes Maria Aerts. Louisa Helena Wilhelmina is overleden op 59 jarige leeftijd op 27 februari 1940 in Rotterdam.

346.

Barendina Jacoba Kloppenburg, dochter van Christiaan Johannes Jacobus Kloppenburg en Barendina Dorothea van Gijn, is geboren op 11 juli 1890 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 22 juli 1908 in Rotterdam met Hendrik Leendert Visser.

Zij kregen 4 kinderen:

  • Arendina Visser, volg 524.
  • Leendert Hendrik Visser, volg 525.
  • Dorothea Barendina Visser, volg 526.
  • Johanna Christina Visser, volg 527.

347.

Leonardus Johannes Hulsman, zoon van Antonius Martinus Hulsman en Hendrina Christina Kloppenburg, is geboren op 15 juli 1884 in Huissen. Leonardus Johannes is overleden op 60 jarige leeftijd op 16 februari 1945 in Valkenswaard.

348.

Aloijsius Jacobus Martinus Hulsman, zoon van Antonius Martinus Hulsman en Hendrina Christina Kloppenburg, is geboren op 22 november 1888 in Kerkrade. Hij is getrouwd op 16 mei 1922 in Heerlen met Arnoldina Jozefa Johanna Lambermont. Aloijsius Jacobus Martinus is overleden op 44 jarige leeftijd op 20 oktober 1933 in Kerkrade.

349.

Lambertina Wilhelmina Maria Hulsman, dochter van Antonius Martinus Hulsman en Hendrina Christina Kloppenburg, is geboren op 21 oktober 1893 in Huissen. Zij is van beroep. Lambertina Wilhelmina Maria is overleden op 89 jarige leeftijd op 19 april 1983 in Huissen.

350.

Wilhelmus Antonius Hulsman, zoon van Antonius Martinus Hulsman en Hendrina Christina Kloppenburg, is geboren op 12 september 1895 in Huissen. Hij is getrouwd op 24 mei 1921 in Tilburg met Adèle Marie Philomina Kessels.

351.

Mary Heyink, dochter van William A Heyink en Johanna Everdina Kloppenburg, is geboren op 4 januari 1886 in Ohio, Verenigde Staten. Mary is overleden op 77 jarige leeftijd op 25 augustus 1963 in Cleveland, Cuyahoga, Ohio, Verenigde Staten.

352.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Unknown en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 12 mei 1877 in Wijchen. Wilhelmus is overleden op 4 juli 1877 in Nijmegen.

353.

Peter Witjes, zoon van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 15 april 1887 in Huissen. Hij is getrouwd (1) op 7 mei 1913 in Huissen met Margaretha Johanna Arends. Hij is getrouwd (2) op 30 november 1926 in Huissen met Theodora Arends.

354.

Johannes Wilhelmus Witjes, zoon van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 21 augustus 1888 in Huissen. Hij is getrouwd op 26 april 1921 in Huissen met Theodora Catharina Mathijssen. Johannes Wilhelmus is overleden op 65 jarige leeftijd op 15 December 1953 in Arnhem.

355.

Gerarda Petronella Witjes, dochter van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 15 januari 1890 in Huissen. Zij is getrouwd op 12 mei 1920 in Huissen met Willem Matheus Janssen. Gerarda Petronella is overleden op 40 jarige leeftijd op 29 november 1930 in Huissen (Lingewaard).

356.

Hendrika Witjes, dochter van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 27 oktober 1892 in Huissen. Zij is getrouwd op 7 mei 1919 in Huissen met Theodorus Scholten. Hendrika is overleden op 91 jarige leeftijd op 9 December 1983 in Groessen.

357.

Gerardus Johannes Witjes, zoon van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 17 februari 1895 in Huissen. Hij is getrouwd op 4 mei 1922 in Huissen met Gerhardine Maria Janssen.

358.

Antonius Witjes, zoon van Petrus Witjes en Alijda Theodora Kloppenburg, is geboren op 17 December 1896 in Huissen. Hij is getrouwd op 13 september 1927 in Huissen met Antoinette Allegonda ten Westeneind.

359.

Everardus Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 1 september 1883 in Huissen. Everardus is overleden op 18 jarige leeftijd op 27 mei 1902 in Huissen.

360.

Hendrina Johanna Nijenhuis, dochter van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 6 november 1885 in Huissen. Hendrina Johanna is overleden op 21 jarige leeftijd op 18 juli 1907 in Huissen.

361.

Johanna Petronella Nijenhuis, dochter van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 13 December 1887 in Huissen. Zij is getrouwd op 4 juni 1918 in Huissen met Johannes Petrus Berends. Johanna Petronella is overleden op 89 jarige leeftijd op 9 juni 1977 in Kerkrade.

362.

Johannes Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 24 november 1889 in Huissen. Johannes is overleden op 59 jarige leeftijd op 18 januari 1949 in Nijmegen.

363.

Wilhelmus Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 24 november 1889 in Huissen. Wilhelmus is overleden op 3 jarige leeftijd op 13 juni 1893 in Huissen.

364.

Gerarda Aleida Nijenhuis, dochter van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 21 oktober 1891 in Huissen. Zij is getrouwd op 12 november 1918 in Huissen met Stephanus Andreas Knipping. Gerarda Aleida is overleden op 63 jarige leeftijd op 21 november 1954 in Nijmegen.

365.

Wilhelmus Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 6 juli 1893 in Huissen. Hij is getrouwd op 27 april 1927 in Huissen met Gerarda Reiniera Knuiman. Wilhelmus is overleden op 62 jarige leeftijd op 13 oktober 1955 in Huissen.

366.

Antoon Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 5 oktober 1894 in Huissen. Hij is getrouwd op 7 mei 1929 in Huissen met Maria Geertruida van Dalen. Antoon is overleden op 81 jarige leeftijd op 6 December 1975.

367.

Bernardus Nijenhuis, zoon van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 5 februari 1896 in Huissen. Hij is getrouwd op 8 juli 1920 in Bemmel met Theodora Everdina Aleida Molthoff. Bernardus is overleden op 80 jarige leeftijd op 7 april 1976 in Rheden.

368.

Dorothea Johanna Neijenhuis, dochter van Hendrikus Nijenhuis en Dorothea Johanna Kloppenburg, is geboren op 8 november 1897 in Huissen. Dorothea Johanna is overleden op 10 september 1898 in Huissen.

369.

Wilhelmus Leonardus Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 21 maart 1892 in Huissen. Hij is getrouwd op 6 mei 1925 in Huissen met Berendina Geertruida Bouwmeister.

Zij kregen 1 kind:

  • Everdina Geertruida Maria Kloppenburg, volg 528.

Wilhelmus Leonardus is overleden op 95 jarige leeftijd op 22 september 1987 in Elden.

370.

Elisabeth Hendrina Kloppenburg, dochter van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 10 December 1893 in Huissen. Zij is getrouwd op 12 oktober 1915 in Huissen met Gerardus Ruthgerus Johannes Bartraij.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Anna Geertruida Maria Bartraij, volg 529.
  • Gerardus Wilhelmus Bartraij, volg 530.

Elisabeth Hendrina is overleden op 83 jarige leeftijd op 5 maart 1977 in Arnhem.

371.

Hendrina Petronella Kloppenburg, dochter van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 17 juni 1895 in Huissen. Zij is getrouwd op 10 mei 1929 in Bemmel met Theodorus van Bremen.

372.

Leonardus Johannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 5 December 1896 in Huissen. Hij is getrouwd op 23 april 1929 in Huissen met Wilhelmina Johanna Scholten.

Zij kregen 1 kind:

  • Johannes Bernardus Leonardus Kloppenburg, volg 531.

Leonardus Johannes is overleden op 71 jarige leeftijd op 10 juni 1968 in Arnhem.

373.

Jacobus Bernardus Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 15 april 1899 in Huissen. Hij is getrouwd op 12 februari 1930 in Huissen met Johanna Maria Thijssen.

Zij kregen 1 kind:

  • Wilhelmus Jacobus Kloppenburg, volg 532.

Jacobus Bernardus is overleden op 71 jarige leeftijd op 26 mei 1970 in Groessen.

374.

Johannus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 15 april 1899 in Huissen. Johannus Wilhelmus is overleden op 28 December 1899 in Huissen.

375.

Johanna Alijda Kloppenburg, dochter van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 16 april 1901 in Huissen. Zij is getrouwd op 30 oktober 1923 in Huissen met Adolf Alphonsus Maria van Workum.

376.

Petronella Theodora Kloppenburg, dochter van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 8 oktober 1903 in Huissen. Zij is getrouwd op 27 oktober 1925 in Huissen met Anthony Wilhelmus de Beyer. Petronella Theodora is overleden op 74 jarige leeftijd op 28 september 1978 in Arnhem.

377.

Bernardus Johannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 27 augustus 1905 in Huissen. Bernardus Johannes is overleden op 79 jarige leeftijd op 11 juni 1985 in Huissen.

378.

Antonius Johannes Kloppenburg, zoon van Bernardus Wilhelmus Kloppenburg en Geertruida Huberts, is geboren op 10 maart 1909 in Huissen. Maria Sophia Gertzen. Hij is getrouwd (2) op 30 april 1930 in Huissen met Wilhelmina Johanna Klaassen. Antonius Johannes is overleden op 79 jarige leeftijd op 21 september 1988 in Arnhem.

379.

Hendricus Wilhelmus Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 1 augustus 1891 in Huissen. Hendricus Wilhelmus is overleden op 27 jarige leeftijd op 5 november 1918 in Huissen.

380.

Wilhelmus Hendricus Antonius Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 6 December 1892 in Huissen. Wilhelmus Hendricus Antonius is overleden op 1 jarige leeftijd op 14 januari 1894 in Huissen.

381.

Hendrika Johanna Willemsen, dochter van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 25 maart 1894 in Huissen. Hendrika Johanna is overleden op 52 jarige leeftijd op 14 mei 1946 in Huissen.

382.

Johanna Hendrika Willemsen, dochter van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 15 December 1895 in Huissen. Zij is getrouwd op 21 mei 1918 in Huissen met Theodorus Hendrikus Leijser. Johanna Hendrika is overleden op 55 jarige leeftijd op 31 December 1950 in Huissen.

383.

Wilhelmus Johannes Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 29 januari 1899 in Huissen. Hij is getrouwd (1) op 10 juni 1924 in Huissen met Theodora Catharina van Brakel. Hij is getrouwd (2) op 23 november 1932 in Zevenaar met Catharina Theodora Roes.

384.

Antonius Johannes Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 9 augustus 1900 in Huissen. Antonius Johannes is overleden op 1 jarige leeftijd op 25 september 1901 in Huissen.

385.

Antonius Johannes Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 1 maart 1902 in Huissen. Hij is getrouwd op 15 oktober 1930 in Huissen met Johanna Maria Bernardina Joosten.

386.

Johannes Antonius Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 31 augustus 1903 in Huissen. Hij is getrouwd op 19 november 1930 in Huissen met Grada Josepha van Geelen.

387.

Petronella Theodora Willemsen, dochter van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 14 December 1904 in Huissen. Zij is getrouwd op 26 november 1930 in Huissen met Johannes Hendrikus Leijser.

388.

Everdina Geertruida Willemsen, dochter van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 28 november 1906 in Huissen.

389.

Bernardus Johannes Willemsen, zoon van Hendricus Antonius Willemsen en Johanna Geertruida Kloppenburg, is geboren op 11 november 1908 in Huissen. Hij is getrouwd op 26 oktober 1938 in Huissen met Reiniera Wilhelmina Janssen. Bernardus Johannes is overleden op 76 jarige leeftijd op 11 maart 1985 in Huissen.

390.

Wilhelmus Johannes Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 22 januari 1890 in Huissen. Wilhelmus Johannes is overleden op 91 jarige leeftijd op 19 februari 1981 in Wehl.

391.

Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, dochter van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 16 april 1892 in Huissen. Zij is getrouwd op 11 mei 1920 in Didam met Franciscus Peters.

Zij kregen 9 kinderen:

  • Antonia Frederica Peters, volg 533.
  • Johannes Hendrikus Peters, volg 534.
  • Antonius Franciscus Peters, volg 535.
  • Franciscus Wilhelmus Peters, volg 536.
  • Wilhelmus Gerardus Peters, volg 537.
  • Joseph Bernardus Peters, volg 538.
  • Hendrikus Antonius Peters, volg 539.
  • Frederica Theresia Peters, volg 540.
  • Wilhelmina Maria Peters, volg 541.

Wilhelmina Hendrica is overleden op 90 jarige leeftijd op 9 maart 1983 in Zevenaar.

392.

Hendrina Aleida Kloppenburg, dochter van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 13 januari 1894 in Huissen. Hendrina Aleida is overleden op 7 februari 1894 in Huissen.

393.

Bernardus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 17 maart 1895 in Huissen. Hij is getrouwd op 3 mei 1923 in Wehl met Hendrika Aleida Meijer.

Zij kregen 13 kinderen:

  • Everdina Johanna Kloppenburg, volg 542.
  • Frederica Hendrika Kloppenburg, volg 543.
  • Johannus Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, volg 544.
  • Grada Wilhelmina Kloppenburg, volg 545.
  • Hendrikus Antonius Johanus Kloppenburg, volg 546.
  • Petronella Wilhelmina Kloppenburg, volg 547.
  • Petrus Theodorus Kloppenburg, volg 548.
  • Bernardus Hendrikus Elias Kloppenburg, volg 549.
  • Wilhelmina Gerharda Kloppenburg, volg 550.
  • Theodorus Johannus Kloppenburg, volg 551.
  • Antomia Maria Francisca Kloppenburg, volg 552.
  • Elisabeth Hendrika Theodora Kloppenburg, volg 553.
  • Fransiscus Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, volg 554.

Bernardus is overleden op 84 jarige leeftijd op 29 mei 1979 in Wehl.

394.

Anthonius Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 25 juni 1897 in Huissen. Hij is getrouwd op 20 september 1932 in Wehl met Rika Maria Derksen.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Hendrika Maria Wilhelmina Kloppenburg, volg 555.
  • Wilhelmina Antonia Kloppenburg, volg 556.
  • Johannus Franciscus Kloppenburg, volg 557.
  • Johanna Wilhelmina Maria Kloppenburg, volg 558.
  • Maria Theodora Kloppenburg, volg 559.

Anthonius is overleden op 69 jarige leeftijd op 16 november 1966 in Doetinchem.

395.

Hendrikus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 20 november 1898 in Huissen. Hij is getrouwd op 3 juni 1931 in Wehl met Anna Aleida van Ampting.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Johannus Bernardus Hendrikus Kloppenburg, volg 560.
  • Bernardus Frederikus Johannus Kloppenburg, volg 561.
  • Wilhelmus Johannus Bernardus Kloppenburg, volg 562.
  • Aleida Wilhelmina Hendrika Kloppenburg, volg 563.
  • Frederika Aleida Bernarda Kloppenburg, volg 564.
  • Johanna Maria Antonia Kloppenburg, volg 565.
  • Henrikus Gerardus Maria Kloppenburg, volg 566.

Hendrikus is overleden op 41 jarige leeftijd op 18 november 1940 in Wehl.

396.

Petrus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 17 januari 1901 in Huissen. Petrus is overleden op 84 jarige leeftijd op 16 juli 1985 in Wehl.

397.

Gerardus Martinus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 1 juli 1903 in Huissen. Hij is getrouwd op 27 mei 1933 in Wehl met Wilhelmina Gerharda Versteeg.

Zij kregen 7 kinderen:

  • Johannes Hendrikus Kloppenburg, volg 567.
  • Gerarda Frederika Maria Kloppenburg, volg 568.
  • Hendrikus Franciscus Gerhardus Kloppenburg, volg 569.
  • Frederika Wilhelmina Kloppenburg, volg 570.
  • Wilhelmina Johanna Kloppenburg, volg 571.
  • Gerardus Bernardus Kloppenburg, volg 572.
  • Johanna Theodora Kloppenburg, volg 573.

Gerardus Martinus is overleden op 80 jarige leeftijd op 6 november 1983 in Kilder (Bergh).

398.

Johannes Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 30 juli 1905 in Huissen. Hij is getrouwd op 3 mei 1929 in Wehl met Johanna Berendina Heitink.

Zij kregen 8 kinderen:

  • Johannes Bernardus Kloppenburg, volg 574.
  • Bernardus Christianus Kloppenburg, volg 575.
  • Johanna Frederika Kloppenburg, volg 576.
  • Wilhelmus Hendrikus Kloppenburg, volg 577.
  • Hendrikus Bernardus Kloppenburg, volg 578.
  • Antonius Fredericus Kloppenburg, volg 579.
  • Frederika Maria Kloppenburg, volg 580.
  • Theodorus Petrus Kloppenburg, volg 581.

Johannes Wilhelmus is overleden op 84 jarige leeftijd op 31 December 1989 in Wehl.

399.

Frederika Petronella Kloppenburg, dochter van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Frederica Buiting, is geboren op 20 april 1909 in Huissen.

400.

George Theodorus Goris, zoon van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 19 mei 1874 in Doornenburg. George Theodorus is overleden op 17 jarige leeftijd op 18 januari 1892 in Doornenburg.

401.

Petrus Paulus Goris, zoon van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 17 februari 1876 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 14 mei 1908 in Bemmel met Hendrina Aleida Gunsing.

402.

Johannes Theodorus Goris, zoon van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 29 December 1877 in Doornenburg, Lingewaard. Johannes Theodorus is overleden op 1 jarige leeftijd op 18 februari 1879 in Doornenburg.

403.

Johanna Maria Goris, dochter van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 7 oktober 1879 in Doornenburg (Lingewaard). Zij is getrouwd op 12 april 1907 in Gendt met Georg Derksen.

404.

Johannes Goris, zoon van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 14 oktober 1880 in Doornenburg (Lingewaard). Johannes is overleden op 35 jarige leeftijd op 20 mei 1916 in Millingen.

405.

Hendrikus Goris, zoon van Rutgerus Goris en Hendrina Kloppenburger, is geboren op 21 December 1882 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 26 oktober 1907 in Gendt met Maria Margrieta Derksen.

406.

Hendrina Jacoba Stevens, dochter van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 1 januari 1885 in Westervoort. Zij is getrouwd op 2 september 1914 in Duiven met Stephanus Jacobus Janssen. Hendrina Jacoba is overleden op 75 jarige leeftijd op 1 maart 1960 in Stein.

407.

Johanna Petronella Stevens, dochter van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 5 mei 1876 in Westervoort. Zij is getrouwd op 18 mei 1904 in Duiven met Hendrik Bouwman. Johanna Petronella is overleden op 71 jarige leeftijd op 22 oktober 1947 in Westervoort.

408.

Theodora Maria Stevens, dochter van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 10 april 1878 in Westervoort. Zij is getrouwd op 3 februari 1904 in Duiven met Wilhelmus Johannes van Workum. Theodora Maria is overleden op 77 jarige leeftijd op 19 november 1955 in Arnhem.

409.

Mathias Wilhelmus Stevens, zoon van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 12 mei 1880 in Westervoort. Hij is getrouwd op 4 juni 1908 in Westervoort met Elisabetha Maria Wolters.

410.

Petrus Hermanus Stevens, zoon van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 11 oktober 1882 in Westervoort. Hij is getrouwd op 21 mei 1909 in Westervoort met Hendrina Johanna Lubbers. Petrus Hermanus is overleden op 76 jarige leeftijd op 18 December 1958 in Westervoort.

411.

Everdina Stevens, dochter van Mathias Stevens en Jacoba Kloppenburger, is geboren op 27 april 1887 in Westervoort. Everdina is overleden op 60 jarige leeftijd op 13 februari 1948 in Angerlo (Zevenaar).

412.

Peter Kloppenburger, zoon van Theodorus Kloppenburger en Theodora Campschroer, is geboren op 11 juni 1883 in Doornenburg (Lingewaard). Peter is overleden op 68 jarige leeftijd op 31 oktober 1951 in Nijmegen.

413.

Arnoldus Kloppenburger, zoon van Theodorus Kloppenburger en Theodora Campschroer, is geboren op 5 september 1886 in Gendt.

414.

Petrus Paulus Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 2 februari 1878 in Doornenburg.

415.

Maria Anna Goris, dochter van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 24 september 1879 in Doornenburg (Lingewaard). Maria Anna is overleden op 5 jarige leeftijd op 19 februari 1885 in Doornenburg (Lingewaard).

416.

Theodorus Johannes Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 21 juli 1881 in Doornenburg.

417.

Theodorus Hendrikus Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 27 februari 1883 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 24 oktober 1912 in Bemmel met Maria Wilhelmina van Deelen.

418.

Theodorus Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 19 augustus 1885 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 2 mei 1912 in Bemmel met Anna Henrica van Deelen.

419.

Paulus Petrus Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 30 oktober 1887 in Doornenburg. Paulus Petrus is overleden op 59 jarige leeftijd op 18 januari 1947 in Bemmel.

420.

Maria Johanna Goris, dochter van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 12 mei 1891 in Doornenburg. Maria Johanna is overleden op 38 jarige leeftijd op 14 mei 1929 in Bemmel.

421.

Bernardus Goris, zoon van Bernardus Goris en Willemina Kloppenburger, is geboren op 17 september 1894 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 1 augustus 1929 in Bemmel met Cornelia Geertruida van Megen.

422.

Gerardus Lambertus Venselaar, zoon van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 16 april 1883 in Gendt (Lingewaard). Hij is getrouwd op 28 april 1916 in Gendt met Bartholomina Joosten.

423.

Peter Hendrik Venselaar, zoon van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 27 oktober 1885 in Gendt. Hij is getrouwd op 25 november 1914 in Arnhem met Aafje Bertha Haarlemmer.

424.

Theodorus Johannes Venselaar, zoon van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 24 juni 1888 in Gendt. Hij is getrouwd op 8 mei 1920 in Gendt met Johanna Berndina Janssen. Theodorus Johannes is overleden op 69 jarige leeftijd op 17 januari 1958 in Gendt.

425.

Wilhelmus Venselaar, zoon van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 28 september 1890 in Gendt. Wilhelmus is overleden op 5 jarige leeftijd op 13 augustus 1896 in Gendt.

426.

Johanna Maria Venselaar, dochter van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 23 maart 1893 in Gendt. Zij is getrouwd op 27 mei 1921 in Gendt met Theodorus Johannes Flintrop.

427.

Johannes Hendrikus Venselaar, zoon van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 24 april 1896 in Gendt.

428.

Maria Theodora Venselaar, dochter van Willem Venselaar en Theodora Kloppenburg, is geboren op 28 juni 1899 in Gendt.

429.

Catharina Elisabeth Janssen, dochter van Hendrikus Jansen en Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 10 augustus 1872 in Doornenburg. Catharina Elisabeth is overleden op 7 jarige leeftijd op 11 December 1879 in Bemmel.

430.

Johanna Maria Janssen, dochter van Hendrikus Jansen en Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 4 maart 1874 in Doornenburg. Johanna Maria is overleden op 5 maart 1874 in Bemmel.

431.

Maria Johanna Janssen, dochter van Hendrikus Jansen en Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 4 December 1875 in Doornenburg (Lingewaard). Maria Johanna is overleden op 21 januari 1876 in Bemmel.

432.

Rudolph Johannes Rutjes, zoon van Johannes Rutjes en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 17 maart 1876 in Doornenburg (Lingewaard). Hij is getrouwd op 12 mei 1906 in Gendt met Gijsberta van Gellekom. Rudolph Johannes is overleden op 82 jarige leeftijd op 13 mei 1958 in Gendt.

433.

Johannes Jacobus Rutjes, zoon van Johannes Rutjes en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 14 april 1879 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 19 oktober 1905 in Steenderen met Maria Sophia Gunsing.

434.

Adriana Elisabeth Rutjes, dochter van Johannes Rutjes en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 27 December 1881 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 18 november 1910 in Gendt met Johannes Driessen. Adriana Elisabeth is overleden op 74 jarige leeftijd op 14 mei 1956 in Nijmegen.

435.

Wilhelmina Elizabeth Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 16 augustus 1880 in Gendt. Wilhelmina Elizabeth is overleden op 8 jarige leeftijd op 16 maart 1889 in Havikerwaard.

436.

Johanna Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 1 september 1882 in Gendt. Zij is getrouwd op 24 mei 1909 in Herwen en Aerdt met Hendrikus Johannes Joosten.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Johanna Wilhelmina Joosten, volg 582.
  • Wilhelmina Berndina Joosten, volg 583.

Johanna is overleden op 48 jarige leeftijd op 24 juli 1931 in Amsterdam.

437.

Jacoba Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 18 December 1884 in De Steeg. Zij is getrouwd op 17 juli 1905 in Herwen en Aerdt met George Gerardus Theodorus Cornielje.

Zij kregen 5 kinderen:

  • Theodora Johanna Wilhelmina Cornielje, volg 584.
  • George Gerardus Theodorus Cornielje, volg 585.
  • George Gerardus Theodorus Cornielje, volg 586.
  • Johanna Wilhelmina Theodora Cornielje, volg 587.
  • Gerardus George Theodorus Cornielje, volg 588.

Jacoba is overleden op 85 jarige leeftijd op 30 juli 1970 in Elten (Germany).

438.

Johannes Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 11 november 1887 in Havikerwaard. Johannes is overleden op 7 jarige leeftijd op 26 februari 1895 in Angerlo (Zevenaar).

439.

Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 25 april 1890 in Angerlo. Wilhelmus is overleden op 75 jarige leeftijd op 21 juni 1965 in De Spijk.

440.

Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 29 september 1892 in Angerlo. Zij is getrouwd op 6 December 1920 in Herwen en Aerdt met Willem Driessen. Wilhelmina is overleden op 81 jarige leeftijd op 11 oktober 1973 in Zevenaar.

441.

Johannes Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 11 april 1895 in Angerlo. Johannes is overleden op 2 juni 1895 in Angerlo.

442.

Gradus Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 14 maart 1896 in Angerlo. Gradus is overleden op 54 jarige leeftijd op 16 juli 1950 in Herwen en Aerdt.

443.

Hendrina Elisabetha Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 2 augustus 1898 in Spijk. Zij is getrouwd op 3 november 1924 in Herwen en Aerdt met Derk Wieggers. Hendrina Elisabetha is overleden op 69 jarige leeftijd op 2 januari 1968 in Spijk.

444.

Hendrina Maria Kloppenburg, dochter van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 25 December 1900 in Herwen en Aerdt. Zij is getrouwd op 31 mei 1926 in Herwen en Aerdt met Hendrikus Heijmen.

Zij kregen 1 kind:

  • Johanna Wilhelmina Heijmen, volg 591.

Hendrina Maria is overleden op 86 jarige leeftijd op 3 mei 1987 in Spijk.

445.

Theodorus Johannes Kloppenburg, zoon van Gerardus Kloppenburg en Johanna Ariessen, is geboren op 25 februari 1907 in Herwen en Aerdt. Hij is getrouwd op 22 juni 1936 in Herwen en Aerdt met Elisabeth van Marwijk. Theodorus Johannes is overleden op 87 jarige leeftijd op 23 januari 1995 in Arnhem.

446.

Gerardus Bernardus Balk, zoon van Albertus Balk en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 10 november 1876 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 28 september 1904 in Huissen met Johanna Maria Sluijter. Gerardus Bernardus is overleden op 79 jarige leeftijd op 13 maart 1956 in Bemmel.

447.

Bernardus Balk, zoon van Albertus Balk en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 17 februari 1879 in Doornenburg en is gedoopt op 18 februari 1879. Hij is getrouwd op 1 november 1906 in Bemmel met Maria Johanna Foortjes. Bernardus is overleden op 76 jarige leeftijd op 20 februari 1955 in Doornenburg.

448.

Wilhelmina Jacoba Balk, dochter van Albertus Balk en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 14 juni 1882 in Doornenburg en is gedoopt op 14 juni 1882. Zij is getrouwd op 3 mei 1906 in Bemmel met Andreas Streppel.

449.

Everdina Maria Balk, dochter van Albertus Balk en Hendrina Kloppenburg, is geboren op 13 april 1887 in Doornenburg. Everdina Maria is overleden op 1 jarige leeftijd op 24 December 1888 in Bemmel.

450.

Maria Johanna Willemsen, dochter van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 7 november 1888 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 20 oktober 1910 in Bemmel met Bernardus van Egerschot.

451.

Gerardus Bernardus Willemsen, zoon van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 11 mei 1890 in Doornenburg (Lingewaard). Hij is getrouwd op 25 mei 1920 in Gendt met Hendrika Willemina Flintrop. Gerardus Bernardus is overleden op 69 jarige leeftijd op 5 juli 1959 in Bemmel.

452.

Johanna Maria Willemsen, dochter van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 29 april 1892 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 4 november 1919 in Bemmel met Petrus Johannes Driessen.

453.

Wilhelmina Jacoba Willemsen, dochter van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 25 februari 1894 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 7 juli 1921 in Bemmel met Jozephus Johannes Hendriks. Wilhelmina Jacoba is overleden op 38 jarige leeftijd op 13 februari 1933 in Bemmel.

454.

Aleida Jacoba Willemsen, dochter van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 20 juni 1897 in Doornenburg. Zij is getrouwd op 7 juli 1921 in Bemmel met Petrus Adrianus Schrader. Aleida Jacoba is overleden op 67 jarige leeftijd op 31 mei 1965 in Nijmegen.

455.

Hermanus Johannes Willemsen, zoon van Johannes Willemsen en Henrica Kloppenburg, is geboren op 7 januari 1901 in Doornenburg. Hij is getrouwd op 17 oktober 1929 in Bemmel met Paulina Johanna Hendriks.

456.

Hendrina Maria Kloppenburg, dochter van Johannes Hendrikus Kloppenburg en Catharina Johanna Stegeman, is geboren op 9 februari 1900 in Doornenburg (Lingewaard). Zij is getrouwd op 17 mei 1930 in Assendelft met Gerardus Boon. Hendrina Maria is overleden op 88 jarige leeftijd op 22 november 1988 in Assendelft.

457.

Wilhelmina Johanna Kloppenburg, dochter van Johannes Hendrikus Kloppenburg en Catharina Johanna Stegeman, is geboren op 31 juli 1902 in Duisburg (Dld). Zij is getrouwd op 16 januari 1931 in Odijk met Johannes Cornelis van Schip. Wilhelmina Johanna is overleden op 36 jarige leeftijd op 17 juni 1939 in Utrecht.

458.

Anna Josephina Kloppenburg, dochter van Johannes Hendrikus Kloppenburg en Catharina Johanna Stegeman, is geboren op 15 november 1906 in Hückingen (DL). Zij is getrouwd op 25 september 1936 in Zevenbergen met Johannes Machiel Kapitein.

459.

Elisabeth Bernardine Kloppenburg, dochter van Johannes Hendrikus Kloppenburg en Catharina Johanna Stegeman, is geboren op 19 oktober 1910 in Huckingen (DL). Zij is getrouwd op 4 september 1941 in Odijk met Anthonius Johannes Naron. Elisabeth Bernardine is overleden op 96 jarige leeftijd op 30 oktober 2006 in Soest.

460.

Josephine Theodora Kloppenburg, dochter van Johannes Hendrikus Kloppenburg en Catharina Johanna Stegeman, is geboren op 1 maart 1912 in Huckingen-Angermund (DL). Zij is getrouwd op 16 november 1936 in Breda met Cornelis Jacobus Oomen.

461.

Hendrina Maria Johanna Kloppenburg, dochter van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 5 januari 1905 in Bemmel. Hendrina Maria Johanna is overleden op 11 maart 1905 in Doornenburg (Lingewaard).

462.

Maria Johanna Kloppenburg, dochter van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 10 april 1906 in Bemmel (Lingewaard). Maria Johanna is overleden op 9 jarige leeftijd op 25 februari 1916 in Bemmel.

463.

Antonius Jacobus Kloppenburg, zoon van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 8 januari 1908 in Bemmel. Hij is getrouwd op 11 september 1941 in Bemmel met Theodora Johanna Reusken.

Zij kregen 6 kinderen:

  • Theo kloppenburg, volg 592.
  • Ellie Kloppenburg, volg 593.
  • Dinie Kloppenburg, volg 594.
  • Gerard Kloppenburg, volg 595.
  • Anthonius Johannes Joseph Marie Kloppenburg, volg 596.
  • Joop Kloppenburg, volg 597.

Antonius Jacobus is overleden op 85 jarige leeftijd op 11 maart 1993 in Bemmel.

464.

Wilhelmus Johannes Kloppenburg, zoon van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 30 september 1909 in Bemmel (Lingewaard). Wilhelmus Johannes is overleden op 4 jarige leeftijd op 1 December 1913 in Bemmel.

465.

Jacobus Johannes Kloppenburg, zoon van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 23 augustus 1911 in Bemmel (Lingewaard). Hij is getrouwd op 13 juni 1939 in Huissen met Alberta Hermina Christina Sluiter.

466.

Johanna Hendrina Kloppenburg, dochter van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 20 november 1912 in Bemmel (Lingewaard). Johanna Hendrina is overleden op 74 jarige leeftijd op 18 maart 1987 in Nijmegen.

467.

Wilhelmina Hendrina Kloppenburg, dochter van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren rond 1915 in Bemmel. Zij is getrouwd op 13 februari 1941 in Bemmel met Hendrikus Eusebius Berns.

468.

Maria Johanna Kloppenburg, dochter van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren rond 1918 in Bemmel. Zij is getrouwd op 14 april 1942 in Bemmel met Johannes Jacobus Milder.

469.

Johannes Hendrikus Kloppenburg, zoon van Theodorus Wilhelmus Kloppenburg en Hendrina Everdina Streppel, is geboren op 6 augustus 1919 in Bemmel. Johannes Hendrikus is overleden op 9 augustus 1919 in Bemmel.


Generatie 8

470.

Jos Kloppenburg, zoon van Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg en Wilhelmina Hendrika Twisk, is geboren op 4 april 1947 in Amersfoort.

471.

Jan Kloppenburg, zoon van Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg en Wilhelmina Hendrika Twisk, is geboren op 26 november 1949 in Soest. Hij is getrouwd (1) op 24 mei 1974 in Heemstede met Anja Bubenik.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Sander Stefan Kloppenburg, volg 599.
  • Nicoline Ilse Kloppenburg, volg 600.
  • Martine Kloppenburg, volg 601.

Hij is getrouwd (2) op 16 april 2004 in De Meern met Marian van Veenendaal.

472.

Marijke Kloppenburg, dochter van Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg en Wilhelmina Hendrika Twisk, is geboren op 23 september 1953 in Soest.

473.

Gerard Kloppenburg, zoon van Alexander Franciscus Theodorus Kloppenburg en Wilhelmina Hendrika Twisk, is geboren op 9 oktober 1955 in Soest. Hij is getrouwd op 24 mei 1984 in Soest met Jeanet Pol.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Sjoerd Kloppenburg, volg 602.
  • Patrick Kloppenburg, volg 603.

474.

Gerard Kloppenburg, zoon van Theo Kloppenburg en Betty (unknown).

475.

Bart Kloppenburg, zoon van Theo Kloppenburg en Betty (unknown).

476.

Alma Kloppenburg, dochter van Leo Kloppenburg en Tiny Wijnen.

477.

Leon Kloppenburg, zoon van Leo Kloppenburg en Tiny Wijnen.

478.

Robèrt Kloppenburg, zoon van Leo Kloppenburg en Tiny Wijnen.

479.

Theresia Maria Kloppenburg, dochter van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 19 november 1941 in Arnhem. Theresia Maria is overleden op 71 jarige leeftijd op 29 maart 2013 in Amstelveen.

480.

Johannes Ludovicus Kloppenburg, zoon van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 25 april 1943 in Arnhem.

481.

Wilhelmina Elisabeth Maria Kloppenburg, dochter van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 6 oktober 1944 in Arnhem. Wilhelmina Elisabeth Maria is overleden op 69 jarige leeftijd op 13 juni 2014.

482.

Louise Adriana Maria Kloppenburg, dochter van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 27 september 1947 in Arnhem. Louise Adriana Maria is overleden op 61 jarige leeftijd op 15 mei 2009 in Amstelveen.

483.

Jacobus Wilhelmus Maria Kloppenburg, zoon van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 22 December 1951 in Arnhem. Jacobus Wilhelmus Maria is overleden op 65 jarige leeftijd op 15 juni 2017 in Joure.

484.

Marijke Christina Kloppenburg, dochter van Ludovicus Adriaan Maria Kloppenburg en Willemina Elisabeth Derksen, is geboren op 26 februari 1955 in Amsterdam.

485.

Niek Heyink, zoon van Wim Heyink en Adriana Theodora Johanna Kloppenburg.

486.

Ruud Kloppenburg, zoon van Henk Hermanus Maria Kloppenburg en Eleonora van den Pol.

487.

Harry Kloppenburg, zoon van Henk Hermanus Maria Kloppenburg en Eleonora van den Pol.

488.

Johanna Louise Adelheid Kloppenburg, dochter van Antonius Johan Kloppenburg en Gerda J. G. Huyzendfeld, is geboren op 20 juli 1946 in Arnhem. Zij is getrouwd op 7 november 1967 in Arnhem met Ben Evers.

Zij kregen 1 kind:

  • Sandra Evers, volg 609.

489.

Ludovicus Bernardus Adrianus Kloppenburg, zoon van Antonius Johan Kloppenburg en Gerda J. G. Huyzendfeld, is geboren op 14 februari 1948 in Arnhem. Hij is getrouwd op 6 november 1973 in Bemmel met Henny Quint, dochter van Wouter Quint en Neeltje Sanders. Zij is geboren op 7 februari 1949 in Echteld.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Simone Kloppenburg, volg 610.
  • Arjan Louis Kloppenburg, volg 611.
  • Iris Kloppenburg, volg 612.

Ludovicus Bernardus Adrianus is overleden op 51 jarige leeftijd op 16 januari 2000 in Bemmel.

490.

Antonius Maria Johan Kloppenburg, zoon van Antonius Johan Kloppenburg en Gerda J. G. Huyzendfeld, is geboren op 19 april 1950 in Arnhem. Hij is getrouwd op 4 oktober 1974 in Gendt met Madeleine v.d.Broek.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Marjolein Kloppenburg, volg 613.
  • Evelien Kloppenburg, volg 614.

Antonius Maria Johan is overleden op 67 jarige leeftijd op 26 December 2017 in Doornenburg.

491.

Irene Dorothea Maria Kloppenburg, dochter van Antonius Johan Kloppenburg en Gerda J. G. Huyzendfeld, is geboren op 22 februari 1958 in Arnhem. Zij is getrouwd op 22 December 1978 in Arnhem met Wim v.d.Hoogen.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Syreeta v.d.Hoogen, volg 615.
  • Michael v.d.Hoogen, volg 616.
  • Ramona v.d.Hoogen, volg 617.

492.

Marja Kloppenburg, dochter van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 5 november 1952 in Arnhem. Zij is getrouwd op 2 april 1975 in Oosterbeek met Paul Rutjes, zoon van Reinder Rutjes en Aleida Hendrina Lentjes. Hij is geboren op 26 December 1950 in Oosterbeek.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Bauke Rutjes, volg 618.
  • Rendo Rutjes, volg 619.

493.

Richard Kloppenburg, zoon van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 8 januari 1954 in Oosterbeek.

494.

Patricia Kloppenburg, dochter van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 26 mei 1957 in Oosterbeek. Zij is getrouwd 1989 in Santa Cruz met Charles Berg, zoon van Aaron Berg en Mildred Schuff. Hij is geboren op 3 juni 1953 in Detroit, Verenigde Staten.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Grace Berg, volg 620.
  • Bjorn Berg, volg 621.
  • Audrey Berg, volg 622.

495.

Ronald Kloppenburg, zoon van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 19 maart 1959 in Oosterbeek. Hij is getrouwd op 16 november 2008 in Partnership-Alba La Romaine met Ghislaine Dallard, dochter van Aimé Dallard en Thérèse Vilain. Zij is geboren op 3 maart 1964 in Saint-Etienne (France).

496.

Bernadette Kloppenburg, dochter van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 24 juli 1961 in Oosterbeek.

497.

Reginald Kloppenburg, zoon van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 11 oktober 1962 in Arnhem. Reginald is overleden op 12 oktober 1962 in Arnhem.

498.

Rogier Kloppenburg, zoon van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 15 maart 1965 in Arnhem. Hij is getrouwd op 9 september 2000 in Breda-partnership met Jennifer Lunes, dochter van Ray Nibte en Annie Hermine Lunes. Zij is geboren op 25 februari 1970 in Den Haag.

499.

Ingrid Kloppenburg, dochter van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 20 December 1950 in Arnhem. Zij is getrouwd op 31 maart 1977 in Oosterbeek met Hans van der Kruijs.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Sasja van der Kruijs, volg 623.
  • Lennart van der Kruijs, volg 624.

500.

Raymond Kloppenburg, zoon van Gerard Theodorus Maria Kloppenburg en Amy Hendrica Maria Blom, is geboren op 28 september 1955 in Oosterbeek. Hij is getrouwd met Lisette Burgersdijk.

Zij kregen 3 kinderen:

·         Fedde Kloppenburg, volg 625

·         Sil Kloppenburg, volg 626

·         Jari Kloppenburg, volg 627

501.

Elizabeth Turner, dochter van George Turner en Theodora Margaretha Kloppenburg, is geboren op 7 augustus 1954 in Croydon (England). Zij is getrouwd op 8 augustus 1981 in Oxted met John Gardiner.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Victoria Kate Gardiner, volg 628.
  • Anna Clair Gardiner, volg 629.
  • Madeleine Jane Gardiner, volg 630.

502.

Frances Turner, dochter van George Turner en Theodora Margaretha Kloppenburg, is geboren op 2 December 1955.

503.

Pekela Bouwman, dochter van Wilhelmus Fransicus Bouwman en Berendina Kloppenburg, is geboren op 3 juni 1948 in Amsterdam.

504.

Mary Bouwman, dochter van Wilhelmus Fransicus Bouwman en Berendina Kloppenburg, is geboren op 2 mei 1951 in Amsterdam. Mary is overleden op 57 jarige leeftijd op 1 maart 2009 in Amsterdam.

505.

Dineke Bouwman, dochter van Wilhelmus Fransicus Bouwman en Berendina Kloppenburg, is geboren op 30 juni 1952 in Amsterdam.

506.

Guido Bouwman, zoon van Wilhelmus Fransicus Bouwman en Berendina Kloppenburg, is geboren op 18 april 1959 in Amsterdam.

507.

Henriette Johanna Carola Wilhelmina Maassen, dochter van Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen en Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, is geboren op 1 november 1909 in Amsterdam. Zij is getrouwd op 14 oktober 1941 in Hilversum met Arthur Menko. Henriette Johanna Carola Wilhelmina is overleden op 65 jarige leeftijd op 15 januari 1975 in Enschede.

508.

Carola Gijsbertha Elize Maassen, dochter van Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen en Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, is geboren op 25 februari 1912 in Loenen. Zij is getrouwd op 14 oktober 1942 in Driebergen-Rijsenburg met Ningo Jan Kok.

509.

Johan Karel Victor Maassen, zoon van Johannes Stephanus Christianus Victor Maassen en Elisabeth Maria Magdalena Kloppenburg, is geboren op 11 juli 1913 in loenen.

510.

Willem Johan Marie Kloppenburg, zoon van Karel Willem Christiaan Kloppenburg en Johanna Maria Louisa Wilhelmina Mathilda Klomp, is geboren op 30 December 1911 in Winterswijk. Hij was van beroep. Hij is getrouwd op 17 november 1938 in Heerlen met Geesje Wolf.

511.

Else Johanna Agnes Kloppenburg, dochter van Karel Willem Christiaan Kloppenburg en Johanna Maria Louisa Wilhelmina Mathilda Klomp, is geboren op 28 april 1914 in Heerlen. Zij is getrouwd op 18 april 1940 in Heerlen met Hermann Josef Finken.

512.

Regina Johanna Petronella Antonia Kloppenburg, dochter van Karel Willem Christiaan Kloppenburg en Johanna Maria Louisa Wilhelmina Mathilda Klomp, is geboren op 14 januari 1917 in Maasbree. Zij is getrouwd op 13 mei 1937 in Heerlen met Theodorus Johannes Jacob Hubert de Kan. Regina Johanna Petronella Antonia is overleden op 82 jarige leeftijd op 19 januari 1999 in Heerlen.

513.

Jacoba Arnolda Maria Adriana Kloppenburg, dochter van Christianus Lambertus Theodorus Kloppenburg en Antonia Johanna Adriana Popelier, is geboren op 30 augustus 1930 in Vught. Zij is getrouwd op 9 augustus 1956 in Schijndel met Piet Hermes.

514.

Arnolda Johanna Victoire Marie Kloppenburg, dochter van Christianus Lambertus Theodorus Kloppenburg en Antonia Johanna Adriana Popelier, is geboren op 16 februari 1944 in Vught. Zij is getrouwd op 28 november 1965 in Schijndel met Foort Cornelis Hollestelle.

515.

Johannes Petrus Maria Kloppenburg, zoon van Christianus Lambertus Theodorus Kloppenburg en Antonia Johanna Adriana Popelier, is geboren op 24 januari 1946 in Vught. Hij is getrouwd op 18 juli 1966 in Vught met Marlene Miranda Maria Meys.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Erwin Christianus Hubertus Kloppenburg, volg 633.
  • Yvette Antoinette Theresia Kloppenburg, volg 634.

516.

Adrianus Gerardus Romeijn, zoon van Gerardus Franciscus Anthonius Romeijn en Cornelia Clasina Maria Kaptein, is geboren op 15 juli 1929 in Delft. Hij is getrouwd op 22 november 1955 in Delft met J. Van Veen.

517.

Josephine Coenradina Wijsman, dochter van Johannes Marinus Wijsman en Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, is geboren rond 1896 in Amsterdam. Zij is getrouwd op 23 november 1917 in Wormerveer met Jan Lodewijk Harlaar.

518.

Gerard Louis Wijsman, zoon van Johannes Marinus Wijsman en Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, is geboren rond 1899 in Amsterdam. Hij is getrouwd op 2 maart 1922 in Amsterdam met Dirkje Johanna Maria Leenards.

519.

Johannes Wilhelmus Wijsman, zoon van Johannes Marinus Wijsman en Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, is geboren rond 1900 in Amsterdam. Hij is getrouwd (1) op 9 maart 1922 in Zaandam met Geertje Kesselaar. Hij is getrouwd (2) op 16 juli 1927 in Wormerveer met Aagje Langenberg. Johannes Wilhelmus is overleden op 29 mei 1945 in Zaandam.

520.

Wilhelmina Cornelia Wijsman, dochter van Johannes Marinus Wijsman en Maria Catharina Geertruida Kloppenburg, is geboren rond 1909 in Amsterdam. Zij is getrouwd op 25 juni 1929 in Wormerveer met Antonius Cornelis Aardenburg.

521.

Louisa Bernardina Kloppenburg, dochter van Unknown en Louisa Helena Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 8 januari 1900 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 7 april 1920 in Rotterdam met Willem Simon. Louisa Bernardina is overleden op 33 jarige leeftijd op 1 februari 1933 in Rotterdam.

522.

Antonius Christiaan Kloppenburg, zoon van Unknown en Louisa Helena Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 6 januari 1903 in Rotterdam. Antonius Christiaan is overleden op 21 jarige leeftijd op 29 maart 1924 in Poortugaal.

523.

N.n. Kloppenburg, zoon van Unknown en Louisa Helena Wilhelmina Kloppenburg, is geboren op 29 mei 1905 in Rotterdam. N.n. is overleden op 29 mei 1905 in Rotterdam.

524.

Arendina Visser, dochter van Hendrik Leendert Visser en Barendina Jacoba Kloppenburg, is geboren op 22 oktober 1908 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 23 juli 1930 in Rotterdam met Petrus Gerardus Regeer.

525.

Leendert Hendrik Visser, zoon van Hendrik Leendert Visser en Barendina Jacoba Kloppenburg, is geboren op 16 December 1909 in Rotterdam. Hij is getrouwd op 6 maart 1929 in Rotterdam met Catharina Susanna van Houwelingen.

526.

Dorothea Barendina Visser, dochter van Hendrik Leendert Visser en Barendina Jacoba Kloppenburg, is geboren op 29 juni 1911 in Rotterdam.

527.

Johanna Christina Visser, dochter van Hendrik Leendert Visser en Barendina Jacoba Kloppenburg, is geboren op 17 mei 1913 in Rotterdam. Zij is getrouwd op 24 maart 1937 in Rotterdam met Adriaan Anthonie Baardse.

528.

Everdina Geertruida Maria Kloppenburg, dochter van Wilhelmus Leonardus Kloppenburg en Berendina Geertruida Bouwmeister, is geboren op 17 augustus 1925 in Angeren. Everdina Geertruida Maria is overleden op 78 jarige leeftijd op 28 november 2003 in Haalderen.

529.

Anna Geertruida Maria Bartraij, dochter van Gerardus Ruthgerus Johannes Bartraij en Elisabeth Hendrina Kloppenburg, is geboren rond 1920 in Huissen. Anna Geertruida Maria is overleden op 4 mei 1921 in Huissen.

530.

Gerardus Wilhelmus Bartraij, zoon van Gerardus Ruthgerus Johannes Bartraij en Elisabeth Hendrina Kloppenburg, is geboren rond 1923 in Huissen. Gerardus Wilhelmus is overleden op 19 januari 1924 in Huissen.

531.

Johannes Bernardus Leonardus Kloppenburg, zoon van Leonardus Johannes Kloppenburg en Wilhelmina Johanna Scholten, is geboren rond 1942 in Arnhem. Johannes Bernardus Leonardus is overleden op 4 mei 1955 in Arnhem.

532.

Wilhelmus Jacobus Kloppenburg, zoon van Jacobus Bernardus Kloppenburg en Johanna Maria Thijssen, is geboren op 21 april 1939 in Groessen. Wilhelmus Jacobus is overleden op 52 jarige leeftijd op 4 juni 1991 in Groessen.

533.

Antonia Frederica Peters, dochter van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 23 augustus 1921 in Didam. Antonia Frederica is overleden op 93 jarige leeftijd op 19 april 2015.

534.

Johannes Hendrikus Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 17 september 1922 in Didam. Johannes Hendrikus is overleden op 88 jarige leeftijd op 5 juli 2011 in Didam.

535.

Antonius Franciscus Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 23 januari 1924 in Didam. Antonius Franciscus is overleden op 80 jarige leeftijd op 15 augustus 2004 in Ede.

536.

Franciscus Wilhelmus Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 17 februari 1925 in Didam. Franciscus Wilhelmus is overleden op 84 jarige leeftijd op 15 oktober 2009.

537.

Wilhelmus Gerardus Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 2 mei 1926 in Didam. Wilhelmus Gerardus is overleden op 53 jarige leeftijd op 14 December 1979.

538.

Joseph Bernardus Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 27 maart 1928 in Didam. Joseph Bernardus is overleden op 88 jarige leeftijd op 7 januari 2017 in Uden.

539.

Hendrikus Antonius Peters, zoon van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 19 maart 1930 in Didam. Hendrikus Antonius is overleden op 87 jarige leeftijd op 6 februari 2018 in Echt.

540.

Frederica Theresia Peters, dochter van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 27 oktober 1931 in Didam. Frederica Theresia is overleden op 73 jarige leeftijd op 2 april 2005.

541.

Wilhelmina Maria Peters, dochter van Franciscus Peters en Wilhelmina Hendrica Kloppenburg, is geboren op 23 januari 1934 in Didam.

542.

Everdina Johanna Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 25 mei 1924 in Wehl. Zij is getrouwd op 29 augustus 1951 in Kleef (DL) met Oswald Antonin Bauch.

543.

Frederica Hendrika Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 23 maart 1926 in Wehl.

544.

Johannus Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 2 December 1928 in Wehl.

545.

Grada Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 17 augustus 1927 in Wehl. Grada Wilhelmina is overleden op 26 jarige leeftijd op 18 april 1954 in Doetinchem.

546.

Hendrikus Antonius Johanus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 19 september 1930 in Wehl.

547.

Petronella Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 10 mei 1932 in Wehl.

548.

Petrus Theodorus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 29 september 1932 in Wehl.

549.

Bernardus Hendrikus Elias Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 21 December 1933 in Wehl.

550.

Wilhelmina Gerharda Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 20 april 1937 in Wehl.

551.

Theodorus Johannus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 17 oktober 1939 in Wehl.

552.

Antomia Maria Francisca Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 1 mei 1941 in Wehl.

553.

Elisabeth Hendrika Theodora Kloppenburg, dochter van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 6 oktober 1943 in Wehl.

554.

Fransiscus Theodorus Wilhelmus Kloppenburg, zoon van Bernardus Kloppenburg en Hendrika Aleida Meijer, is geboren op 19 februari 1946 in Wehl.

555.

Hendrika Maria Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Anthonius Kloppenburg en Rika Maria Derksen, is geboren op 3 December 1933 in Wehl.

556.

Wilhelmina Antonia Kloppenburg, dochter van Anthonius Kloppenburg en Rika Maria Derksen, is geboren op 27 December 1934 in Wehl.

557.

Johannus Franciscus Kloppenburg, zoon van Anthonius Kloppenburg en Rika Maria Derksen, is geboren op 6 juli 1937 in Wehl.

558.

Johanna Wilhelmina Maria Kloppenburg, dochter van Anthonius Kloppenburg en Rika Maria Derksen, is geboren op 29 mei 1939 in Wehl.

559.

Maria Theodora Kloppenburg, dochter van Anthonius Kloppenburg en Rika Maria Derksen, is geboren op 21 juli 1942 in Wehl. Maria Theodora is overleden op 45 jarige leeftijd op 7 maart 1988 in Dieren.

560.

Johannus Bernardus Hendrikus Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 8 april 1932 in Wehl.

561.

Bernardus Frederikus Johannus Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 30 november 1933 in Wehl.

562.

Wilhelmus Johannus Bernardus Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 13 December 1935 in Wehl. Wilhelmus Johannus Bernardus is overleden op 4 jarige leeftijd op 16 november 1940 in Wehl.

563.

Aleida Wilhelmina Hendrika Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 14 oktober 1937 in Wehl. Aleida Wilhelmina Hendrika is overleden op 54 jarige leeftijd op 12 augustus 1992 in Nijmegen.

564.

Frederika Aleida Bernarda Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 5 juni 1939 in Wehl.

565.

Johanna Maria Antonia Kloppenburg, dochter van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 19 april 1943 in Wehl.

566.

Henrikus Gerardus Maria Kloppenburg, zoon van Hendrikus Kloppenburg en Anna Aleida van Ampting, is geboren op 28 februari 1948 in Wehl.

567.

Johannes Hendrikus Kloppenburg, zoon van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 8 november 1934 in Wehl.

568.

Gerarda Frederika Maria Kloppenburg, dochter van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 12 mei 1936 in Wehl.

569.

Hendrikus Franciscus Gerhardus Kloppenburg, zoon van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 21 oktober 1938 in Wehl.

570.

Frederika Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 10 november 1940 in Wehl. Frederika Wilhelmina is overleden op 76 jarige leeftijd op 27 januari 2017 in Wehl.

571.

Wilhelmina Johanna Kloppenburg, dochter van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 14 november 1942 in Wehl.

572.

Gerardus Bernardus Kloppenburg, zoon van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 27 oktober 1944 in Wehl. Gerardus Bernardus is overleden op 67 jarige leeftijd op 21 november 2011 in Gaanderen.

573.

Johanna Theodora Kloppenburg, dochter van Gerardus Martinus Kloppenburg en Wilhelmina Gerharda Versteeg, is geboren op 26 september 1946 in Wehl.

574.

Johannes Bernardus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 6 februari 1930 in Wehl.

575.

Bernardus Christianus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 10 mei 1931 in Wehl. Bernardus Christianus is overleden op 75 jarige leeftijd op 29 juni 2006 in Wehl.

576.

Johanna Frederika Kloppenburg, dochter van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 30 augustus 1932 in Wehl.

577.

Wilhelmus Hendrikus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 1 maart 1934 in Wehl. Wilhelmus Hendrikus is overleden op 66 jarige leeftijd op 30 December 2000 in Slangenburg.

578.

Hendrikus Bernardus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 10 oktober 1935 in Wehl.

579.

Antonius Fredericus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 27 juli 1937 in Wehl. Antonius Fredericus is overleden op 56 jarige leeftijd op 22 april 1994 in wehl.

580.

Frederika Maria Kloppenburg, dochter van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 4 December 1939 in Wehl. Frederika Maria is overleden op 5 maart 1940 in Wehl.

581.

Theodorus Petrus Kloppenburg, zoon van Johannes Wilhelmus Kloppenburg en Johanna Berendina Heitink, is geboren op 12 april 1943 in Wehl.

582.

Johanna Wilhelmina Joosten, dochter van Hendrikus Johannes Joosten en Johanna Kloppenburg, is geboren op 8 november 1909 in Herwen en Aerdt. Zij is getrouwd op 8 september 1932 in Landsmeer met Simon Engel.

583.

Wilhelmina Berndina Joosten, dochter van Hendrikus Johannes Joosten en Johanna Kloppenburg, is geboren op 6 januari 1911 in Herwen en Aerdt.

584.

Theodora Johanna Wilhelmina Cornielje, dochter van George Gerardus Theodorus Cornielje en Jacoba Kloppenburg, is geboren op 8 mei 1908 in Herwen en Aerdt.

585.

George Gerardus Theodorus Cornielje, zoon van George Gerardus Theodorus Cornielje en Jacoba Kloppenburg, is geboren op 1 juni 1909 in Herwen en Aerdt. George Gerardus Theodorus is overleden op 11 september 1909 in Herwen en Aerdt.

586.

George Gerardus Theodorus Cornielje, zoon van George Gerardus Theodorus Cornielje en Jacoba Kloppenburg, is geboren op 24 april 1910 in Herwen en Aerdt.

587.

Johanna Wilhelmina Theodora Cornielje, dochter van George Gerardus Theodorus Cornielje en Jacoba Kloppenburg, is geboren op 29 juli 1911 in Herwen en Aerdt. Johanna Wilhelmina Theodora is overleden op 1 jarige leeftijd op 20 December 1912 in Herwen en Aerdt.

588.

Gerardus George Theodorus Cornielje, zoon van George Gerardus Theodorus Cornielje en Jacoba Kloppenburg, is geboren op 7 December 1912 in Herwen en Aerdt.

589.

Theodorus Johannes Kloppenburg, zoon van Gradus Kloppenburg en Antonia Henriette Franziska van der Made, is geboren november 1933 in Herwen en Aerdt. Theodorus Johannes is overleden op 9 December 1933 in Herwen en Aerdt.

590.

Wilhelmina Kloppenburg, dochter van Gradus Kloppenburg en Antonia Henriette Franziska van der Made, is geboren December 1939 in Herwen en Aerdt. Wilhelmina is overleden op 24 februari 1940 in Herwen en Aerdt.

591.

Johanna Wilhelmina Heijmen, dochter van Hendrikus Heijmen en Hendrina Maria Kloppenburg, is geboren rond 1929. Johanna Wilhelmina is overleden op 14 april 1957 in Zevenaar.

592.

Theo kloppenburg, zoon van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren op 14 juni 1942.

593.

Ellie Kloppenburg, dochter van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren juni 1944.

594.

Dinie Kloppenburg, dochter van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren juli 1945.

595.

Gerard Kloppenburg, zoon van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren op 4 juli 1947.

596.

Anthonius Johannes Joseph Marie Kloppenburg, zoon van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren op 7 maart 1950 in Bemmel.

597.

Joop Kloppenburg, zoon van Antonius Jacobus Kloppenburg en Theodora Johanna Reusken, is geboren op 4 juli 1951.

598.

N.N. Holland, een kind van Albertus Josephus Holland en Johanna Hendrina Kloppenburg, is geboren op 28 februari 1940 in Bemmel. N.N. is overleden op 28 februari 1940 in Bemmel.


Generatie 9

599.

Sander Stefan Kloppenburg, zoon van Jan Kloppenburg en Anja Bubenik, is geboren 1977 in Heemstede.

600.

Nicoline Ilse Kloppenburg, dochter van Jan Kloppenburg en Anja Bubenik, is geboren 1979 in Heemstede.

601.

Martine Kloppenburg, dochter van Jan Kloppenburg en Anja Bubenik, is geboren 1982 in Heemstede.

602.

Sjoerd Kloppenburg, zoon van Gerard Kloppenburg en Jeanet Pol.

603.

Patrick Kloppenburg, zoon van Gerard Kloppenburg en Jeanet Pol, is geboren 1985.

604.

Marye Vesters, dochter van Ed Vesters en Theresia Maria Kloppenburg.

605.

Karin Vesters, dochter van Ed Vesters en Theresia Maria Kloppenburg, is geboren op 14 mei 1969 in Amsterdam.

606.

René Kloppenburg, zoon van Jacobus Wilhelmus Maria Kloppenburg en Ria Huisjes.

607.

Martijn Kloppenburg, zoon van Jacobus Wilhelmus Maria Kloppenburg en Ria Huisjes.

608.

Casper Kloppenburg, zoon van Jacobus Wilhelmus Maria Kloppenburg en Ria Huisjes.

609.

Sandra Evers, dochter van Ben Evers en Johanna Louise Adelheid Kloppenburg, is geboren op 25 December 1971 in Arnhem. Sandra is overleden op 25 December 1971 in Arnhem.

610.

Simone Kloppenburg, dochter van Ludovicus Bernardus Adrianus Kloppenburg en Henny Quint, is geboren op 4 mei 1977 in Arnhem. Zij is getrouwd op 22 maart 2006 in Bemmel met Gert-Jan van Wezel.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Roos van Wezel, volg 640.
  • Joep Gert-Jan Piet Louis van Wezel, volg 641.

611.

Arjan Louis Kloppenburg, zoon van Ludovicus Bernardus Adrianus Kloppenburg en Henny Quint, is geboren op 22 December 1979 in Arnhem.

612.

Iris Kloppenburg, dochter van Ludovicus Bernardus Adrianus Kloppenburg en Henny Quint, is geboren op 1 juni 1983 in Arnhem. Zij is getrouwd op 30 augustus 2007 in Arnhem met David Duinkerken.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Fe Duinkerken, volg 642.
  • Mik Duinkerken, volg 643.

613.

Marjolein Kloppenburg, dochter van Antonius Maria Johan Kloppenburg en Madeleine v.d.Broek, is geboren op 18 oktober 1978 in Gendt.

614.

Evelien Kloppenburg, dochter van Antonius Maria Johan Kloppenburg en Madeleine v.d.Broek, is geboren op 17 juni 1983 in Arnhem.

615.

Syreeta v.d.Hoogen, dochter van Wim v.d.Hoogen en Irene Dorothea Maria Kloppenburg, is geboren op 24 september 1984 in Arnhem.

616.

Michael v.d.Hoogen, zoon van Wim v.d.Hoogen en Irene Dorothea Maria Kloppenburg, is geboren op 26 mei 1986 in Arnhem.

617.

Ramona v.d.Hoogen, dochter van Wim v.d.Hoogen en Irene Dorothea Maria Kloppenburg, is geboren op 9 December 1996 in Arnhem.

618.

Bauke Rutjes, zoon van Paul Rutjes en Marja Kloppenburg, is geboren op 30 september 1984 in Meppel.

619.

Rendo Rutjes, zoon van Paul Rutjes en Marja Kloppenburg, is geboren op 28 December 1985 in Meppel. Hij is getrouwd op 30 augustus 2013 in Erm met Karin Bakker.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Demi Rutjes, volg 644.
  • Owen Rutjes, volg 645.

620.

Grace Berg, dochter van Charles Berg en Patricia Kloppenburg, is geboren op 31 januari 1991 in Santa Cruz-Ca., Verenigde Staten. Zij is getrouwd op 27 augustus 2016 in Scotts Valley-CA met Alex Sobieski.

Zij kregen 3 kinderen:

  • Josephine Chanel Sobieski, volg 646.
  • Desiree Elaine Sobieski, volg 647.
  • Evelyn Amy Sobieski, volg 648.

621.

Bjorn Berg, zoon van Charles Berg en Patricia Kloppenburg, is geboren op 23 December 1992 in Rio Del Mar-Ca, Verenigde Staten.

622.

Audrey Berg, dochter van Charles Berg en Patricia Kloppenburg, is geboren op 15 juli 1995 in Scotts Valley-Ca, Verenigde Staten.

623.

Sasja van der Kruijs, dochter van Hans van der Kruijs en Ingrid Kloppenburg, is geboren op 18 mei 1978 in Breda.

624.

Lennart van der Kruijs, zoon van Hans van der Kruijs en Ingrid Kloppenburg, is geboren op 3 februari 1983 in Breda. Hij is getrouwd 2018 met Jade Naaktgeboren.

Zij kregen 2 kinderen:

  • Anna Tamar van der Kruijs, volg 649.
  • Morris Lenny van der Kruijs, volg 650.

625.

Fedde Kloppenburg, zoon van Raymond Kloppenburg en Lisette Burgersdijk, is geboren op 6 februari 1984 in Langbroek.

626.

Sil Kloppenburg, zoon van Raymond Kloppenburg en Lisette Burgersdijk, is geboren op 8 oktober 1986 in Langbroek.

627.

Jari Kloppenburg, zoon van Raymond Kloppenburg en Lisette Burgersdijk, is geboren op 13 maart 1989 in Langbroek.

628.

Victoria Kate Gardiner, dochter van John Gardiner en Elizabeth Turner, is geboren op 19 augustus 1984 in Pembury.

629.

Anna Clair Gardiner, dochter van John Gardiner en Elizabeth Turner, is geboren op 11 December 1985 in Pembury.

630.

Madeleine Jane Gardiner, dochter van John Gardiner en Elizabeth Turner, is geboren op 27 maart 1990 in Pembury.

631.

Amy Mckillop, dochter van Neil McKillop en Frances Turner, is geboren op 20 oktober 1987.

632.

Fiona McKillop, dochter van Neil McKillop en Frances Turner, is geboren op 12 augustus 1991.

633.

Erwin Christianus Hubertus Kloppenburg, zoon van Johannes Petrus Maria Kloppenburg en Marlene Miranda Maria Meys, is geboren op 27 november 1966 in Vught.

634.

Yvette Antoinette Theresia Kloppenburg, dochter van Johannes Petrus Maria Kloppenburg en Marlene Miranda Maria Meys, is geboren op 16 mei 1968 in S'Hertogenbosch.

635.

Theodorus Henricus Maria Kraaijevanger, zoon van Wilhelmus Maria Kraaijevanger en Grada Wilhelmina Kloppenburg, is geboren rond april 1954 in Doetinchem. Theodorus Henricus Maria is overleden op 18 april 1954 in Doetinchem.


Generatie 10

636.

Reijer Daniel Alexander Kloppenburg, zoon van Sander Stefan Kloppenburg en Ingeborg Johanna de Lange, is geboren op 29 april 2014 in Utrecht.

637.

Stefan Olivier Johannes Kloppenburg, zoon van Sander Stefan Kloppenburg en Ingeborg Johanna de Lange, is geboren op 21 november 2016 in Utrecht.

638.

Theresa Anja Lia Steenvoorden, dochter van Maarten Steenvoorden en Nicoline Ilse Kloppenburg, is geboren op 14 februari 2011 in Amersfoort.

639.

Dex Leonard Willem Steenvoorden, zoon van Maarten Steenvoorden en Nicoline Ilse Kloppenburg, is geboren op 14 februari 2011 in Amersfoort.

640.

Roos van Wezel, dochter van Gert-Jan van Wezel en Simone Kloppenburg, is geboren op 28 februari 2008 in Nijmegen.

641.

Joep Gert-Jan Piet Louis van Wezel, zoon van Gert-Jan van Wezel en Simone Kloppenburg, is geboren op 27 December 2010 in Nijmegen.

642.

Fe Duinkerken, dochter van David Duinkerken en Iris Kloppenburg, is geboren op 18 augustus 2012 in Arnhem.

643.

Mik Duinkerken, zoon van David Duinkerken en Iris Kloppenburg, is geboren op 13 mei 2015 in Nijmegen.

644.

Demi Rutjes, dochter van Rendo Rutjes en Karin Bakker, is geboren op 11 november 2012 in Hardenberg.

645.

Owen Rutjes, zoon van Rendo Rutjes en Karin Bakker, is geboren op 9 mei 2014 in Hardenberg.

646.

Josephine Chanel Sobieski, dochter van Alex Sobieski en Grace Berg, is geboren op 5 november 2017 in San Francisco.

647.

Desiree Elaine Sobieski, dochter van Alex Sobieski en Grace Berg, is geboren op 3 oktober 2019 in San Francisco.

648.

Evelyn Amy Sobieski, dochter van Alex Sobieski en Grace Berg, is geboren op 29 augustus 2021 in San Francisco.

649.

Anna Tamar van der Kruijs, dochter van Lennart van der Kruijs en Jade Naaktgeboren, is geboren op 26 mei 2018 in Breda.

650.

Morris Lenny van der Kruijs, zoon van Lennart van der Kruijs en Jade Naaktgeboren, is geboren op 27 april 2020 in Breda.

651.

Laura Antoinette Petronella Kloppenburg, dochter van Erwin Christianus Hubertus Kloppenburg en Marie Louise Petronella De Bresser, is geboren op 25 januari 1998 in Vught.

652.

Bart Johannes Cornelis Kloppenburg, zoon van Erwin Christianus Hubertus Kloppenburg en Marie Louise Petronella De Bresser, is geboren op 4 December 2000 in Vught.

.

 -----


10. Collectie van ongeïdentificeerde Kloppenburgers              

Hieronder staan alle ongeïdentificeerde Kloppenburg’s beschreven met aanvullende informatie van het Gelders archief. Hoogstwaarschijnlijk zijn het bijna allemaal familie leden van stamvader Joannes Kloppenborgh!
 
De eerste geregristreerde Kloppenburg in Gelderland is de mysterieuze Wilm Jans. Hij moet ongeveer in 1580 geboren zijn maar ik heb geen idee waar hij vandaan komt en of hij familie relaties heeft met de groep uit Brummen of Huissen. Hij trouwt met Maria Berndts die waarschijnlijk in Nijmegen is geboren. Zou Maria Berndts familie zijn van Dorothea Berns/Berens?
 
DTB Trouwen met Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg)
Bruidegom: Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg)
Bruid: Maria Berndts
Gebeurtenis: Trouwen
Datum: 06-02-1603
Documenttype: DTB Trouwen
Erfgoedinstelling: Regionaal Archief Nijmegen
Plaats instelling: Nijmegen
Collectiegebied: Gelderland
Registratiedatum: 06-02-1603
Akteplaats: Nijmegen

1. Kloppenburg in Brummen
Alhoewel er in de 17de eeuw bijna geen Kloppenburger’s in het volksregister van Huissen zijn gevonden, is er wel een Kloppenburg groep in Brummen dat ongeveer 27 km van Huissen ligt. Opmerkelijk dat de naam Kloppenburg consequent en zonder varianten wordt gedocumenteerd. Dit kan zijn omdat de familie zo heten, of dat een gedreven letterkundige klerk van de gemeente varianten van de naam herschreef in Kloppenburg..
 
1A - Doop nn Arentts (op Kloppenburg), 21-10-1655
Doopdatum: 21-10-1655
Plaats: Brummen
Dopeling: nn Arentts (op Kloppenburg) /
   nn (Kloppenburg), Arents (op)
Vader: Arentt (Kloppenburg, op)
Kerkelijke gemeente: Brummen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 357
Pagina: 127
Volgnummer op pagina: 15
Vindplaats:Gelders Archief
*Note Richard: Opmerkelijk is het tussenvoegsel op en niet het gebruikelijke van. Misschien is dit een aanwijzing dat Arentt (of een voorouder van hem) op de vesting KloppenBurg heeft gewoond en niet in de gemeenschap rondom de vesting..
Arentt zou tevens de vader/grootvader van Arendt kloppenburg/Kloppenborg kunnen zijn die volgens het Huissen archief even buiten de Arnhemse poort in Huissen is geboren en uiteindelijk in 1731 trouwde met Willemijn Stoffels
                                     +
 Doop Peeter Arentts (op Kloppenburg), 07-03-1658
Doopdatum: 07-03-1658
Plaats: Brummen
Dopeling: Peeter Arentts (op Kloppenburg) /
   Peeter (Kloppenburg), Arentts (op)
Vader: Arentt (Kloppenburg, op)
Kerkelijke gemeente:Brummen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 357
Pagina: 130
Volgnummer op pagina: 11
Vindplaats: Gelders Archief
 
1B - Huwelijk Willemken Arentts 24-09-1682
Huwelijksdatum: 24-09-1682
Huwelijksplaats: Brummen
Kerkelijke gemeente: Brummen
Bruidegom/bruid: Willemken Arentts
Vader bruidegom/bruid: Hindrik Janssen /
Arentt Kloppenburg, Dirks van /
Arentt Dirks van Kloppenburg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 357
Pagina: 73
Volgnummer op pagina: 2
*Note: Het is me nog niet duidelijk hoe ik de namen in dit huwelijk moet interpreteren.
 
1C - Lidmaat Henrick Arents Kloppenburg, 25.12.1690
Inschrijfdatum: 25.12.1690
Inschrijfplaats: Brummen
Kerkelijke gemeente: Brummen
Lidmaat of gevormde: Henrick Arents Kloppenburg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 357
Pagina: 112
Volgnummer op pagina: 1
Vindplaats: Gelders Archief
 
1D - Lidmaat Gijsbertjen Gerritsen van den Kloppenburg, 20-04-1710
Inschrijfdatum: 20-04-1710
Inschrijfplaats: Brummen
Kerkelijke gemeente: Brummen
Lidmaat of gevormde: Gijsbertjen Gerritsen van den Kloppenburg
Gijsbertjen Kloppenburg, Gerritsen van den
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 366.1
Pagina: 13
Volgnummer op pagina:9
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: De naam Gijsbertje komt vaker voor bij de familie. Opmerkelijk dat nu de naam beschreven wordt als van den Kloppenburg in de archieven van Brummen.
 
1E -  Huwelijk Arend Kloppenburg, Hendriks en Aaltjen Willems,
Huwelijksdatum: 19-03-1730
Huwelijksplaats: Brummen
Kerkelijke gemeente: Brummen
Bruidegom/bruid: Arend Kloppenburg, Hendriks /
Aaltjen Willems /
Arend Hendriks Kloppenburg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 364
Pagina: 73
Volgnummer op pagina: 6
Vindplaats:Gelders Archief
                               +
Doop Engeltjen Arendts Kloppenburg, 11-09-1740
Doopdatum: 11-09-1740
Plaats: Brummen
Dopeling: Engeltjen Arendts Kloppenburg / Engeltjen Kloppenburg, Arendts
Moeder:Aeltjen Willems
Vader: Arendt Kloppenburg, Hendrik(Se)N / Arendt Hendrik(Se)N Kloppenburg
Kerkelijke gemeente: Brummen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 358
Pagina: 175
Volgnummer op pagina: 5
Vindplaats: Gelders Archief
*Note:10 jaar later krijgen Arent en Aeltje een dochter. De naam Engeltje komt nergens verder meer terug bij de Kloppenburg clan.
                              +
Overledene: Stijntje Kloppenburg
Beroep: zonder beroep
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 82 Jaar
Vader: NN NN  (Arendt Kloppenburg)
Moeder: NN NN (Aeltjen Willems)
Partner: Nn Roeting (Wessel Roerding)
Gebeurtenis: Overlijden
Datum: 16-11-1823
Gebeurtenisplaats: Arnhem
Documenttype: BS Overlijden
Erfgoedinstelling: Gelders Archief
Plaats instelling: Arnhem
Collectiegebied: Gelderland
Archief: 0207
Registratienummer: 380
Aktenummer: 286
Registratiedatum: 17-11-1823
Akteplaats: Arnhem
Collectie: Burgerlijke stand
Note: Frans Pauwelsen van de Historische kring Huissen informeerd dat Steintje in 1795 trouwt met weduwnaar Wessel Roerding, die in Arnhem een stoffen winkel bezat
                                +
Overlijden met Jannetje Kloppenburg
Overledene: Jannetje Kloppenburg
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 78  (Geboren rondom 1743)
Vader: Arend Kloppenburg
Moeder: Aaltje Willems
Gebeurtenis: Overlijden
Datum: 09-08-1821
Gebeurtenisplaats: Utrecht
Documenttype: BS Overlijden
Erfgoedinstelling: Het Utrechts Archief
Plaats instelling: Utrecht
Collectiegebied: Utrecht
Archief: 481
Registratienummer: 433-02
Aktenummer: 657
Registratiedatum: 13-08-1821
Akteplaats: Utrecht
Collectie: Burgerlijke Stand van de gemeenten in de provincie Utrecht 1811-1902
Boek Utrecht 1821
 
1F - Doop Aaltjen Teunis(Sen) Kloppenburg, 16-09-1736
Doopdatum:16-09-1736
Plaats: Brummen
Dopeling: Aaltjen Teunis(Sen) Kloppenburg /
   Aaltjen Kloppenburg, Teunis(Sen)
Moeder: Jantjen Gijsberts
Vader: Teunis Kloppenburg, Hendriks /
Teunis Hendriks Kloppenburg
Kerkelijke gemeente: Brummen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 358
Pagina: 152
Volgnummer op pagina: 1
Vindplaats: Gelders Archief.

 
2. Joannes/Jan - Kloppenborger/Kloppenborg/Kloppenburgh/Cloppenburg
Jan den Kloppenborger uit Duiven (zie 2A) is de eerste gedocumenteerde Kloppenborger in de directe omgeving van Huissen.. Er zijn belangrijke andere Jan/Joannes Kloppenborger/Kloppenburgh gevonden (zie 2B, 2C, 2D, 2F, 2G, 2H) uit o.a. Duiven en In t Loo  die nader onderzocht moeten worden. In ‘t loo en Duiven liggen aan de overkant van de Neder-rijn, vlakbij Huissen.
 
2A - Doop Joannes Kloppenborger, den, 09-04-1679
Doopdatum:09-04-1679
Plaats: Duiven
Dopeling: Joannes Kloppenborger, den
Moeder: Grietjen Koeymans
Getuigen e.a.: Elisabeth Schuijrmans, Wolterus Verborgs
Vader: Jan Kloppenborger, den
Kerkelijke gemeente: Duiven
Kerkelijke gezindte: Rooms Katholiek
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 553.1
Pagina: 41
Volgnummer op pagina: 3
Vindplaats: Gelders Archief .
 
2B - Doop Jan Beerentts (op Kloppenborg), 05-02-1682
Doopdatum: 05-02-1682
Plaats: Brummen
Dopeling: Jan Beerentts (op Kloppenborg) /
 Jan (Kloppenburg), Beerentts (op)
Vader: Beerentt (Kloppenburg, op)
Kerkelijke gemeente: Brummen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 357
Pagina: 159
Volgnummer op pagina: 3
Vindplaats:Gelders Archief
*Note: De naam Beerentt kan Bernard of Bernd betekenen. Ik weet echter niet of er een directe link gevonden kan worden met de groep uit Huissen alhoewel de naam dit wel suggereert.
 
2C - Huwelijk Helena Peters en Jan Kloppenburgh, 22-04-1714
Huwelijksdatum: 22-04-1714
Huwelijksplaats: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Bruidegom/bruid: Helena Peters en Jan Kloppenburgh
Getuigen e.a.: Elisabeth Bartelingh en Peter Hooghwout
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.02
Pagina:207
Volgnummer op pagina:15
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Jan Kloppenburgh had tenminste 3 kinderen waarvan er een Theodorus is genaamd. Joannes Kloppenborg (oftewel Jan Kloppenburgh en Helena Peters hebben gezien het tijdsgebeuren de beste papieren om de ouders van stamvader Theodorus Kloppenborg te zijn.!
 
2D - Huwelijk Gettruda Hendricksen en Joannes Kloppenborger,
Huwelijksdatum: 20-06-1721
Huwelijksplaats: Loo, in 't
Kerkelijke gemeente: Loo, in 't
Kerkelijke gezindte: Rooms Katholiek
Bruidegom/bruid: Gettruda Hendricksen en Joannes Kloppenborger
Getuigen e.a.: Gerrarda Limpers, Aleijda Rexincks, Wolter Jansen
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 557.2
Pagina: 32
Volgnummer op pagina:1
Vindplaats: Gelders Archief
 
2E -  Huwelijk Margaretha Boosmans en Joannes Cloppenburger,
Huwelijksdatum: 01-07-1724
Huwelijksplaats: Duiven
Kerkelijke gemeente: Duiven
Kerkelijke gezindte: Rooms Katholiek
Bruidegom/bruid: Margaretha Boosmans en Joannes Cloppenburger
Getuigen e.a.: Gertrude Boumans, Joannes Coeman, nn Wijchman
Toegangsnummer: 0176
Inventarisnummer:553.2
Pagina: 249
Volgnummer op pagina: 2
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Deze Joannes Cloppenburger zou ook Jan kloppenborger kunnen zijn.
                                       +
Doop Elisabeth Kloppenborger, 19-06-1727
Doopdatum: 19-06-1727
Plaats: Loo, in 't
Dopeling: Elisabeth Kloppenborger
Moeder: Margrita Bosmans
Getuigen e.a.:Everardus Albers, Gettrudis Kloppenborgers
Vader: Joannes Kloppenborger
Kerkelijke gemeente: Loo, in 't
Kerkelijke gezindte: Rooms Katholiek
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 557.2
Pagina:16
Volgnummer op pagina: 16
Vindplaats: Gelders Archief
 
2F - Doop Joannes Kloppenburgh, 06-05-1738
Doopdatum:06-05-1738
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Joannes Kloppenburgh
Moeder: Willemijn Stoffels
Getuigen e.a.: Jan Kloppenburgh en Willemijn Kloppenburgh
Vader: Aarnt Kloppenburgh
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:982
Pagina:223
Volgnummer op pagina:
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Jan en Willemijn zijn beide getuigen. Misschien zijn het Arendt’s broer en zus!  Jan, Willemijn, Geertruijd  en Arendt’s achternaam worden in dit document allen beschreven als Kloppenburgh
 
2G - Doop Arnoldus Schriever, 11-02-1761
Doopdatum: 11-02-1761
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Arnoldus Schriever
Moeder: Elisabeth Huibers
Getuigen e.a.: Gertruij Schriever, Jan Kloppenborg
Vader:  Arent Schriever
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.1
Pagina:21
Volgnummer op pagina: 9
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Opnieuw een link tussen de Schrijver Fam (ditmaal geschreven als Schriever) en Kloppenborg . Geertruijd Kloppenburgh was in 1701 getrouwd met Geurt Schrijver.
 
2H - Begraven Jan Kloppenborg, 28-06-1779
Overledene: Jan Kloppenborg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Begraven te: Huissen Stad
Begraafdatum: 28-06-1779
Volgnummer op pagina: 20
Pagina: 388
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Vindplaats: Gelders Archief
*Note Richard: Geen idee welke Jan Kloppenborg begraven wordt.

3. Bernard/Bernd/ Kloppenburg/Kloppenborg/Kloppenborgh
*Note Richard: Er worden 4 Bernd Kloppenborg’s genoemd in de archieven waarvan de informatie incorrect is!
 
3A  - Begraven Bernd Kloppenborg, 29-12-1787
Overledene: Bernd Kloppenborg
Correction: Overlijden van zijn dochter Catharina.
 
3B - Begraven Bernd Kloppenborg, 12-01-1788
Overledene: Bernd Kloppenborg
Correction: Overlijden van zijn dochter Joanna.
 
3C - Begraven Bernd Kloppenborgh, 16-05-1788
Overledene: Bernd Kloppenborgh
Correction: Overlijden van zijn vrouw Petronella Vermaes.
 
3D - Begraven Bernd Kloppenborg, 28-03-1789
Overledene: Bernd Kloppenborg
Correction: Overlijden van zijn dochter Dorothea.
 
3E - Vermelding  Bernd Kloppenburgh, 00-00-1797
Datum vermelding: 00-00-1797
Plaats vermelding: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Vermeld in andersoortige tekst: Bernd Kloppenburgh
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Pagina:314
Volgnummer op pagina:102
Vindplaats: Gelders Archief
*Note Richard: Gezien de spelling en het jaartal denk ik dat dit onze voorouder Bernard is die met Maria Koenders is getrouwd.

 
4. Theodorus / Derck Kloppenburg/Kloppenborg
 4A - Doop Judith Schrievers, 11-10-1743
Doopdatum:11-10-1743
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Judith Schrievers
Moeder: Helena Berns
Getuigen e.a.: Aaltjen Huijbers, Derrik Kloppenborgh
Vader: Derrik Schrievers
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 982
Pagina: 253
Volgnummer op pagina: 2
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Stamvader Theodorus!
 
4B - Doop Geurt Schrijver, 29-03-1756
Doopdatum:29-03-1756
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Geurt Schrijver
Moeder: Elisabeth Huibers
Getuigen e.a.: Anna Mercking, Derck Kloppenborg
Vader: Arent Schrijver
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.1
Pagina: 2
Volgnummer op pagina: 7
Vindplaats: Gelders Archief
*Note:  Hoogstwaarschijnlijk zoon van Arendt want stamvader Theodorus moet rondom 1750 zijn overleden.
 
4C - Begraven Derck Kloppenborg, 28-11-1776
Overledene: Derck Kloppenborg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Begraven te: Huissen Stad
Begraafdatum: 28-11-1776
Volgnummer op pagina: 17
Pagina: 384
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.2
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Deze en de volgende 3 Derck’s (Theodorus) zijn niet geïdentificeerd..
 
4D - Begraven Derck Kloppenborg, 08-09-1783
Overledene: Derck Kloppenborg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Begraven te: Huissen Stad
Begraafdatum: 08-09-1783
Volgnummer op pagina: 50
Pagina: 394
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.2
Vindplaats: Gelders Archief
 
4E - Begraven Derck Kloppenborg, 16-09-1783
Overledene: Derck Kloppenborg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Begraven te: Huissen Stad
Begraafdatum: 16-09-1783
Volgnummer op pagina: 14
Pagina: 395
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Vindplaats: Gelders Archief
 
4F - Vermelding Derk Kloppenburg, 01-05-1803
Datum vermelding:01-05-1803
Plaats vermelding: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Vermeld in andersoortige tekst: Derk Kloppenburg
Toegangsnummer:0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.2
Pagina:352
Volgnummer op pagina:16
Vindplaats: Gelders Archief

 
5 - Geertruijd Kloppenburgh
5A -  Huwelijk Geurt Schrijvers en Geertruijd Kloppenburgh, 25-04-1701
Huwelijksdatum:25-04-1701
Huwelijksplaats: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Bruidegom/bruid: Geurt Schrijvers en Geertruijd Kloppenburgh
Getuigen e.a.: Geurtje van Ros,
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.02
Pagina: 201
Volgnummer op pagina: 19
Vindplaats: Gelders Archief.
 
5B - Huwelijk Hendrica Wigman en Warner Teuben, 20-03-1850
Aktenummer: 34
Huwelijksdatum: 20-03-1850
Huwelijksplaats: Arnhem
Bruid: Hendrica Wigman
Bruidegom: Warner Teuben
Moeder bruid: Elske Jebbink
Vader bruid: Bernardus Wigman
Beroep: arbeider
Moeder bruidegom :Trijntje Kloppenborg
Patroniem: Hendriks
Beroep: geen beroep vermeld
Vader bruidegom: Jan Teuben
Toegangsnummer:0207 Burgerlijke stand Gelderland
Inventarisnummer: 154
Opmerking: wettiging 1 kind
Vindplaats:Gelders Archief
*Note Richard: Is deze Treintje dezelfde als Geertruijd ? Gezien de leeftijd moet het wel een andere Geertruijd zijn.
 
6. Elisabeth Kloppenborgh
 6A - Doop Elisabeth Kloppenborger, 19-06-1727
Doopdatum:19-06-1727
Plaats:Loo, in 't
Dopeling: Elisabeth Kloppenborger
Moeder: Margrita Bosmans
Getuigen e.a.:Everardus Albers, Gettrudis Kloppenborgers
Vader: Joannes Kloppenborger (Zie 2D)
 
6B - Doop Aaltje Biesemans, 30-12-1755
Doopdatum:30-12-1755
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Aaltje Biesemans
Moeder: Cornelia Hoppenbrouwer
Getuigen e.a.: Henrik Biesemans, Elisabeth Kloppenborgh
Vader: Gradus Biesemans
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 982
Pagina: 258
Volgnummer op pagina: 7
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Is getuige Elisabeth de dochter van Arendt? Haar naam wordt nu geschreven als Kloppenborg en niet Kloppenburgh
 
6C - Doop Maria Stoffels, 11-03-1775
Doopdatum:11-03-1775
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Maria Stoffels
Moeder: Joannes Koster, Aeltje Koster
Getuigen e.a.: Elisabeth Kloppenborg
Vader: Henricus Stoffels
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.1
Pagina: 77
Volgnummer op pagina14
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Elisabeth is waarschijnlijk de dochter van Arendt en de dopeling Maria Stoffels familie van zijn vrouw Willemijn Stoffels..

 
7. Willemin/ Willemina Kloppenborg
Doop Wilhelma Kloppenborgh, 27-07-1718
Doopdatum: 27-07-1718
Plaats: Loo, in 't
Dopeling: Wilhelma Kloppenborgh
Moeder: Helena Peters
Getuigen e.a.: Henrica Roelefs, Henricus Haar,Ter
Vader: Joannes Kloppenborgh
Kerkelijke gemeente: Loo, in 't
Kerkelijke gezindte: Rooms Katholiek
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 557.5
Pagina: 20
Volgnummer op pagina: 4
Vindplaats: Gelders Archief
*Note Richard: In 't Loo ligt tussen Huissen en Duiven in. Vader Joannes/ Jan achternaam wordt nu beschreven als Kloppenborgh inplaats van burgh (zie hierboven)
 
7A - Huwelijk Frans Wissen, van en Willemin Kloppenborg, 20-05-1756
Huwelijksdatum:20-05-1756
Huwelijksplaats: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Bruidegom/bruid: Frans van Wissen, Willemin Kloppenborg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Pagina: 475
Volgnummer op pagina: 2
Vindplaats: Gelders Archief
*Note Richard: Willemin is waarschijnlijk geboren rondom 1730.  Hoogstwaarschijnlijk is dit Wilhelma Kloppenborgh, de dochter van Jan Kloppenburgh en Helena Peters. Wilhelma is waarschijnlijk dezelfde persoon als Willemin Kloppenborg die met Frans van Wissen trouwde maar dat betekend dan wel dat ze haar zoon Arnold baarde op 43 jarige leeftijd .  (zie hieronder..)
                                     +
Doop Anna Maria Wissen, van, 15-03-1757
Doopdatum:15-03-1757
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Anna Maria Wissen, van
Moeder: Willemina Kloppenborg
Getuigen e.a.: Evert Belt, van der, Atjen Wissen, van
Vader: Frans Wissen, van
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.1
Pagina: 7
Volgnummer op pagina: 1
Vindplaats: Gelders Archief
                             +
Doop Arnoldus Wissen, van, 26-06-1760
Doopdatum:26-06-1760
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Arnoldus Wissen, van
Moeder: Willemin Kloppenborg
Getuigen e.a.: Maria van Wissen, 
Vader: Frans Wissen, van
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.1
Pagina:19
Volgnummer op pagina: 6
Vindplaats: Gelders Archief
                               +
Vermelding Willemin Kloppenburgh, 00-00-1767
Datum vermelding: 00-00-1767
Plaats vermelding: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Vermeld in andersoortige tekst: Willemin Kloppenburgh
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Pagina: 319
Volgnummer op pagina: 80
Vindplaats: Gelders Archief
                                +
Begraven Willemina Kloppenborg, 27-10-1786
Overledene: Willemina Kloppenborg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Begraven te: Huissen Stad
Begraafdatum: 27-10-1786
Volgnummer op pagina:24
Pagina:399
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.2
Vindplaats: Gelders Archief

 
8 - Onbekende  Kloppenburg’s
8A - DTB Trouwen met Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg)
Bruidegom: Wilm Jans van Kloppenburgh (Cloppenburg)
Bruid: Maria Berndts
Gebeurtenis: Trouwen
Datum: 06-02-1603
Documenttype: DTB Trouwen
Erfgoedinstelling: Regionaal Archief Nijmegen
Plaats instelling: Nijmegen
Collectiegebied: Gelderland
Registratiedatum: 06-02-1603
Akteplaats: Nijmegen
*Note: De eerder vermelde mysterieuze Willem Jan
 
8B - Begraven Jan Stevens, 17-08-1654
Overledene: Jan Stevens
Kerkelijke gemeente: Brummen
Begraven te: Brummen
Andere naam dan overledene: Jenneken Kloppenburg, op
Begraafdatum: 17-08-1654
Volgnummer op pagina: 27
Pagina: 102
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:  357
Vindplaats:Gelders Archief
*Note: Geen idee welke Jenneke uit Brummen hierbij bedoeld wordt. De naam Jenneke komt ook niet meer verder voor. 
 
8C - Name: Jan Henrik Kloppenburg
Gender: Male
Christening Date: 07 Jul 1728
Christening Place: Arnhem, Gelderland, Netherlands
Father's Name: Jan Willem Kloppenburg
Mother's Name: Magdalena Hardis
Indexing Project (Batch) Number: I06433-0
System Origin: Netherlands-EASy
GS Film number: 108627
Reference ID: f.264
Citing this Record:
"Netherlands, Births and Baptisms, 1564-1910," index, FamilySearch (https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/X1S8-N9V : accessed 14 Aug 2014), Magdalena Hardis in entry for Jan Henrik Kloppenburg, ; citing Arnhem, Gelderland, Netherlands; FHL microfilm 108627.
*Note Richard: Geen idee wie dit is. Opvallend is dat Jan Hendrik geboren is in Arnhem.
 
8D  - Vermelding Jacob Kloppenburg, 00-00-1795
Datum vermelding:00-00-1795
Plaats vermelding: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Vermeld in andersoortige tekst: Jacob Kloppenburg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Pagina:338
Volgnummer op pagina:4
Vindplaats: Gelders Archief
 
8E - Doop Theodora Kloppenburg, 29-11-1808
Doopdatum:29-11-1808
Plaats: Huissen Stad
Dopeling: Theodora Kloppenburg
Getuigen e.a.: Elisabeth Willemsen, Jan Jacob Kloppenburg
Vader: Petrus Kloppenburg
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer:981.1
Pagina: 292
Volgnummer op pagina: 6
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: Theodora is de dochter van Peter Kloppenborger en Theodora Willemsen. Maar wie is Jan Jacob Kloppenburg?
 
8F - Vermelding Willem Kloppenburg, 27-07-1802
Datum vermelding: 27-07-1802
Plaats vermelding: Huissen Stad
Kerkelijke gemeente: Huissen Stad
Vermeld in andersoortige tekst: Willem Kloppenburg
Toegangsnummer: 0176 Retroacta Burgerlijke stand
Inventarisnummer: 981.2
Pagina: 350
Volgnummer op pagina: 86
Vindplaats: Gelders Archief
*Note: de enigste Wilhelmus on record is de zoon van Bernardus die met zijn moeder woonde nadat zijn vader Bernard was overleden. 

Comments

  1. Hi,
    Interessant verhaal. Ik ben ook een Bernardus Kloppenborg, net als mijn opa, zijn Opa etc. Mijn vader, en zijn opa etc. heten Nicolaas. Onze tak komt naar Nederland in Veendam. Oorspronkelijk uit Freren en Riesenbeck in het Emsland, en altijd katholiek gebleven. De katholieke kerkboeken zijn daar online, zodat ik tot ongeveer 1650 terug kon gaan. Mijn grootvader heeft in 1944 de familiegeschiedenis opgeschreven, waar de uittocht uit Duitsland beschreven is.
    In Freren leverde Kloppenburg of Cloppenborg honderden jaren de burgemeester, zodat er wat documenten zijn. Andere beroepen waren molenaar, bakker, en kleding verkoper. We zijn gelinkt aan vroom en Dreesman en Peec en Cloppenburg.
    Achterneven van mij wonen in Amerika en Australië. Ook actief als onderzoeker van de familiegeschiedenis. Ikzelf woon nu in Brussel.
    DNA: English
    61.7%
    North and West European
    26.9%
    Scandinavian
    11.4%

    Vriendelijke groeten,

    Ben Kloppenborg.

    ReplyDelete

Post a Comment